Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ζητείται … πρωθυπουργός!

Επικαιρότης

   Όντας, όπως όλοι οι Έλληνες, σε συνεχή αναβρασμό και αγωνία γιά το αύριο του τόπου περιμένω με ανυπομονησία τη λύση του πολιτικού δράματος, γιά να δω, επί τέλους, ποιό δρόμο θα τραβήξει η πολυβασανισμένη μας χώρα και ο καταταλαιπωρημένος της λαός.
   Ακούγοντας, μιά ακόμη φορά, τη γνωστή παρλάτα του «σωτήρα-πρωθυπουργού» μας, διαβασμένη, κατά τα γνωστά, από το απέναντι ώτο-κιού, όταν έφτασε στην υπόνοια του μέλλοντα πρωθυπουργού και άκουσα ότι πρόκειται γιά «θεσμικό» παράγοντα, ανέκραξα άμεσα, Ωχ! αφού έπιασα ποιόν εννοεί και ετοίμασα την κάτωθι ανάρτηση.

   Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν!

   Άμα τω ακούσματι του ονόματος του νέου (!) πρωθυπουργού, που τον ψάχναμε 5 ημέρες, ενώ αυτός κρυβόταν στην κωλότσεπη του Παπανδρέου, σπεύδω, πριν ξεράσω, να κάνω αυτή την ανάρτηση.
   Ο πολυπόθητος, όσο και προβληματικός τοκετός είναι απολύτως συμβατός με τη φυσιογνωμία και το όλο πνεύμα του κωμικοτραγικού σίριαλ που άνοιξε αυλαία τον Οκτώβριο του ’09 και συνεχίστηκε, παρά τα σφυρίγματα και τις αποδοκιμασίες του κόσμου, μέχρι τώρα. Σήμερα, μετά 5/ήμερο διάλειμμα προχωρεί στη δεύτερη πράξη του.
   Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας (αριθμός 1) που να πιστεύει ότι η νέα κατάσταση θ’ αλλάξει, έστω κατά μία κεραία, από όσα αδέξια, επιπόλαια και καταστροφικά μεθόδευσε, έπραξε ή παρέλειψε η προηγούμενη κυβέρνηση και πως ο λαός θα ανακουφιστεί, κατ’ ελάχιστον, από τα δεσμά που του χάλκευσε.
   Αφού μας έσκασαν μέχρι να μας αποκαλύψουν το επτασφράγιστο μυστικό του νέου «ηγέτη» ….Τσα! … Το όνομα αυτού Φίλιππος Πετσάλνικος! (και στο βάθος να αχνοφαίνεται με το χαζό μειδίαμα …. ο Γιωργάκης, τρίβοντας τα χέρια του!).
   - Μαλ…. ες, νομίζατε πως θα μου ξεφύγετε και θα γλιτώσετε από μένα έτσι εύκολα; Αμ δε… ! Και πιό πίσω να καραδοκεί ο ευτραφής ανουσιολογάς κ. Ευφράδειας!
   Ο Πετσάλνικος υπήρξε ένας πιστός σφουγγοκωλάριος του Παπανδρέου, ένας εκ των πρωταγωνιστών του φιάσκου του δημοψηφίσματος και, γιά μιά ζωή, πειθήνιο όργανο του ίδιου και του συμβουλίου που κατεύθυνε την ολέθρια πορεία του «Σωτήρα». Ένα τυπικό ανδρείκελο-αχυράνθρωπός του. Ο ευγενικότερος χαρακτηρισμός του «νέου» πρωθυπουργού είναι, «alter ego» του Γιωργάκη! Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς!
   Με τέτοιες ανόητα καραγκιοζιλίκια πάνε να σώσουν τη χώρα, ή απλώς παίζουν κάποιο υπαγορευμένο «άνωθεν» παιχνίδι;
   Εκείνο, όμως, που προκαλεί, όχι απλώς έκπληξη, αλλά κατάπληξη είναι η αποδοχή αυτής της κοροϊδίας από τον Σαμαρά! Και μαζί τεράστια απογοήτευση και αγανάκτηση!
   Φαινομενικά προξενεί εντύπωση ένα γεγονός. Μία μεγάλη μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αρνείται τη λύση Πετσάλνικου-alter ego Παπανδρέου! Γεγονός, φαινομενικά περίεργο, αλλά απολύτως εξηγήσιμο. Οι διαφωνούντες, στο πρόσωπο Πετσάλνικου ουσιαστικά αποδοκιμάζουν τον αρχηγό τους, αφού η φιλοσοφία και δομή του κόμματος δεν τους αφήνει περιθώρια να το κάνουν απ’ ευθείας!
   Η γελοιότητα έφτασε στο κατακόρυφο με τον απόλυτο εξευτελισμό των θεσμών και της χώρας και συμπλέκει στα δίχτυα της και την ΝΔ.
   Η αγανακτισμένη αποχώρηση του γιού του σανοπώλη (κατά κόσμο Καρατζαφέρη) αποδεικνύει περίεργα μαγειρέματα. Σίγουρα κάτι άσχημο κρύβεται και κάποιο έργο παίζεται πίσω από την πλάτη μας που δεν προοιωνίζεται καλό! Να δυστυχήσουμε μπορεί, να πτωχεύσουμε πολύ πιθανό, να πλήξουμε όμως, ποτέ! Εδώ είμαστε, θα το ψάξουμε και θα το «κράξουμε»!

   Η κεραυνοβόλα αντίδραση αρμοδιότερων εμού παραγόντων, χάλασε τη «σούπα» όλων και η ανάρτηση που είχα σκοπό να κάνω μοιάζει ξεπερασμένη και ισχύει μόνο γιά όσα σημεία από τα αναφερόμενα εξακολουθούν να «παίζουν» και δεν κατήργησε η ομαδική παράκρουση των ημερών.
   Ο Παπανδρέου, αν και πολιτικά ενταφιασμένος πλέον, καταφέρνει και μέσα από τον πολιτικό του τάφο να συνεχίζει διαβολικό έργο, να δολοπλοκεί και να δηλητηριάζει το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, απεργαζόμενος την καταστροφή της, αφού επιδιώκει να την πάρει μαζί του στο χάος και την εξαφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου