Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ο τυφλός μάντης Τειρεσίας και ο Έλλην... χαμουράι.



Βίοι παράλληλοι και διαβολικές ιστορικές συμπτώσεις!
Αποτέλεσμα εικόνας για κουρουμπλής
- Οιδίπους, πού είναι ο Οιδίπους;
   Η Μυθολογία λέει. Μιά φορά, ένας τύπος από τη Θήβα ονόματι Τειρεσίας, βολτάροντας στο όρος Κυλλήνη συνάντησε στο δρόμο του δύο φίδια που έκαναν έρωτα! Η ηθική του, προφανώς, σοκαρίστηκε και ορμώντας με τη μαγκούρα του σκότωσε το ένα, το θηλυκό. Οι θεοί θύμωσαν και τον μεταμόρφωσαν σε γυναίκα, η οποία έγινε εταίρα, (γιά τους αμόρφωτους συριζαρέους, «πουτάνα»), και μάλιστα περίφημη, δηλαδή... περιζήτητη και πολύπαρτη! Επτά χρόνια αργότερα όμως, περιπατώντας στο ίδιο μέρος, είδε άλλα δύο φίδια που ζευγάρωναν και επειδή αυτή τη φορά σκότωσε το αρσενικό, ξανάγινε άνδρας!!

   Συμπτωματικά -τί είχες Γιάννη, τί είχα πάντα- εκείνο τον καιρό η Ήρα συνέχιζε την κρεβατομουρμούρα της, κατηγορώντας τον Δία γιά τις πολυάριθμες απιστίες του. Εκείνος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι, ούτως ή άλλως, όταν πλαγιάζει μαζί της, αυτή το...απολαμβάνει περισσότερο, οπότε... "σκάσε"!

  - Οι γυναίκες βεβαίως απολαμβάνουν πολύ περισσότερο στην ερωτική πράξη από τους άντρες, υποστήριξε ο Δίας.

   - Κουταμάρες! φώναξε η Ήρα, ξέρεις πολύ καλά ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

   Γιά να βρουν άκρη στο πρόβλημα, φώναξαν τον Τειρεσία - αφού γνώριζαν ότι είχε υπάρξει διαδοχικά και άνδρας και γυναίκα-  να τους λύσει τη διαφωνία που είχαν. Το ερώτημα που του έθεσαν ήταν: «Ποιος ηδονίζεται περισσότερο κατά την ερωτική πράξη, ο άνδρας ή η γυναίκα;»


   Και ο... γνώστης Τειρεσίας απάντησε αδίστακτα: «Αν διαιρούσαμε την ηδονή σε μέρη δέκα, ένα θα έπαιρνε ο άντρας και εννιά η γυναίκα»!!!

   Τότε, η Ήρα θύμωσε πολύ με το σαρκαστικό χαμόγελο του Δία και τύφλωσε τον Τειρεσία -προφανώς γιατί πρόδωσε το γυναικείο μυστικό- ενώ ο Δίας, γιά να τον αποζημιώσει, του έδωσε ζωή εφτά γενεών και το χάρισμα της μαντικής.



   (Σημ. Ο Τειρεσίας έγινε ο επίσημος σύμβουλος των βασιλέων της Θήβας και διεδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον μύθο του Λαΐου, πατρός του Οιδίποδα, και του ίδιου του Οιδίποδα, στον οποίο απεκάλυψε πως σκότωσε τον πατέρα του και παντρεύτηκε τη μάνα του, την Ιοκάστη. Το ότι και ο ίδιος και ο Οιδίπους πέθαναν... «στραβούλιακες», παρακαλώ να προσεχθεί ιδιαιτέρως!).



   Και τώρα... στο διά ταύτα: Όποιος μπερδεύει τις συμπεριφορές του σύγχρονου τυφλού... «οιωνοσκόπου» με τον μυθικό Τειρεσία και όποιος φέρνει την περίπτωση εκείνη στην σύγχρονη πολιτική ζωή, παραλληλίζοντας τις δύο περιόδους της ζωής του... μάντη, (όπου άντρας=ΠΑΣΟΚ και όπου γυναίκα=ΣΥΡΙΖΑ), συμφωνώντας πως η σχέση... «γλύκας»  μεταξύ τους είναι 9 προς 1 και, γενικά, κάνει διάφορους τρελούς συνειρμούς, προφανώς... αυθαιρετεί. Η στήλη απεκδύεται πάσης ευθύνης, θεωρώντας τα πάντα ως απλή ιστορική σύμπτωση.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου