Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Το χαλκείο της «Κουμουντούρου» και τα κροκοδείλια δάκρυα των θυτών.



   Μαντήλια και pochettes γιά τους... θρηνούντες "θύτες" και... βαζελίνη γιά τα "θύματά" τους.


   Θα ήταν ξεκαρδιστικό αστείο, αν δεν είχε τόσο τραγικές επιπτώσεις στις ζωές μας. Οι διάφοροι Καρανικέοι, δουλεύοντας στο φουλ το λιγοστό μυαλό τους επινοούν διάφορες απλοϊκές δικαιολογήσεις, τις οποίες πλασάρουν προς αναμετάδοση στους συριζάριους βουλευτές με τις... «πληγωμένες καρδιές». Και αυτοί με τη σειρά τους -κάνοντάς τις πέτρα- θα προσέλθουν το απόγευμα, με ιερή προσήλωση στην καρέκλα της εξουσίας και την κουτάλα της... κονόμας, και θα ψηφίσουν -φανατικά και με τα δύο χέρια- ό,τι τους σερβίρει η ηγεσία και είναι γραμμένο στις 7000 σελίδες του νέου μνημονίου-καρμανιόλα. Όμως σαν καλοί και υπάκουοι μαθητές, αλλά και καλολειτουργούντα φερέφωνα,  αναμεταδίδουν: «Ναι, τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά τον Αύγουστο τα ψήφισαν και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που τώρα διαμαρτύρονται... υποκριτικά»!

   Γιά όσους, αφελείς έως χαχόλους, τσιμπάνε σ’ αυτή τη διαστρέβλωση, υπάρχει η εξής αληθής απάντηση: α) Το υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο-μνημόνιο αποτελείται από 7000 σελίδες! Δηλαδή πρόκειται -ουσιαστικά- γιά ένα μεγάλο και πολύτομο εγκυκλοπαιδικό λεξικό, το οποίον είναι αδύνατον να είχε προταθεί για ψήφιση πέρυσι και -εξ ίσου αδύνατον- να διαβαστεί στον διαθέσιμο, προς τούτο, χρόνο. Και τότε και τώρα. Άρα ήταν αδύνατον να ήταν γνωστό σε κανένα πέρυσι τον Αύγουστο. β) Συνεπώς τότε η συναίνεση της αντιπολίτευσης αφορούσε σε γενική, αόριστη και ασχηματοποίητη από συγκεκριμένα μέτρα τακτική, με αποδοχή κάποιου μελλοντικά διαμορφούμενου πακέτου μέτρων -κατόπιν διαπραγμάτευσης- με το οποίον θα απεφεύγετο η χρεωκοπία της χώρας. Και σ’ αυτό ουδείς αντιλέγει. γ) Όμως οι σφοδρές και έντονες αντιρρήσεις αφορούν το ισοπεδωτικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να ψηφίσουν τα πειθήνια κυβερνητικά ερίφια και η απόλυτη παράδοση στις ορέξεις-προτάσεις των εταίρων-δανειστών. Διότι δεν πιστεύω να αμφιβάλλει κανείς πως -στην ουσία- δεν έγινε ουδεμία διαπραγμάτευση, παρά μόνο χρονοτριβή γιά να φανεί ως τέτοια στα μάτια του κόσμου. Ό,τι ζήτησαν οι δανειστές το πήραν και ό,τι «κόκκινες γραμμές» έβαλαν τα... τσακάλια μας, τις ποδοπάτησαν απνευστί και άτακτα οσάκις έρχονταν σε αντίθεση με την βούληση των... «αφεντικών». Πλήρης υποταγή στα κελεύσματα των εταίρων και ολοκληρωτική συνθηκολόγηση στις απαιτήσεις τους. Κάπως σαν εκείνη των δυνάμεων του Άξονα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. γ) Εν κατακλείδι, ό,τι κι αν λένε και ό,τι ισχυρίζονται οι αριστεροί της... ανεμορριπής, εντάσσεται στο σύνολο της «μεγάλης σαχλαμάρας» που οι ίδιοι αποτελούν τον κορμό της.

   Οπότε -και συμβατά με τον τραγικό κλαυσίγελω στον οποίον μας επιβάλλει να ζούμε το  -τάχα- «αριστερό τσούρμο», ολοένα και ξεφυτρώνουν από δαύτο διάφορα... «φρούτα», τα οποία με την αστεία παρουσία τους δίνουν μιά επίφαση ιλαρότητος στο δράμα που ζούμε. Με μιά αφελέστατη ελαφράδα αποδιδόμενη σε έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό του ποιός θα πει την μεγαλύτερη κοτσάνα, την διασκεδαστικότερη ατάκα, την πιό ανάλγητη μπούρδα. Έτσι, πέραν από την οδυνηρή καμτσικιά που μας ρίχνουν με τα υπό ψήφιση μέτρα στα καταματωμένα μας οπίσθια, με τις ηλίθιες δηλώσεις τους μας λοιδορούν κι από πάνω! 
   Σ’ αυτά τα πλαίσια και την τούρλα του Σαββάτου είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε και κάποιους ακόμη απίθανους τύπους, κατηγορίας μαρμελαδοποιού «Θεανώς» και πονοψυχιάρη Μισελοζανάτση, πέραν από τους ήδη γνωστούς. Το ανακάτεμα της κατσαρόλας με τη συριζαρέικη σαβούρα έφερε στον αφρό -μεταξύ άλλων-  και την αξιέραστον κυρία... Φοροπεφτάτου, την οποία μέχρι χθες αγνοούσε ο θυρωρός της, ενώ τώρα την... σιχτιρίζει το πανελλήνιον, να μας συνιστά πώς να διευθετούμε -ιεραρχικά και... «μία, μία και μη σπρώχνεστε»- τις ανάγκες μας, ώστε να κάνουμε... οικονομία. Ωσαύτως κατασυγκινηθήκαμε από το δράμα ενός κυρίου Δημαρά, ο οποίος θρηνεί μεν γιά τα μέτρα, αλλά... τα ψηφίζει με τα δυό χέρια και ατσαλώσαμε τη αντίστασή μας στη Νέα Δημοκρατία, από κάποιον κ. Συρματένιο, (ή κάπως έτσι), διαφωνούντα μεν με τα μέτρα, τα οποία όμως θα τα ψηφίσει φανατικά, μόνο και μόνο γιά να... της μπει στο μάτι! Δεν είναι δυνατόν, βεβαίως, να παραληφθεί ο χρησμός μιάς κάποιας κυρίας Σαλταρισμένης, σχετικά με το ΕΚΑΣ: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε τη χώρα από το ΕΚΑΣ, που ήταν μιά... ελεημοσύνη"! Άλα της η... Μαρία-Αντουανέτα του ΣΥΡΙΖΑ!  
   Άφησα τελευταίο το μεγαλύτερο νούμερο του κυβερνητικού θιάσου, απ’ αυτά που βγαίνουν τελευταία γιά μεγαλύτερο εφφέ.  Τον γνωστόν και μη εξαιρετέο διασκεδαστή, τον πληθωρικό σαχλέουρα κ. Μπαλαφάρα, όστις -μελετώντας εμβριθώς τον ορυμαγδό μέτρων του τρίτου μνημονίου- απεφάνθη πως η πρόσθετη επιβάρυνση του μέσου Έλληνα θα είναι... 13,50 ευρώ!!!

   Συνοψίζοντας, το πιό λυπηρό, σε σχέση με την πλύση εγκεφάλου που κάνουν τα χαλκεία του Μινίμου, την μικρόμυαλη καθοδήγηση και την ηλιθιότητα στην εξωτερίκευση της επιχειρηματολογίας τους, είναι πως μας περνούν όλους -συλλήβδην- γιά χαχόλους. Τουλάχιστον ας έβγαζαν τον σκασμό και να μην πασαλείβουν τις πληγές που μας ανοίγει η ανερμάτιστη πολιτική τους  με το... χοντρό αλάτι της παιδαριώδους προπαγάνδας τους. Αυτό τσούζει περισσότερο, γιατί προσβάλλεται η νοημοσύνη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου