Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

«Έρποντας, γλείφοντας και με τα κέρατά μου»!




Πιάνοντας τον γλείφτη από... τ’ "αυτιά", μη αντέχοντας άλλο τον λαϊκισμό του!
     
   Μιά φορά κι έναν καιρό, ένας αετός πέταγε πάνω από ένα βουνό. Ξάφνου, με το αετίσιο μάτι του,  βλέπει στην κορυφή του έναν γυμνοσάλιαγκα!
   -Ρε σύ -τον ρωτάει- πώς τα κατάφερες κι ανέβηκες εδώ πάνω;
   -Έρποντας, γλείφοντας και με τα κέρατά μου, απαντά περήφανα ο γυμνοσάλιαγκας!

    Η ιστορία αυτή μου ήρθε στο νου το Σαββατοκύριακο το πρωί βλέποντας, παρά την υπόσχεση που από χρόνια είχα δώσει στον εαυτό μου να μην βλέπω τον αηδιαστικό γυμνοσάλιαγκα παρουσιαστή, που παριστάνει τον σπουδαίο οικονομολόγο -αν και τενεκές ξεγάνωτος- κοροϊδεύοντας την κοινωνία με λαϊκίστικες εμετικές κορώνες, οι οποίες κολακεύουν τις ταπεινότερες χορδές της ψυχής κάθε απλοϊκής... κυρά-Κατίνας και τα «ανικανοποίητα» των πάσης φύσεως μαστρο-Γιώργηδων, με τις δημαγωγικές σαχλαμάρες που ξεφουρνίζει, παριστάνοντας τον... σούπερ ειδικό! Τόμσεν, Σόιμπλε και Λαγκάρντ είναι... απλοί λογιστάκοι μπροστά του, ενώ αυτός... είναι ένας αδικημένος πού του στέρησαν - κακούργα κενωνία- το νόμπελ της Οικονομίας!
   Οι καλεσμένοι του, ένας κυβερνητικός καραγκιόζης, πολιτικός αγύρτης και σουλατσαδόρος -λαϊκιστής του κερατά- και ένας της απέναντι πλευράς, σαφής, μορφωμένος, γνώστης του αντικειμένου του και -κυρίως- με πολύ τσαγανό, με έκαναν να παραβώ τον όρκο μου και να στηθώ να παρακολουθήσω τις συζητήσεις. Εννοείται πως, καλού-κακού, κατέβασα κι από ένα πρόωρο... «seropram»!
   Έτσι, το μεν Σάββατο, μετά κόπου απέφυγα το ξερατό από ένα αηδιαστικό γλείψιμο που έκανε στον λίγδη συριζάριο. Με ύφος εκστασιασμένου θρησκόληπτου πιστού, παρακολουθούσε εμβριθώς και έμοιαζε να κρεμόταν από τα χείλη του ανοητεύοντος κουραδόμαγκα καλεσμένου του, του οποίου χάιδευε τ’ αυτιά γλείφοντας και δικαιολογώντας πλήρως το όνομά του. Ενώ την Κυριακή αποζημιώθηκα από το ξεμπρόστιασμα που υπέστη από τον πλήρως ενημερωμένο νεοδημοκράτη, που δεν «μασάει» από λαϊκιστές και δημαγωγίσκους, αλλά θέλει τρία μορμολύκεια σαν τον ψετροοικονομολόγο παρουσιαστή γιά... ορεκτικό!

   Στη συνέχεια, με τη μανία που με έπιασε γιά ξεμασκάρεμα του... παραφουσκωμένου διάνου, ανακάλυψα ψάχνοντας στο βιογραφικό του, πως ο πολύς... οικονομολόγαρος, ως τίτλους σπουδών, ο ίδιος καταθέτει τα εξής:

   «Ακολούθησε νομικές σπουδές στο τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών. Μετεκπαιδεύτηκε στις Οικονομικές Επιστήμες και στη Δημοσιογραφία στο Βέλγιο. Έκανε διδακτορικό επί τριετία στην Αμερική».

   Ούτε όνομα Πανεπιστημίων, ούτε τίποτα! Προφανώς διδακτορικό στην Γλειψιματική. Προσωπικά, όλα αυτά μου θυμίζουν κάτι τσαρλατάνους, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως απόφοιτοι Πανεπιστημίου... Γουαδελούπης κι εσύ τρέχα, γύρευε να βρεις άκρη! Πάντως, αποκλείεται ένας τύπος που προσφωνεί κατ’ επανάληψη γυναίκα τιτλούχο:
   -«Κυρία... Υπουργός» και «Κυρία... Πρόεδρος»-  να είναι μορφωμένος. Αγράμματος του κερατά είναι!

    Επίσης, τσίμπησα μιά παλιά... «ηρωική» του περιπέτεια που δημοσίευσε σε κάποιο λαθρόβιο περιοδικό της πλάκας και της φιγούρας των... σελέμπριτις του... πρωκτού. Μόνιμα καραγκιόζης, φιγουρατζής και λαϊκιστής, το έπαιξε και... ψευτοήρωας, αφού νίκησε και τον... καρκίνο του «θυροειδούς», όπως δήλωσε, πιστοποιώντας γιά άλλη μία φορά την αγραμματοσύνη του, αφού αναφερόταν στον «θυρεοειδή» αδένα! Και αναφέρθηκε -μελοδραματικά- στη νικηφόρα μάχη με τον... καρκίνο!

  Μετά λόγου γνώσεως, ως ομοιοπαθής, δηλώνω. Ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι ο μόνος ιάσιμος και μη μεταστάσιμος καρκίνος. Με μία απλή, εύκολη επέμβαση και αφαίρεση του, (ή των), καρκινικού όζου, μαζί με τον θυρεοειδή, και μετά από μία ενοχλητική διαδικασία ιωδίου -όχι πάντα απαραίτητη- ...καθάρισες!
   Μιά ζωή "τζάμπα μάγκας" ο αηδής τυπάκος. Ο... δόκτωρ του λαϊκισμού! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου