Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Η "ΜΑΙΜΟΥ" ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.



" Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν..."
Αποτέλεσμα εικόνας για διαπραγματεύσεις με τροικα
"Η ωραία, ο παλιάτσος κι ο χαζός"
   Δυστυχώς, μιά πλούσια σε γεγονότα επικαιρότητα αποπροσανατολίζει την αφελή κοινή γνώμη από το μείζον θέμα που μας καίει, αυτό της διαπραγμάτευσης γιά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης. Λίγο το τραγικό ατύχημα με την Porsche, λίγο η ατυχής δήλωση του Μεϊμαράκη, λίγο το  colpo grosso της κορυφαίας διαπλοκής Σπρίτζη-Καλογρίτσα-Τράπεζα Αττικής και η μπάλα...  όλο στην εξέδρα!

   Στην ουσία, τώρα. Βασικό αγκάθι και ζητούμενο της διαπραγμάτευσης η επί σειρά ετών εξασφάλιση πρωτογενούς ετήσιου πλεονάσματος -δηλαδή διαφοράς κρατικών εισπράξεων και πληρωμών- κατά 3,5%, κάτι που μεταφράζεται σε 3,6 δις ευρώ. Το νούμερο αυτό επετεύχθη πέρυσι, μετά από πρωτοφανές φορολογικό γδάρσιμο των πολιτών, σε συνδυασμό με την πλήρη στάση πληρωμών των πάσης φύσεως οφειλών του δημοσίου, (μη έκδοση συντάξεων, μη  επιστροφές φόρων και ΦΠΑ, όχι προμήθειες και δημόσια έργα, κ.λπ.). Με την οικονομία σε συνεχή ύφεση, την ανεργία να αυξάνεται και τις επιχειρήσεις να κλείνουν σωρηδόν, η φοροδοτική και εισφοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων θα μειωθεί δραματικά. 
   Κατά συνέπεια, η επανάληψη αυτού του αποτελέσματος μοιάζει με ουτοπία, παρ’ όλη την πομπώδη αισιόδοξη δήλωση του, αντάξιου σε παραπληροφόρηση με την αυτιστική βλάχα που διεδέχθη, αρχιψεύταρου Τζαναμπετόπουλου. Η επίτευξη αυτού του στόχου -των 3,6 δις πλεόνασμα- σκοπείται με την επιβολή -από τώρα- εξοντωτικών μέτρων, όπως μείωση συντάξεων και αφορολογήτου ορίου. Πέραν αυτού, η απιθανότητα επιτείνεται, καθ’ όσον τα θρυλούμενα... «αντίμετρα» -με την έγκριση πάντα των... «αφεντικών» της τρόικα- θα μπορέσουν να υλοποιηθούν ΜΟΝΟ και ΕΦ’ ΟΣΟΝ, το δημιουργούμενο πλεόνασμα υπερβεί το πλαφόν των 3,6 δις! Αυτό το υπερπλεόνασμα θα... διανεμηθεί.

   Κατ’ αρχήν -με υπόθεση εργασίας πως επιτυγχάνεται πλεόνασμα... 4,1 δις-  το επιστρεφόμενο ποσόν θα είναι μόνο 0,5 δις. Άρα η κοροϊδία και εξαπάτηση είναι προφανής και καταρρίπτει την υπόσχεση: «γιά κάθε ένα ευρώ που θα σας παίρνω, ένα ευρώ θα σας δίνω». Μας παίρνει 4,1 και μας επιστρέφει... 0,5! Όμως εκείνο που αποκρύπτεται -ύπουλα και απατεωνίστικα- είναι το σχεδόν υπερβέβαιον, ως πιθανότητα, πως αν δεν μαζευτεί το πλαφόν των 3,6 δις, ο περίφημος «κόφτης», επεμβαίνοντας αυτομάτως, θα μας ρίξει πρόσθετη «σφαλιάρα», που θα εξασφαλίζει τη... συγκομιδή του πλαφόν των 3,6 δις! Άρα, όποιος πιστεύει σε υλοποίηση... «αντίμετρων», με δημιουργία υπερπλεονάσματος, είτε μας «δουλεύει» κανονικά, είτε μασουλάει αμέριμνος το σανό του.

   Ξεπερνώντας την υπόθεση εργασίας, και προσγειωνόμενοι στη σφαίρα του ρεαλισμού και της πραγματικότητος, με την σίγουρη καθίζηση της οικονομίας, το μέγεθος: «πλεόνασμα 3,6+ δις», είναι εξωπραγματικό και εντελώς αστεία κάθε αναφορά του.

   Με βάση τα ανωτέρω, και τον «ευσεβή πόθο» των τυχοδιωκτών κυβερνώντων να εκλεγεί στην Γερμανία  νέος καγκελάριος ο Μάρτιν Σουλτς, θα εκπλαγώ αφάνταστα εάν ολοκληρωθούν τώρα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και κλείσει η β΄ αξιολόγηση. Με κεκτημένη εμπειρία από την μέχρι τώρα ανεύθυνη, τυχάρπαστη και ατζαμίδικη διακυβέρνηση της χώρας από το χειρότερο κυβερνητικό τσούρμο που γνώρισε ο τόπος από την Παλιγγενεσία και εντεύθεν, το σενάριο αυτό ταιριάζει απόλυτα με τη σοβαρότητα, την αμορφωσιά, την ανοησία και την ιδεοληπτική ιδιοσυγκρασία που διακατέχει τους κουτοπόνηρους ηλίθιους λαϊκιστές τύπου Τσίπρα, Μανιού, Σπρίτζη, Κυρίτση, της ενζενί πριμαντόνας Αυλωνίτη και όλου του εσμού των συριζαρέικων...  «στέλεχον», που ακολουθούν, «μπετονιαρισμένοι» και συμπαγείς σαν κοπάδι από γαλοπούλες. "Την κουτάλα, σύντροφοι, και τα μάτια σας"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου