Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

"Εστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ' ορά"!

Και θωρώντας τους να κλαίς... (από τα γέλια).


Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC
"Les Misérables", ψάχνοντας τον Βίκτορα Ουγκώ τους!
   Είναι κάποιες στιγμές στη ζωή μας όπου ο οίκτος υπερνικά την οργή και η θλίψη επικρατεί της αγανάκτησης. Αυτά τα εικονιζόμενα άθλια όντα, απεχθή έως μισητά, που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην κατάντια του λαού και οδηγούν τη χώρα στην καταστροφική σοβιετοποίηση, αντιμετωπίζουν τώρα συμπεριφορές που οι ίδιοι, ως αντιπολίτευση, θεσμικά και ιδεολογικά ενεθάρρυναν.  Και... "απολαμβάνουν" δαγκώματα φιδιών, τα οποία -ως αυγά- επώασαν στον κόρφο τους. Έχει ο καιρός γυρίσματα και η Ιστορία εκδικείται. Η νομοτέλεια επαληθεύτηκε και η Νέμεσις τιμωρεί.
   Η στήλη, αν και θα άξιζε να επιχαρεί -κάπως σαν κι εκείνους τους συμπλεγματικούς που έβγαλαν μίσος και χολή στο πάθος του Παπαδήμου- διαπιστώνει, με πολλή έκπληξη ομολογώ, πως κάτι δεν της κολλάει γιά συμπεριφορές αντίστοιχου  επιπέδου. Πιθανότατα λόγω ουσιαστικής διαφοράς... "ημών" και "υμών" και αρκείται στην διασκέδαση του, όντως, απολαυστικότατου μπουρλέσκ θεάματος με αξιοθρήνητους μπουφονικούς πρωταγωνιστές. Το σουλούπι του ενός και η δύσκολα αποκρυπτόμενη ντροπή του άλλου, λόγω της αναπάντεχης ξεφτίλας με τα λουσίματα από νερά και φραπεδιές -το σύγχρονο έμβλημα της αναρχίας και του μπάχαλου- παραπέμπουν σε έξοχα γκαγκς παλιάς ταινίας ιταλικού νεορεαλισμού. Βιττόριο Ντε Σίκα, Αλμπέρτο Σόρντι, Βιττόριο Γκάσμαν, τέτοια!
   Επειδή, στις δύσκολες εποχές, το χιούμορ και η πλάκα αποτελούν την καλύτερη και ασφαλέστερη οδό διαφυγής και εκτόνωσης του πιεσμένου νευρικού μας συστήματος, ανέτρεξα στα αναπόφευκτα σχόλια της είδησης και επισυνάπτω το -κατά το γούστο μου- καλύτερο:
  
Το Παντατίφ @pantatifaki
Πάντως οι πιτσιλιές του καφέ δένουν αρμονικά με το μουσταρδί παντελόνι , να μείνουμε στα θετικά!
   
   Και, γελώντας, θυμήθηκα την ερμηνεία που έδωσε ένας κουμπούρας συμμαθητής μου στην α' γυμνασίου στο εξής ρητό: "Γελά ο μωρός καν' τι μη γελοίον ει". Είχε πει, λοιπόν, ο φίλος Βασιλάκης, (θυμάμαι και το όνομα): "Γελά το... μωρό όταν δει κάτι γελοίο"! Πράγματι, όχι μόνο τα μωρά θα γελούν με το θέαμα των δύο επιφανών αριστερών, αλλά και οι... κότες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου