Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Σκιαγράφημα μιάς προσωπικότητας γεμάτης σκιές!

Θέσεις - Απόψεις

   Τώρα που έδυσε, επί τέλους, το πολιτικό άστρο του Γ. Παπανδρέου-τζούνιορ, έρχεται η ώρα του απολογισμού. Αν και είναι πολύ νωρίς, καθώς η Ιστορία θα βάλει μελλοντικά και πλήθος άλλων στοιχείων στο μικροσκόπιό της, αφού μετά την εμπέδωση της πτώσης του η κατάλυση φόβων, εμπλοκών και πολιτικών σκοπιμοτήτων θα ανοίξει πολλά στόματα, τα οποία θα καταμαρτυρήσουν συγκλονιστικά πράγματα, τα υπάρχοντα αμάχητα στοιχεία επιτρέπουν μιά πρώτη σκιαγράφηση ενός μοιραίου ατόμου. Του πιό αδύναμου κρίκου της καταστροφικής, γιά τον τόπο, αλυσίδας των Παπανδρέου. Του λάθος ανθρώπου που πήρε τιμόνι τη λάθος στιγμή στο λάθος καράβι! Και, βέβαια, με καταστροφικά αποτελέσματα. Σχεδόν το βούλιαξε αύτανδρο και αποχωρεί με συνοδεία καταφρονητικών και χλευαστικών σχολίων από την παγκόσμια ηγεσία και κοινή γνώμη, που μολύνει και διαχέεται άδικα σε όλο τον ελληνικό λαό!
   Ολόκληρη η ζωή του ανθρώπου υπήρξε «δοτή», γεμάτη «δαχτυλίδια»! «Πορφυρογέννητος», ως γόνος πολιτικής οικογένειας με μεγάλη παράδοση και συμμετοχή σε συγκλονιστικά γεγονότα ταραγμένων ιστορικών περιόδων και μεγαλωμένος μέσα στο ζυμωτήριο της πορείας της χώρας και της πολιτικής ίντριγκας, βγήκε στην πολιτική σκηνή, δειλά-δειλά, χάριν στην επιμονή της «μάμυς» του και παρά τους αρχικούς δισταγμούς του πατέρα, ο οποίος… ήξερε τις πραγματικές δυνατότητες του γιού!
   Δοκιμάστηκε σε μικρά και επουσιώδη πόστα με άχρωμες έως ασήμαντες επιδόσεις, έως ότου, παρά την καταφανή του αδυναμία στην άρθρωση και την μεγάλη άγνοια (φυσικώ τω λόγω) της ελληνικής γλώσσας, βρέθηκε Υπουργός…. Παιδείας!
   Από την κυβερνητική του διαδρομή στα διάφορα υφυπουργεία και υπουργεία η μόνη επιτυχία που παρουσίασε είναι τα ζεϊμπέκικα με έναν Τούρκο ομόλογό του! Bravo Giorgo, opa!
   Η μετέπειτα πορεία του στο πολιτικό στερέωμα, εδραιώθηκε από την τότε κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό χώρο και με μοναδικό προσόν το «όνομα». Αποτελούσε το «παιδί της Αλλαγής», και τίποτε άλλο!
   Η διαφαινόμενη πτώση του κόμματός του ανάγκασε τον Σημίτη, προκειμένου να επωμιστεί ο ίδιος τον διασυρμό της εκλογικής συντριβής, να δώσει το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στο «όνομα» και όχι στον ικανό άνθρωπο, με την υστερόβουλη σκέψη.
   - Ή το «όνομα» θα σώσει την παρτίδα, ή θα βουλιάξει κι αυτός αποδεικνύοντας τη νομοτέλεια, τον μονόδρομο και το μοιραίον της αποτυχίας της κυβέρνησής μου!
   Την εγκατάστασή του στην ηγεσία του κόμματος…. άνευ αγώνος, ήρθε να επικυρώσει μία παρωδία εσωκομματικής δημοκρατικής διαδικασίας …. άνευ αντιπάλου! Υπό τις ιαχές χαχόλων οπαδών:
   - «Σήκω Αντρέα γιά να δεις, το παιδί της αλλαγής!»
   Ακολουθώντας μιά άκρως λαϊκίστικη και δημαγωγική πολιτική, που απέδειξε ότι υπήρξε άριστος δέκτης στην αφομοίωση όλων των κακών συστατικών του πατρός, με γελοία παιδιάστικα καμώματα, (δάκρυα στο λιμάνι από τα, δήθεν, δακρυγόνα της Αστυνομίας με ψευτολιποθυμίες και λοιπές σαχλαμάρες, εμετική συμπεριφορά στα εγκαίνια του Μουσείου Ακροπόλεως, κ.λπ. καραγκιοζιλίκια), εκμεταλλευόμενος τον τοίχο που πρόβαλε ανένδοτος στη ξέφρενη πορεία της χώρας προς τη σύγκρουση μαζί του, την αδυναμία του Καραμανλή να επωμιστεί το βαρύ έργο αντιμετώπισης της κρίσης που όλοι γνώριζαν ότι έρχεται και με έωλα ή ψευδή συνθήματα, τύπου «λεφτά υπάρχουν», κάθισε, επί τέλους, στην πολυπόθητη «καρέκλα».
   Έτσι, μη καταφέρνοντας σε όλη του τη ζωή να «χτίσει», άρχισε να κατεδαφίζει το, ήδη, μισορημαγμένο «μαγαζί» της Ελλάδας, ως νέος Ηρόστρατος! Το μόνο πράγμα που καταφέρνει μόνος του!
   Δύο χρόνια έφτασαν γιά να κάνει τον τόπο βίδες και να βρεθούμε στο σημερινό μπάχαλο. Φτώχεια στο λαό, εξάρτηση της χώρας από τους ξένους, χρέη μέχρι το λαιμό, παγκόσμια λοιδορία και ανυποληψία της Ελλάδας με διεθνή καταβαράθρωση της αξιοπιστίας και κάθε έννοιας που αρχίζει με τις λέξεις «ελληνικός-ή-ό» και με λαμπρή προσδοκία να βρεθούμε το 2020 στα δεδομένά του 2009! Και με μιά ελεεινή προπαγάνδα που απαιτούσε να πανηγυρίζουμε γι’ αυτήν τη μεγάλη επιτυχία!
   Επιστέγασμα της εφιαλτικής γιά τον τόπο ανεύθυνης πολιτικής σταδιοδρομίας του Γ. Παπανδρέου – τζούνιορ, είναι η πεισματική αγκίστρωση σε μιά «καρέκλα» που δεν ταιριάζει στα μέτρα του και ένα αξίωμα που όχι μόνο δεν ετίμησε, αλλά ατίμασε πολλαπλώς. Και όταν έφτασε, αμείλικτη, η στιγμή της αλήθειας, προσπάθησε, με κακία κι εκδικητικότητα, να πάρει μαζί του στο βάραθρο ολόκληρη την Ελλάδα, με τη γελοία φαρσοκωμωδία της διαδοχής που διεύθυνε μαεστρικά και διαβολικά. Με παλινδρομήσεις, παραπληροφορητική διασπορά φημολογιών και ανακάτεμα «μικρών» ονομάτων, σε μιά προσπάθεια να εξακολουθήσει να κυβερνά μέσω αχυρανθρώπων! Ευτυχώς χωρίς επιτυχία. 
   Η Ιστορία τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου