Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Ρηνιώ Δραγασάκη. Ένα αστέρι γεννιέται...



- Έ, ρε γλέντια! Αριστερά, ηθικά και απολύτως αξιοκρατικά!
Αποτέλεσμα εικόνας για ρηνιω δραγασακη
Ατενίζοντας το... Νόμπελ!
   Τρέμε Σπίλμπεργκ, τρέμετε Κάμερον, Λούκας και λοιπές σκηνοθετικές μετριότητες. Κι εσύ Τζον Χιούστον, από εκεί ψηλά που βρίσκεσαι, κοιτώντας κάτω θα σκας από ζήλεια. Έρχεται η... Ρηνιώ!
Γιά όσους το όνομα «Ρηνιώ» δεν τους λέει τίποτα, ας μάθουν πως πρόκειται γιά μία νέα ταλαντούχο σκηνοθέτιδα -πολλά υποσχόμενη- η οποία, εντελώς τυχαία, τυγχάνει και θυγατέρα του αντιπροέδρου της -διά πρωτοδεύτερη φορά- αριστερής μας κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. (Ναι, εκείνου που έχασε τη Γενική Γραμματεία του ΚΚΕ από την Παπαρήγα και χολωμένος μετώκησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός που θα κατέθετε στη Βουλή τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις της... διαπλοκής. Καθ’ όσον πρόκειται περί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όχι... παίξε-γέλασε!).

   Αναντίρρητα, πρόκειται περί πολύ «προικισμένης» κοπελιάς, αφού ήδη το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου την προίκισε -ως προκαταβολή και με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια- με 130.000 ευρώ, προκειμένου να... δημιουργήσει ένα ακόμη κινηματογραφικό «αριστούργημα». Μεγάλου μήκους αυτή τη φορά.

   Αιφνιδιασμένος, και φευγαλέα, πήρε το μάτι μου πως η εν λόγω προικισμένη σκηνοθέτις θα γυρίσει μία ελληνογαλλική... υπερπαραγωγή κόστους ενός εκατομμυρίου (και κάτι), η οποία θα χρηματοδοτείται κατά 60% από την Ελλάδα, (προφανώς όχι από το πορτοφόλι του μπαμπά) και κατά 40% από την Γαλλία!

   Έτσι, στα πλαίσια της σύγχρονης ηρωικής ιαχής: «Κερδάμε, σύντροφοι»!, το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, μετουσιώνεται πλέον και σε πιο απτές επιτυχίες και μετρήσιμα κατορθώματα. Το ότι την προίκα της... «προικισμένης» σκηνοθέτιδος, γύρω στις 750.000 ευρώ, θα την πληρώσουμε από τα γλίσχρα -και συνεχώς φθίνοντα λόγω άγριας υπερφορολόγησης- εισοδήματά μας, αποτελεί απλή σύμπτωση. Άλλωστε η... δόξα που θα κερδίσει από τα διάφορα Φεστιβάλ η, μελλοντικά, διάσημη... Ρηνιώ  θα ενταχθεί στα... αντίμετρα και θα αναδιανεμηθεί σε όλους μας!

1 σχόλιο: