Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Tσίπρας - Μέττερνιχ. Βίοι παράλληλοι.


                        "Έκανε κι η μύγα.... κ.λπ., κ.λπ."

Αποτέλεσμα εικόνας για μετερνιχ
Κλέμενς φον Μέττερνιχ. Ένας "Τσίπρας" του 19ου αιώνα!

    Η γλυκιά -λόγω μαρμελάδας- μαγείρισσα της κυβέρνησης, η κυρά-Θεανώ το είπε. Με τόσο στόμφο, μάλιστα, που δεν επιδεχόταν καμιάς αμφισβήτησης. Λίρα εκατό η συντρόφισσα, που έκλεισε από  πέρυσι την β΄ αξιολόγηση. Και, βέβαια, επιτυχώς... κατά δήλωσή της!

   - Πολιτικοί σαν τον Αλέξη τον Τσίπρα γεννιούνται ένας κάθε... εκατό χρόνια!!!

   Ο σύντροφος Χαλιμάς το πίστεψε και βάλθηκε να μας το αποδείξει. Προ δέκα, περίπου, ημερών εκλιπαρούσε ψοφοδεής την κ. Λαγκάρντ να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. Χθες, υψώνοντας το γιγάντιο ανάστημά του, μέμφθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες, ως «παραδομένους» στο... ΔΝΤ.

   Επίσης, σαν γνήσιος βρυχόμενος ποντικός, μέχρι σήμερα απειλούσε με βέτο και άρνηση προσυπογραφής της διακήρυξης κατά την έκτακτη επετειακή συνάντηση της Ρώμης, επ’ ευκαιρία των 60 χρόνων από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε ΕΟΚ, αν δεν γινόταν αναφορά στο... «ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο». (Σημ. Αίτημα πολύ ομιχλώδες και ακαταλαβίστικο γιά το δικό μου πνευματικό επίπεδο).

   Πάντως, εκείνο που ερμηνεύω... "ως κακτημένο", είναι ο στοργικός εναγκαλισμός όλων εκείνων των φαύλων συνδικαλισταρέων, που αρνούνται την λήψη αποφάσεων από την πραγματική πλειοψηφία -50%+1- των εγγεγραμμένων μελών της κάθε επαγγελματικής ομάδος, αλλά προτιμά εκείνη των ολίγων φωνασκούντων αριστερών μελών, που τρομοκρατούν και αναγκάζουν σε αποχή τους νουνεχείς υπολοίπους.

   Τελικά, όταν του έτριξαν τα δόντια κάποιοι δευτεροκλασσάτοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και του ζήτησαν να σοβαρευτεί, του κόπηκε ο βήχας, τα «μάζεψε», κατάπιε τις ψευτομπλόφες και έκανε μία ακόμη θεαματική κυβίστηση, (κοινώς κωλοτούμπα). Έτσι -"Όπα, όπα, μπαμπάκο", μέσω του κομπλεξικού μισοαξούριγου σαχλαμάρα με την pochette, δήλωσε πως το βέτο είναι...   «ακραία» κίνηση!

   Μία ακόμη σφαλιάρα γιά τον αμετροεπή και ανόητο καρπαζοεισπράκτορα καραγκιόζη νεανίσκο, που φιλοδοξούσε να παίζει τον ζουρνά -ο Μπούλης το ντέφι- κι οι Ευρωπαίοι να χορεύουν.


   -«Όταν ο Θεός έπλασε το Ληξούρι, την Κεφαλλονιά και... όλον τον άλλο κόσμο»! Έλεγαν κάποτε οι φίλοι μου Κεφαλλονίτες, επιδεικνύοντας την ίδια υπερφίαλη αλαζονεία, θεωρώντας το Ληξούρι ως τον ομφαλόν της Γης. Τρέμε... Μέττερνιχ. Η Παγκόσμια Ιστορία, σε προσεχή επανέκδοση, θα σε κατατάξει κάτω από τον σύντροφο... Τσίπρα. Ο Τσίπρας πετυχαίνει... θαύματα. Το δήλωσε ο μπεκρο-Μέντορας, το πιστοποιεί η κυρά-Θεανώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου