Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ο ελληνικός μιθριδατισμός και η λωτοφαγία.

...ως μυστικά όπλα του ΣΥΡΙΖΑ.


   Μπορεί η μυθολογική χώρα των Λωτοφάγων να τοποθετείται σ’ ένα νησί, την Τζέρμπα, κάπου στ’ ανοιχτά  της Τυνησίας, όμως  -όπως φαίνεται- το πέρασμα απ’ εκεί του Οδυσσέα ήταν μοιραίo. Όχι μόνο γιά το πλήρωμά του, αλλά γιά όλον τον επόμενο ελληνισμό. Προφανώς έφεραν μαζί τους τον σπόρο του λωτού, ο οποίος βρήκε γόνιμο έδαφος στην χώρα  όπου -έκτοτε- ανθεί. Ομού μετά της... «φαιδράς πορτοκαλέας». Αποτέλεσμα η εύκολη ροπή στη λησμονιά που διακατέχει τους Έλληνες, σε συνδυασμό με τις προνοητικές ανοσοποιητικές νοητικές δυνατότητες που απέκτησαν εφαρμόζοντας επιλεκτικά το παράδειγμα του βασιλέως του Πόντου Μιθριδάτη.
   Με τις ατομική, συλλογική και εθνική μνήμη αδρανοποιημένες, ή τρεπόμενες σε επιλεκτική -κατά το δοκούν-  καθίσταται ευχερώς εξηγήσιμη η συμπεριφορά των Ελλήνων, διά μέσου των αιώνων. Αν, μάλιστα, αναλογιστούμε την τεράστια δημοφιλία του Αισώπου, αλλά και εν γένει της Ελληνικής Μυθολογίας, η σημερινή συμπεριφορά τους και η αγάπη τους στο "παραμύθι" ταιριάζει γάντι με τις πατροπαράδοτες καταβολές.
   Όποιος αμφιβάλλει, ας ρίξει μιά ματιά στο τί γίνεται στην Ειδομένη, τον Πειραιά, το Ελληνικό αλλά και όλα τα σημεία συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών. Λίγους μήνες πριν χαλούσε ο κόσμος, σήμερα... δεν ακούγεται κιχ! Το θέμα ξεχάστηκε ή υποσκελίστηκε. Επίσης: Όταν πρωτομπήκαμε στα μνημόνια κάηκε η Αθήνα, τώρα με το τρίτο  -εξοντωτικό- φρεσκοψηφισμένο και το προκαταβολικό 4ο εν όψει, δεν ανοίγει μύτη. Άλλο: Είπε, κάποτε, ο Σαμαράς πως θα... σκίσει τα μνημόνια και πέσαν να τον φάνε. Τωρα μας φλομώνει στο μούσι ο... αυταπατηθείς παραμυθατζής Πινόκιο και... δεν τρέχει τίποτα. Βγαίνει στα κανάλια η ξανθή παλάβρα με την τσιριχτή φωνή, λέγοντας, μεταξύ άλλων ανοησιών, πως... "σώσαμε το ΔΝΤ" και όμως, η θέση της στο Δρομοκαΐτειο χηρεύει ακόμη! 
   Φαίνεται πως στη χώρα μας, όλα τα θαύματα κρατούν μόνο τρεις ημέρες και όλα τα ψέματα χωνεύονται σε... τρεις ημέρες. Και μετά ή ξεχνιούνται, ή συγχωρούνται, ή γίνονται δεκτά ως αλήθειες!
   - ‘Ντάξει μωρέ... που είπε κι ο πολυεκατομμυριούχος... Μέντωρ.

   Οπότε, ας μην παραξενεύεται κανένας γιατί και η κορυφή της Ελληνικής Δικαιοσύνης κατηγορείται ως διαπλεκόμενο λαμόγιο. Η αφόρητη σαπίλα στην οποία λιμνάζει  πλέον το κάθε κύταρο του κράτους και της κοινωνίας  μας και η μπόχα που αναδύεται από την κάθε σχισμή τους, ήταν αναμενόμενο να αναρριχηθεί και στα ρετιρέ μας. Με έναν πρωθυπουργό καταφανέστατα ψεύτη και φαύλο, έναν πρόεδρο ρηχό και κινούμενο ως ασήμαντη μαριονέττα και μιά αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση απίθανων σαλτιμπάγκων, μοιάζει πολύ λογικό να ευσταθούν τα φοβερά και τρομερά που εξεστόμισε ο Βγενόπουλος κατά της προέδρου του Αρίου Πάγου. Η αποφαστικότητα του ύφους της καταγγελίας, οι λεπτομέρειες, τα υπονοούμενα, αλλά -κυρίως- η χαλαρή αντίδραση της καταγγελομένης προβληματίζουν. Λόγω της σοβαρότητος του θέματος είναι αδύνατον να μην υπάρξει συνέχεια και... αποκαλύψεις. Ήδη το πρελούντιο με την εισαγγελέα, τον υφυπουργό Δικαιοσύνης και το κουκούλωμα του διαφαινόμενου σκανδάλου με ασαφείς και σαθρές εξηγήσεις, δεν προοιωνίζονται ευχάριστα αποτελέσματα. 
   Με το ψάρι να βρωμάει από το κεφάλι και τη γυναίκα του Καίσαρα, όχι μόνο να μην φαίνεται τίμια, αλλά να συναγωνίζεται την πασίγνωστη... Γαβριέλα, ό,τι και ν' ακούσεται πλέον σε οποιοδήποτε ζήτημα, να μην σας εκπλήξει. Η φιλομαθής εποχή μας είναι πρόσφορη γιά δημιουργία... βιβλιοθήκης! Με καπιτάνα, αν παρομοιάσουμε τα βιβλία με στόλο, έναν χρυσόδετο δερμάτινο τόμο. Συγγραφέας: Καρλ Μαρξ και θέμα: "Το κεφάλαιο". Αυτό  το καταραμένο και χιλιοξορκισμένο από την αριστερά... "τοτέμ", την ηδονή και λατρεία του οποίου ανακαλύπτουμε -όψιμα και έκπληκτοι- πως ανέκαθεν διέθεταν οι εξέχοντες αριστεροί ηγέτες μας. Ναι, αυτοί με το... "ανήθικο πλεονέκτημα", την εξουσιολαγνεία, αλλά και την εμπράγματη εξασφάλιση του παχουλού τους μπαγιώκου.
   -  Γιά ώρα ανάγκης, βρε παιδάκι μου.... όπως θα έλεγαν ο... προνοητικός Μαδράς, ο ξεχασιάτης Ξυλάγγουρας και ο... κουβαρντάς... Μέντωρ. 'Ντάξει μωρέ, και τί έγινε! 

   Υ.Γ. Το συνημμένο απολαυστικό βίντεο αξίζει να το παρακολουθήσουν όλοι. Ιδίως τα χαϊβάνια οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθούν να τρέφονται με σανό.  Γιατί θα εμπεδώσουν πως στο εξής, με την κατάντια στην οποία σπρώχνουν τον ελληνικό λαό αυτοί που υποστηρίζουν, σε λίγο ο σανός θ' αποτελεί τη μόνη -αναγκαστική-  τροφή όλων μας! 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου