Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Άκης, Αλέξης. Το αίμα νερό δεν γίνεται!

...τους ενώνει "το ηθικό πλεονέκτημα της... αριστεράς". Εννοείται μαζί με τους μιλλιονάριους συντρόφους: Παπαδημούλη, Σταθάκη, Τσαλακώτο, Φραμπουριάρη and co!

Χαχόλοι όλου του κόσμου ενωθείτε. Κατέπλευσε  ο... Αλέξης! Τρέμε... καπιταλισμέ.
    Σκηνές από το χτίσιμο του... σοσιαλισμού, της αριστερής αλληλεγγύης και των χαβαλεδιάρικων ουτοπιών. Κάπως έτσι ξεκίνησε κι ο αγώνας των Μπάαντερ-Μάινχοφ, πριν από την ευτυχή του κατάληξη, σε κάποιο γερμανικό κελλί. (Άλλο Γερμανία, άλλο Ελλάδα, φυσικά). 
   Η σπάνια αυτή φωτογραφία αφορά σε άφιξη οχηματαγωγού στην Ανκόνα της Ιταλίας. Όπου Ελληνες... σύντροφοι ακτιβιστές έρχονται γιά να συμπαρασταθούν διαμαρτυρόμενοι σε κάποια... "αντικαπιταλιστική-αντιϊμπεριαλιστική" διαδήλωση. Δεν μας αρκούσε, βλέπεις, η εγχώρια βαβούρα, κάναμε και... εξαγωγή! 
   Πετραδάκι-πετραδάκι χτίζονται οι αριστερές αυταπάτες και οι βλακώδεις ουτοπίες, που στάλα-στάλα με το αίμα και ευρουδάκι-ευρουδάκι με το βιός του, πληρώνει ο πανύβλαξ ελληνικός λαός, προκειμένου να πειραματιστεί ο κομψευόμενος καραφλός τυχοδιώκτης. Ένας Έλλην οικονομικός Μέγκελε, ομού με τον ακριβοπληρωμένο κιτρινιάρη κολέγκα του, πάνω στην κασίδα  του ηλίθιου λαού που τον έβγαλε, μάλιστα, και... πρώτο βουλευτή!
   Και, βεβαίως, ο ηλιθιότερος από τους πρώτους διδάξαντες -ο πάντοτε μικρόνους Άκης, που πιάστηκε στα πράσα αφού δεν ήξερε να κρυφτεί- κολυμπώντας σε πελάγη... μελιού, επανέρχεται αναιδώς γιά να μας πείσει περί της αθωότητός του και να δώσει ένα καλό παράδειγμα στην επόμενη γενιά συντρόφων του. Καθώς -όπως βροντοφωνούσε κάποτε- "ο σοσιαλισμός είναι τρόπος ζωής"! Το... "πολυτελούς" εξυπονοείται και δεν χρήζει ειδικής αναφοράς.
   Η στήλη είχε υποπτευθεί -χωρίς, φυσικά, αποδείξεις- ύποπτη σοσιαλιστική συναλλαγή, προκειμένου να απελευθερωθεί ο... αθώος δεσμώτης, γιά λόγους... υγείας.  Όλοι, όσοι θυμούνται το μισοκακόμοιρο γεροντάκι -μιά στην αναπηρική καρέκλα και μιά υποβασταζόμενο-  σίγουρα θα εξεπλάγησαν από τη νεκρανάστασή του. "Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις", αφού δεν μπορεί να κρύψει το χούι του -θαλερός, αλαζόνας και ασύστολα θρασύς και υπερφίαλος- μιά στο μπαλκόνι και μιά σε συνέντευξη, προσπαθεί να μας τρελάνει πάλι. Το μόνο. όμως, που πετυχαίνει είναι να ισχυροποιήσει τις ενδείξεις περί καταβολής... λύτρων στην ομογάλακτη κομπανία του -αυτή με το ηθικό πλεονέκτημα- προκειμένου να μπορέσει να ξεκοκαλήσει ο ίδιος -πριν από τους κληρονόμους του- τα άνομα... κόπια του. Στους χρόνους της... "γιά πρώτη φορά αριστερά", δεν χρειάζονται πολλά, πολλά. Το αυτί τους δεν ιδρώνει από αντιδράσεις και εντυπώσεις. Μερικές αναρτήσεις του Πολάκη στο facebook, μερικές αστείες τσιρίδες της Αυλωνίτου και μερικές στομφώδεις πομφόλυγες του Σεβαστάκη και... αυτό ήταν όλο! Ποιός νοιάζεται και ποιός ασχολείται! 
   Οπότε, μπράβο κουτόμαγκα Άκη και... καλοφάγωτα! Στην υγειά των χαχόλων που σας  πίστεψαν κι εξακολουθούν να σας πιστεύουν, τρώγοντας σανό στα Αιγάλεα. Ενώ εσύ θα τρως χαβιάρια στα Παρίσια και θα πίνεις... καμπανίτη. Άντε, βρε, εβίβα, άσπρο πάτο και... πάντα τέτοια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου