Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ο αξιότιμος υπουργός επί των Οικονομικών.



    Καρεκλίδης Τσακαλώτος
"Το δισάκι του στον ώμο, γιά το δρόμο, γιά το δρόοομο..."!
   Ο δυσλεκτικός και δυσνόητος υπουργός επί των Οικονομικών με τα τσουβάλια γιά κοστούμια και το ταγάρι στον ώμο, ο γνωστός λέτσος Ευκλείδης Τσακαλώτος, (γνωστός και ως... Μπομπ ο Σφουγγαράκης), είναι ένας πολιτικός "λίρα εκατό". Με τον λόγο του συμβόλαιο -κατά δήλωσή του- γιά πρώτη φορά στις ομιλίες του ήταν τόσο σαφής, όταν έλεγε πως: «Δεν είμαι διαθετειμένος(!), να δεχτώ αφορολόγητο κάτω των 9100 ευρώ»! Όμως τώρα που οι τροϊκανοί του κατέβασαν -μαζί με τα παντελόνια- το όριο στα 8636, έκανε τα λόγια του γαργάρα, υπέστειλε το λάβαρο της περηφάνειας και μετά τη θεαματική κωλοτούμπα, άρχισε κι αυτός τις μαλαγανιές και τις αλχημείες. Με το "συμβόλαιο τιμής" να γίνεται κουρελόχαρτο αυταπάτης, (μιάς ακόμη), και τις... κόκκινες γραμμές του να ανάβουν ξαφνικά πράσινο, όπως στους φανοστάτες της Τροχαίας. Αναφέρθηκε σε... μέσους όρους και άλλα τέτοια κουλά, προκειμένου να μπουρδουκλώσει τον κοσμάκη και να του κρύψει την πραγματικότητα, μνημονεύοντας το τί συμβαίνει εις τας... Ευρώπας.  Μέγας αυταπατεώνας κι αυτός!
   Δυστυχώς, ο άφρων, επιπόλαιος και μισοαμόρφωτος ελληνικός λαός, πηγαίνοντας συνεχώς γιά μαλλί και κυνηγώντας μαξιμαλιστικά ουτοπίες, βγαίνει μονίμως κουρεμένος γουλί. Θύμα ανερμάτιστων ψευτοϊδεολόγων, επιπόλαιων και άπειρων νεανίσκων, ανεπάγγελτων τεμπελχανάδων και ανίκανων ψευταράδων που -όλοι μαζί- συσπειρώθηκαν και τάζοντας λαγούς με πετραχήλια στους αφελείς, έκαναν την αιθεροβασία τους πολιτική πράξη. Τώρα όμως που έσπασαν τα μούτρα τους, απλά δικαιολογούν -εν τέλει- το έγκλημά τους, το έγκλημα κατά ολόκληρου λαού, ως... αυταπάτη! Δηλαδή άγνοια της πραγματικότητος και ανερμάτιστη πολιτική χωρίς πυξίδα. Στο άγνωστο με βάρκα την ουτοπία και την... ελπίδα. Που τελικά δεν ήρθε.
   -'Ντάξει μωρέ... και τί έγινε; Όπως θα 'ελεγε και ο κουτοπόνηρος... Μέντωρ!

   Συνεπέστατοι στις διαστρεβλωτικές και παραπλανητικές μετονομασίες, το προκαταβολικό 4ο μνημόνιο βαφτίστηκε... "κόφτης" και... "μηχανισμός". Αυτό  "μηχανεύτηκαν" γιά να μας δουλέψουν πάλι, καθώς το κράμα αναξιοπιστίας και ανικανότητος των κυβερνώντων, ομού με την αδυναμία πληρωμής του λαού, είναι ηλίου φαεινότερο πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί, λόγω οικονομικής εξόντωσης των πολιτών! Και ως άκρον άωτον του δουλέματος και της φαυλότητος κυβερνώντων, αυλικών και χαχόλων οπαδών, οι... πανηγυρισμοί, γιά το μεγάλο κατόρθωμα!
   Η μεγάλη μπλόφα και το σωσίβιο στήριγμα απο το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί και διασωθεί η κυβέρνηση, πανηγυρίζοντας -επί τέλους- το γκολ της τιμής, είναι το... δημόσιο χρέος. Το ξεκίνησε ως επαχθές, επονείδιστο, άδικο και απαράδεκτο, που θα "καταργούσε" μονομερώς και... κονοκοντυλιά. Μετά υποχώρησε στη "διαγραφή" του μεγαλύτερου μέρους -πάνω από 50%- ύστερα πέρασε σε κάποια αφηρημένη "ελάφρυνση" μέχρι να καταλήξει τώρα -εκλιπαρώντας- στην... "διευθέτηση"! Δηλαδή απλή παράταση του χρόνου αποπληρωμής, κάτι που σημαίνει μικρότερες, μεν,  δόσεις σήμερα αλλά και φορτίο στα τρισέγγονά μας. Και βέβαια πληρώνοντας τόκο.

      Το συνημμένο βίντεο απεικονίζει προφητικά τί μέλλει γενέσθαι σε λίγα χρόνια, όταν θα γιορτάζουμε την ολική καταστροφή της χώρας. Όπου -πάλαι ποτέ- άνθιζε η "φαιδρά πορτοκαλέα".


 
   Και κλείνοντας με τον λιγδοτάμπαρο υπουργό μας επί των Οικονομικών, με την κακομοίρικη εμφάνιση και τη φάτσα ικέτη, αφού κι εκείνος -πέρα και πάνω απ' όλα- λατρεύει την... «καρέκλα», (οπότε αυτά τα περί... ομάδας των «53» είναι μπαρούφες και κουροφέξαλα), φρονώ πως αντί Ευκλείδης, θα πρέπει, του λοιπού, να λέγεται... «Καρεκλίδης Τσακαλώτος».  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου