Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ο ΕΝΦΙΑ, ο «αέρας» και μια... υποψία!


"Ένφια... πτερόεντα" και ου συμμαζεύεται!
Μέσα σε τέσσερα λεπτά, περίπου, απολαύστε όλο το... τοννάζ της συριζαρέικης φαυλότητας!

   Ακούστηκε πως στην καινούργια φετινή έκδοση του ΕΝΦΙΑ, θα... εμφιλοχωρήσει και ο... «αέρας» των οικοπέδων. Λόγω επαγγελματικής ειδικότητος, αφ’ ενός, και εξειδίκευσης στη συριζαρέικη φαυλότητα και απατεωνιά, αφ’ ετέρου, επισημαίνω κάτι και... ανησυχώ σφόδρα για το τί επέρχεται. 
   Είθε να διαψευστώ, αν και πολύ φοβάμαι πως γνωρίζοντας, πλέον, καλά τον τρόπο που λειτουργεί ένα αρρωστημένο και παλιανθρωπίστικο αριστερό  μυαλό... «καλομελέτα κι έρχεται»!

   Ελέχθη πως το πεδίο εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ θα επεκταθεί και στον «αέρα» του κάθε οικοπέδου.  Έστι δε «αέρας», το αδόμητο υπόλοιπο του συντελεστή δομήσεως κάθε οικοπέδου. Δηλαδή, αν αυτό επιδέχεται οικοδόμηση τριών ορόφων, αλλά ο ιδιοκτήτης του έχει χτίσει μόνον τον ένα και επιφυλάσσεται για τους υπόλοιπους δύο, λέμε πως το οικόπεδο έχει «αέρα» δύο ορόφων.
   Σε τέτοια περίπτωση υπάρχουν δύο ενδεχόμενα ενέργειας του ιδιοκτήτη: Ή δηλώνει αυτό το δικαίωμα, που λέγεται «αέρας», (ή «δικαίωμα υψούν») στο Ε9, ή αδιαφορώντας, αγνοώντας ή αμελώντας, παραλείπει και δεν το δηλώνει. Αλίμονό του και φίδι κολοβό που τον έφαγε σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Στην πρώτη τον περιμένει η Σκύλλα, υπό μορφή φορολόγησης του κοπανιστού... «αέρα», και στη δεύτερη η Χάρυβδις, υπό μορφή δημεύσεως! Ως γνωστόν, τα μη δηλούμενα ακίνητα εντός της νομίμου προθεσμίας -και εν προκειμένω ο «αέρας αποτελεί τμήμα οικόπεδου, άρα ακίνητο- δημεύονται και, εν συνεχεία, εκπλειστηριάζονται. Συνεπώς, όποιος δεν δηλώσει το υπόλοιπο «δικαίωμα υψούν» του οικοπέδου του, κινδυνεύει να βρεθεί συνιδιοκτήτης με κάποιον που θα το αγοράσει και να δει - «μίαν ωραίαν πρωίαν»- συνεργείο μπετατζήδων να καλουπώνει... πανωσήκωμα στο σπίτι του!

   Αυτό  με βάζει σε πειρασμό και μου γεννά υποψίες απολύτως συμβατές με το ποιόν τύπων σαν τον δανδή Κατακούτελο, τον ραμολί Μέντορα, τον κουτοπόνηρο αερολόγο Φαμελιάρη, τον «βελουχιωτικό» Σπρίτζη, τα νούμερα Μπαλαφάρα, Βαραββά και Μπλατσαούρα, καθώς και όλο το υπόλοιπο πολιτικάντικο σκυλολόι, προεξάρχουσας της γνωστής εκνευριστικής τριπλέτας: «Αυλωνίτου - Ζαχαριάδης - Καρακώστα», με την εκπλήσσουσα πολιτική αγυρτία. Κινδυνεύοντας να κατηγορηθώ πως... ανοίγω ορέξεις, βάζω ιδέες και χαράζω δρόμους, δεν θεωρώ απίθανα τα εξής: α) Να φορολογηθεί στα άκτιστα οικόπεδα -πλην της οικοπεδικής τους υπόστασης-  και ολόκληρος ο αναλογών συντελεστής δομήσεως αυτών και β) Στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια, τα οποία... ντεμπουτάρουν στον φετινό ΕΝΦΙΑ, αν έχουν δυνατότητα δόμησης, (π.χ. άνω 4000 μ2, η 2000 μ2, με πρόσοψη σε εθνικές, επαρχιακές, κ.λπ κύριες οδούς, ή 1250, η 750 μ2 -αναλόγως του έτους «γεννήσεώς» τους), θα μπορούσε να φορολογηθεί το δυνάμενο να οικοδομηθεί κτίσμα, το οποίο θα είναι 200 μ2, (συν ή πλην, ανάλογα με την έκταση του κτήματος).  Λέτε;
Όλοι στο κόλπο της εξαπάτησης
   Ελπίζω και εύχομαι να μην επαληθευτούν οι υποψίες μου. Όμως με δαύτους που μπλέξαμε, όλα είναι πιθανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου