Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Όπου η αριστερή αμετροέπεια υπερβαίνει το μέτρο, την νομιμότητα και τη λογική.

"Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες..."

Μεγάλοι άνδρες και μεγάλες φούσκες
   Στη μέθη της εκλογικής νίκης του Ιανουαρίου '15 κάποιοι κουφιοκεφαλάκηδες έσπευσαν να αποφανθούν: "Η Ελλάδα βρήκε τον νέο της... Βενιζέλο"! Και κάποιοι άλλοι, ακόμη πιό ηλίθιοι αυτοί, διαπίστωναν πως πολιτικοί άνδρες διαμετρήματος Τσίπρα, γεννιούται... ένας  κάθε χίλια χρόνια!!
   Σε σοβαρό επίπεδο σύγκριση δεν χωρεί, ούτε αντέχει σε συζήτηση. Η γενική συγκρότηση των δύο ανδρών καθιστά αδιανόητη ακόμη και την πρόθεση αναμέτρησης, γεγονός αντιληπτό ακόμη και μέσα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη "Κουμουντούρου"! Ό ένας, υπήρξε σοβαρός άνθρωπος, ώριμος, μορφωμένος, σώφρων, ικανός, γνώστης της γεωπολιτικής κατάστασης της εποχής του, διορατικός και άριστος διαπραγματευτής. Αρετές πού έκαναν την Ελλάδα, χώρα των δύο ηπείρων. Ό άλλος, ο επιπόλαιος κομμουνιστής και άθεος νεαρός, με μία φράση, πρόκειται γιά έναν ασόβαρο παρλαπίπα αρχιψεύταρο, ο οποίος...  "κατάφερε" -παραμυθιάζοντας τους πάντες, με απειρία κι ατζαμωσύνη στους χειρισμούς, αλαζονεία, αμοραλισμό και ατσιδίστικη αμετροέπεια-  να θέσει την ίδια χώρα που μεγέθυνε ο Βενιζέλος, σε ευρωπαϊκή επιτροπεία μέχρι το 2060, υποθηκεύοντας, ταυτόχρονα, την δημόσια περιουσία της γιά έναν αιώνα! Ένας λαϊκιστής δημαγωγός που υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα, παρέσυρε τον ευεπίφορο στο τάξιμο ελληνικό λαό, τους... αγανακτισμένους, τους αφελείς, τους "αλαφροϊσκιωτους", τους αμετανόητους αγκυλωμένους αριστερούς και το τηλεοπτικό κοινό των Αυτιά και Παπαδάκη στο δρόμο της απόλυτης φτώχειας, εξαθλίωσης και πνευματικής καχεξίας. Ένα "ποντίκι" που προσπαθεί να βρυχηθεί, μπλοφάροντας πως είναι λέων!
   Σε ένα μόνο συγκρίνονται. Ο μεν Ελ. Βενιζέλος θα βρίσκεται στην κορυφή των προς μίμηση πολιτικών ανδρών, ο δε Τσίπρας, -ένας μοιραίος πολιτικός απατεών- στην κορυφή των προς αποφυγή. Κορυφαίοι κι οι δύο. Με μόνο μειονέκτημα της εποχής Βενιζέλου το ότι τότε δεν υπήρχε στην αγορά το LSD! To μαγικό υλικό που "φτιάχνει" ωραίες καταστάσεις και ευχάριστες πραγματικότητες. 'Οσο γιά την άποψη: "Τσίπρας γεννιέται ένας κάθε χίλια χρόνια", προσυπογράφω μεν, αλλά υπό την μορφήν... ευχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου