Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

“Χέσαιτο γαρ ει μαχαίσετο"!



Όταν οι καιροί αναπλάθουν αλλήλους, αρχίζει η σύγχρονη "Μπαρουφακειάδα"!

"Το μυαλό τους και μιά λίρα..."!

    Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, η ρήση του τίτλου ανήκει στον... Αριστοφάνη, από τους Ιππής του!  Σατυρίζει τον δημαγωγό Κλέωνα και σημαίνει: "Έτσι και μαχόταν, σίγουρα θα χεζόταν"! Προφητεία -προφανώς- που ταιριάζει γάντι και σε κάποιον απόγονό τους, κοντά... 2500 χρόνια μετά.
    Κυρίες και κύριοι...  αυτόν τον απόγονο, σας τον παρουσιάζω. Είναι η αυτού εξοχότης ο... Αλέξης μας. Το παιδί-τζιμάνι  του λαού, ο ηγέτης μας,  το καμάρι μας, ο τροϊκοφάγος πρωθυπουργός μας!!!
   Υποθέτω πως σε πολλούς εξ υμών θα είναι γνωστή η κωμωδία του Αριστοφάνη, «Ιππής». Το όνομα της συγκεκριμένης κωμωδίας, η οποία, σημειωτέον, ήταν η πρώτη που ανέβηκε στο θέατρο με το όνομα του συγγραφέα, προέρχεται από το χορό του έργου. 
   Ο Αριστοφάνης άρχισε να συγγράφει τους «Ιππής» προκειμένου να χτυπήσει έναν πολιτικό της εποχής, τον δημαγωγό Κλέωνα, ο οποίος ήταν και προσωπικός του εχθρός. Με την κωμωδία αυτή ο Αριστοφάνης πραγματεύεται και στηλιτεύει τη φαυλότητα της εξουσίας, χλευάζοντας την δημαγωγία των πολιτικών. Στο πρόσωπο του Κλέωνα μπορούμε να παρατηρήσουμε τις συμπεριφορές κάθε πολιτικού που κυβερνά άσχημα και με τη φαυλότητά και τη δημαγωγία του, ουσιαστικά, οδηγεί τον τόπο του σε αδιέξοδο και -τελικά- στην καταστροφή.

   Έτσι, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, το συγκεκριμένο έργο του Αριστοφάνη παραμένει, έως και σήμερα, επίκαιρο! Και θα είναι πάντα φρέσκο, όσο θα υπάρχουν λαϊκισταί δημαγωγοί, τους οποίους -επίσης πάντα-  κάποιοι αφελείς και αμετανόητα αιθεροβάμονες θα τους πιστεύουν και θα τους ακολουθούν. Π.χ. Αντρέας, Τσίπρας, Σώρας, αφ' ενός, και ελληνικός λαός, αφ' ετέρου. 
   Στο συνημμένο βίντεο, να προσέξατε την ευδαιμονία που ζωγραφίζεται στα πρόσωπα των χαζοχαρούμενων κορασίδων και τον ενθουσιασμό που ξεχύνεται από τα μπατζάκια, των ηλίθιων γερομαλ... ηδων, που εκτίθενται εκθέτοντας -κατουρημένοι από ακράτεια της ευτυχίας- την ανοησία, την αφέλεια και τη ρηχότητά τους! 
   Σήμερα, όλοι μας, με κατάπληξη παρακολουθούμε το ξεροτηγάνισμα του ανώριμου μειρακίου από έναν γελοίο νάρκισσο, ο οποίος δεν του συγχώρεσε την ατιμωτική αποπομπή το καλοκαίρι του '15 και ο οποίος "χτίζει" τώρα τις μύχιες σκοτεινές ραδιουργίες του, εκδικούμενος.  Η υπόθεση θα ήταν γιά ακράτητα γέλοια, αν δεν ήταν γιά γοερά κλάματα.
   Χρόνια πριν, ένας σαλτιμπάγκος της οικονομίας κατάφερε να "μαγέψει" ολόκληρη την άσχετη περί τα οικονομικά αριστερή κομπανία, να τον κάνουν... υπουργό Οικονομικών και να παρασύρει στους οικονομικούς τσαρλατανισμούς του όλο το ευκολόπιστο αριστερό οικονομικό ασχεταριό. Και τώρα που έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύπτεται -πάνω από όλα- η ατζαμοσύνη και ασχετοσύνη του κυβερνητικού εσμού που μας κατσικώθηκε ασελγούσα βάρβαρα πάνω μας, το ψώνιο-νάρκισσος τους έχει, πλέον, στο χέρι και τους "τζιτζιρίζει" αγρίως. Έχοντας μαγνητοφωνήσει όλες τις απόρρητες συνομιλίες τους, τώρα τους ξεκοκκαλίζει κομματάκι, κομματάκι, τους αποδομεί σαδιστικά και τους κάνει μαλλιά-κουβάρια! Βγάζει στα φόρα όλα τα άπλυτα της αηδούς κομπανίας, χωρίς το ιταμό χαλκείο Μινίμου και Κουμουντούρου -με πρώτον τον προπέτη αρχηγό του- να τολμά να ψελλίσει κάτι, προκειμένου να αμυνθεί από τον ορυμαγδό των ατιμωτικών αποκαλύψεων του, πάλαι ποτέ, εκλεκτού του. 
   Βλέποντας την μη αντίδραση Τσίπρα, διατυπώνω μιά άποψη-πρόβλεψη. Τα όσα ξερνάει σήμερα ο Μπαρουφάκης είναι τρακατρούκες μπροστά σε όσα πυρηνικά διαθέτει στο οπλοστάσιό του. Γι' αυτό κι ο λαλίστατος Μυγχάουζεν, ο οποίος -και κατά δήλωσή του- δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, προφανώς λόγω... ηθικού πλεονεκτήματος, κάνει την πάπια και δεν βγάζει άχνα!    
   Ξαναβλέποντας το βίντεο μου γεννιέται μιά απορία. Στ' αλήθεια, πως νοιώθουν σήμερα όλοι αυτοί οι πανύβλακες που πανηγύριζαν την νύχτα των εκλογών; Εξακολουθούν να έχουν την ίδια άποψη, τώρα που διαπιστώνουν πως ο χρυσός που πίστεψαν αποδεικνύεται ντενεκές; Και μάλιστα... ξεγάνωτος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου