Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Μιά αποκρυπτογράφηση νοσηρών στρατηγικών.



Λαγοί, παπαγαλάκια και φιρφιρίκοι και κάτι που μπορεί να γίνει.
 

   Δύο χρόνια +, συριζαρέικης διακυβέρνησης είναι αρκετός χρόνος σε κάθε νοήμονα πολίτη γιά να αποκρυπτογραφήσει τη δαιδαλώδη παρανοϊκή -και εξόχως παραπλανητική και διαστρεβλωτική- στρατηγική της «διά πρώτη φορά αριστερής διακυβέρνησης».

   Το φλέγον σήμερα ζήτημα είναι η β΄ αξιολόγηση και το σύμφυτο μ’ αυτήν 4ο μνημόνιο. Πράγματα, εν πολλοίς, συμφωνημένα, αλλά με προβληματίζουσα την ανακοίνωσή της συμφωνίας, (καθ’ όσον αυτή είναι σκληρή και «ζεματάει»), στον δεινοπαθούντα λαό και, κυρίως, στους καταπτοημένους συριζάριους οπαδούς. Όλους εκείνους τους φανατικά ηλίθιους, οι οποίοι επιμένουν αφελώς... να περιμένουν την «ελπίδα» και σιωπούν μπουκωμένοι από τον σανό που τους μοιράζει η βολεμένη νομενκλατούρα σε απεριόριστες ποσότητες που, προφανώς, τους αρκούν.

   Στα πλαίσια αυτού του προβληματισμού, τη λύση έδωσε η... ευφυής καρανίκιος στρατηγική. Έτσι, εμφανίστηκαν διάφοροι λαγοί -Σκουρλέτος, Εφάμελλος και κάποιοι δευτεροκλασάτοι... «στέλεχον»- να πλασάρουν την ιδέα της «ευρύτερης συναίνεσης», ρίχνοντας -ουσιαστικά- κάβους στην αντιπολίτευση, προκειμένου να ψηφίσει ό,τι  τους σερβίρει η -εν κρυπτώ και παραβύστω- μακρόχρονη, υποτίθεται, διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους... «θεσμούς». Διαπραγμάτευση στην οποία δεν μετέσχε, ούτε κατ’ ιδέα, στα όσα παζαρεύτηκαν και αποφασίστηκαν και η καθυστέρησή της έφερε πάλι τη χώρα στο χείλος του γκρεμού!

   Η κεκτημένη πείρα του θέρους του ’15, όπου η αντιπολίτευση, με το μαχαίρι στον λαιμό, αναγκάστηκε να συναινέσει στην αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, δείχνει πως ο Τσίπρας -αποκτώντας άλλοθι συνενοχής- συνέχισε να αλωνίζει ανεξέλεγκτα, θεωρώντας την αντιπολίτευση... συμμέτοχη! Και επειδή... «το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού», είναι πολύ λογικό ο Μητσοτάκης και όλοι οι υπόλοιποι να πουν:
   -«Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Να λείπει το βύσσινο»!

   Με βάση αυτή την αναμενόμενη στάση, άρχισαν τα κομματικά παπαγαλάκια και οι διάφοροι φιρφιρίκοι των καναλιών, π.χ. ο «δόκτωρ» λαϊκιστής γυμνοσάλιαγκας του ΣΚΑΙ, ο βάτραχος Κέρμιτ του BLUE SKY και τα λοιπά έκδοχα του ΣΥΡΙΖΑ, να ανακρίνουν τους προσκεκλημένους τους της ΝΔ.: -«Αφού, όπως λέτε, το κράτος έχει συνέχεια, ερχόμενοι στην εξουσία, θα αναγκαστείτε να εφαρμόσετε τα μέτρα που θα έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και εσείς τώρα αρνείστε. Άρα είσαστε κι εσείς αναξιόπιστοι»!

   Επειδή το επιχείρημα έχει στοιχεία λογικής και -οπωσδήποτε- φέρνει σε δύσκολη θέση τους ανακρινόμενους, η στήλη προτείνει την κάτωθι «θέση», ευελπιστώντας πως κάποιο αρμόδιο αυτί θα ακούει.

   -«Μάλιστα, θα ψηφίσουμε την αξιολόγηση που εσείς,  και όχι εμείς, συνομολογήσατε δεσμεύοντας την χώρα, προκειμένου να μην σκάσει στα βράχια από την αβελτηρία σας, όμως στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται και η άμεση διάλυση της Βουλής με προκήρυξη εκλογών».

   Έτσι ο λαός, γνωρίζοντας ξεκάθαρα το ποιός ευθύνεται γιά το σημερινό του χάλι, με τις μεγαλόστομες παπαρολογίες και τα ηττοφόρα αποτελέσματα των διαφόρων...  «αξιολογήσεων», θα αποφασίσει γιά το ποιός θα μπορέσει να διαχειριστεί, περαιτέρω, καλύτερα την δεινή θέση που τον έφεραν οι τυχοδιωκτικοί πειραματισμοί και τα ψέματα της συριζαρέικης... «συλλογικότητας». Με γνώση της αριστερής λαίλαπας και επίγνωση του τί σημαίνει να σε κυβερνούν απατεώνες τύπου Κατακούτελου, κοράσια, μπεκρούλιακες εκατομμυριούχοι, αερολόγοι και Βελουχιώτηδες νέας κοπής, ελπίζω βάσιμα πως, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, η επιλογή θα είναι μεταξύ ενός, αντικειμενικά, απαράδεκτου εσμού και μιάς κυβέρνησης που δεν υπόσχεται... «θαύματα», ούτε τάζει λαγούς με πετραχήλια, αλλά υπόσχεται να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διασώσει ό,τι σώζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου