Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Λαϊκισμός + Υποκρισία = Αδέλφια δίδυμα.

Επικαιρότης

   Όπως βλέπουμε από τη διάσκεψη πρασινοσοσιαλιστικών πολιτικών σχηματισμών, που είχαν guest star τον δικό μας «Σωτήρη» του εν Ελλάδι σοσιαλισμού και της συστηματικής εξακολουθητικής «σωτηρίας» της χώρας από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, (στην αγκαλιά της οποίας βρισκόμαστε από καιρό, χωρίς να το έχει πάρει χαμπάρι ακόμη!), ο Μπραβογιόργκο δεν λέει να το βάλει κάτω και …. επεκτείνει τον καταστροφικό του ρόλο στον ευρύτερο διεθνή χώρο! Μετά την διάλυση των πάντων στην Ελλάδα, την απελευθέρωση πάσης αποσταθεροποιητικής δύναμης, την κινητοποίηση κάθε αποσαθρωτικού μηχανισμού και τη δημιουργία πρωτοφανούς χαοτικού αλαλούμ, ακόμη και στο παραμικρότερο στοιχείο της πολιτικής, οικονομικής, διοικητικής και κοινωνικής παραμέτρου της χώρας, επιχειρεί τώρα να μεταφέρει τις επιτυχημένες του «συνταγές» και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Έτσι προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει τις φαεινές του ιδέες, π.χ. το δημοψήφισμα (!) και άλλες παιδιάστικες πεισματικές σαχλαμάρες, μέσω ακαταλαβίστικης και αόριστης μπαρουφολογίας, (τύπου «συστημική κρίση» και άλλα τέτοια), στους ομοϊδεάτες του, των οποίων τυγχάνει…. πρόεδρος! Και μάλιστα…. καταχειροκροτούμενος απ’ αυτούς! Μνήσθητί μου Κύριε!

   Στο γεγονός τρεις εξηγήσεις χωρούν. Ή οι πρασινοσοσιαλιστές απέκτησαν, ξαφνικά, χιούμορ ποιότητος, κάτι το άγνωστο μέχρι τώρα σ’ αυτούς, ή τα χειροκροτήματα που συνόδεψαν την ομιλία του ήσαν προϊόν μοντάζ, σαν και τα αβανταδόρικα γέλια που ακούγονται σε κάτι κρυόμπλαστρες αμερικανικές σειρές, «γιά όλη την οικογένεια», προκειμένου να «ζεστάνουν» το παγωμένο ακροατήριο, ή, φαίνεται πως, ο πασοκικός χαχολισμός δεν αποτελεί αποκλειστικά ελληνικό προνόμιο, αλλά η υποκρισία, η αμορφωσιά και ο λαϊκισμός που εγκλείει, όπως αποδεικνύεται, έχει βαθύτερες και πλατύτερες ρίζες!
   Γιατί πώς αλλιώς να εξηγηθεί το να σε πετάνε μεν, αποτυχημένο και ρεζιλεμένο, σαν την τρίχα απ’ το ζυμάρι και, από την άλλη, να σε χειροκροτούν. Όπως και να σε καθαιρούν, αλλά, όλα κι όλα, …. με δόξα και τιμή!
   Άβυσσος η σοσιαλιστική ψυχή του ανθρώπου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου