Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ο Μπαρουφάκης, ο Αλέξης και τα συριζαρέικα "αφηγήματα" των φιρφιρίκων του!



... και μιά χώρα αμήχανη και μαλλιά-κουβάρια!


   Μετά τις εκκωφαντικές αποκαλύψεις Μπαρουφάκη το Μινίμου αποσβολώθηκε. Το μόνο... αφήγημα που σκαρφίστηκε να ψελλίσει κουτοπόνηρα, ήταν η εξής παπαρδέλα: «Ναι μεν, αλλά ο Αλέξης δεν δέχτηκε την εισήγηση Μπαρουφάκη και τον... έδιωξε. Άρα, μπράβο στον Αλέξη»! Παραβλέποντας την προφανή αντιστοίχιση με το λαϊκό απόφθεγμα: "Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι"!
   Η αλήθεια είναι ότι μόλις ο ακατάλληλος γιά πρωθυπουργός Τσίπρας συναισθάνθηκε προς τα πού οδηγούσαν τη χώρα  οι τυχοδιωκτισμοί που μεθόδευε μαζί με τους συνωμότες συνεργάτες του, και τί βάρος έπεφτε στους αδύναμους ώμους του, τού πήγε... «τρία κι ένα». Και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, ανέκρουσε πρύμνα ολοταχώς, οραματιζόμενος ειδικά δικαστήρια, «γουνάκια» και Γουδή. Αυτή η ιστορία, κατά εκπληκτική σύμπτωση, εμπίπτει στην πεμπτουσία ενός... «μυρωδάτου» στίχου του Αριστοφάνους από τους «Ιππής». 
   Ο στίχος λέει: «Χεσαίτω γαρ ει μαχεσαίτω» και σημαίνει: «Έτσι και μαχόταν, σίγουρα θα... χεζόταν» και στόχευε στην στηλίτευση του δημαγωγού Κλέωνα, φανατικού εχθρού του Αριστοφάνη, και -κατ' επέκταση- όλων των ομοίων του! Είναι εκπληκτικό και ανάγλυφο το πώς και κατά πόσο οι καιροί αναπλάθουν αλλήλους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου