Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Αναζητώντας τέλος στην σκάλα του κακού!

 Όταν η αλαζονεία ξεπερνά τη γελοιότητα και η αμορφωσιά γεννάει έπαρση.

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας
-Τί ωραία που τα λέω ο π....ης!
   Προσπαθήστε να φανταστείτε έναν νεαρό, με την αμορφωσιά να τρέχει από τα μπατζάκια του, ο οποίος δεν ξέρει πως Λέσβος και Μυτιλήνη είναι ένα και το αυτό νησί.
   Φανταστείτε έναν πολιτικό μηχανικό που δεν ξέρει, καν, την κοκκομετρική σύνθεση του οπλισμένου σκυροδέματος, (ίσως όχι και την ελληνική ονομασία του μπετόν αρμέ).
   Αναλογιστείτε έναν τύπο  -με υποτιθέμενες θετικές σπουδές, αξιολόγηση δι' εξετάσεων και απόκτηση διπλώματος- ο οποίος στερείται στοιχειωδών γνώσεων γεωμετρίας και αγνοεί πως στρίβοντας κατά 360 μοίρες γύρω από τον εαυτό σου, θα βρεθείς ακριβώς στο ίδιο σημείο!

   Σκεφθείτε, επίσης, πως ο τύπος διαθέτει λογική, βάσει της οποίας, υπάρχει περίπτωση κάποιος να σε παρακαλεί γιά... να σε δανείσει! Και το υποστηρίζει, μάλιστα, δημόσια από την TV!!!
   Ε΄, τότε, αυτός ο άσχετος δεν δικαιούται να λοιδορεί κάποιον, ο οποίος μία σωστή επιγραμματική φράση-διαπίστωση, την απέδωσε σε λάθος «πατέρα»-δημιουργό. Αυτό δικαιολογείται μόνο αν ο φυσικός χώρος δράσης του είναι το θράσος, η αμάθεια πιλότος του και η αμετροέπεια μήτρα της έπαρσής του.
   Αν, τώρα, αυτόν τον τύπο τον φανταστείτε να σας κυβερνά, με κορυφαίους συνεργάτες έναν πατέρα του οποίου η κόρη είναι χρήστης και έμπορος κοκαΐνης, (με τη βούλα και σύλληψη), έναν άλλο, του οποίου ο γιός είναι ληστής τραπεζών, (με τη βούλα καταδίκης), και στέλεχος του Ρουβίκωνα. Με χυδαίους τραμπούκους μπαχαλάκηδες και πάσης φύσεως καθαρματίες να αποτελούν -κατά δική τους ομολογία- «δικά τους παιδιά», συν γύρευε τί άλλα μπουμπούκια κρύβονται επιμελώς κάτω από το χαλί, π.χ. Καρανίκας(!), μην απορείτε γιατί η χώρα βρίσκεται στο χάλι που βρίσκεται. Με το μέλλον της -το μέλλον των παιδιών μας- στο έλεος μιάς Αυλωνίτου, μιάς Καρακώστα, ενός Βέττα, ενός Μαδρά, ενός Κυρίτση κι ενός Τσαλακώτου.
   Και όποιος ευελπιστεί πως αυτός ο τυχοδιωκτικός εσμός μπορεί να εγκαταλείψει την εξουσία με δημοκρατικά μέσα, ας ετοιμαστεί γιά μία ακόμη απογοήτευση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου