Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

«Avec moi, le deluge»…. και άλλες γελοιότητες!

Επικαιρότης

   Η επικαιρότητα επιβάλλει μικρή παράφραση της γνωστής λουδοβίκειου έκφρασης («Μετά από μένα το χάος»), που στην ελληνική πραγματικότητα το «μαζί» ταιριάζει καλύτερα από το «μετά»! Την επιβάλλει με τη στάση του ο πρωθυπουργός, ο μόνιμος σωτήρας μας!

   Οι γελοιότητες σ’ αυτό τον τόπο δεν έχουν τέλος. Μαζί με τον εξευτελισμό της χώρας. Χθες μεσάνυχτα παίχτηκε η τελευταία, (επί του παρόντος), πράξη στη φαρσοκωμωδία του θιάσου που παριστάνει την κυβέρνηση και στιγματίζει την Ελλάδα ως ανυπόληπτο καραγκιόζη, εντελώς αναξιόπιστη και ανάξια του ιστορικού της παρελθόντος , παρία, περίγελο και παρείσακτο μέλος της Ευρώπης. Κάτι που επιβεβαιώνει η αγεληδόν προσέλευση του κοπαδιού στην βουκολική επιταγή, με βάση το κλασικό συγκολλητικό συστατικό του ΠΑΣΟΚ. «Την κουτάλα σύντροφοι…. και τα μάτια σας»! Μέχρι κι η Κατσέλη γύρισε στο μαντρί, οσμιζομένη νέο «ψητό», από το οποίο δεν θέλει να μείνει μακριά!
   Η στήλη, παρακολουθώντας στενά τα γεγονότα και τις θεαματικές «κωλοτούμπες» των πατέρων (και μητέρων) του έθνους, από χθες μάντευε ασφαλώς το αποτέλεσμα και πέτυχε διάνα. Συμβατό με την πάγια πεποίθησή της ότι ο πασοκισμός αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο και όχι πολιτικό. Γι’ αυτό και δεν πεθαίνει, ούτε θα πεθάνει ποτέ. Όποτε κινδυνεύει συσπειρώνεται κι επιβιώνει. Συνεπώς θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτόν!

   Πάντως, δεν μπορεί να μην θαυμάσει κανείς τη μεγάλη ικανότητα και διαβολική ευρηματικότητα του επιτελείου συμβούλων του Μαξίμου που κατάφερε, μέσω ενός χαζού παιδιού, να διαλύσει μία χώρα, να τρομάξει μία ήπειρο και ν’ ανησυχήσει μία υπερδύναμη, με μόνο μία παρόλα! Δημοψήφισμα!
   Τελευταία σαχλαμάρα, στη μεγάλη αλυσίδα των ανοησιών που εκπέμπονται από το πρωθυπουργικό μέγαρο, επί διετία, και την οποία πλασάρουν τα πειθήνια κυβερνητικά βλακόμετρα και λοιπά παπαγαλάκια των πιστών ΜΜΕ, πιστεύοντας ότι μπορεί να πείσουν ένα κοινό νου, (εκτός χαχόλων, εννοείται. Αυτοί «χάφτουν» οτιδήποτε!), είναι το ότι όλη αυτή η αξιοθρήνητη, επιπόλαιη και επικίνδυνη σαχλαμάρα περί δημοψηφίσματος που ταρακούνησε όλο τη Γη, ήταν μπλόφα γιά να ενδώσει….. ο Σαμαράς σε συναίνεση!!! Μπλόφα που πέτυχε! Ζήτω στον …. Αρχηγό!
   Φαντάζομαι, κατ’ επέκταση της ευφυούς αυτής λογικής, πως γιά να πεισθεί ο πιό ζόρικος Τσίπρας, ίσως και να κήρυσσε (πάντα μπλοφάροντας) πόλεμο στην Τουρκία! Όσο γιά να πείσει και την πολύ σκληρή Παπαρήγα, μπορεί να έφτανε και σε Γ’ Παγκόσμιο!
   Τα ρέστα μας στο τραπέζι και «Μπλάβο, κολονέλο»!

   Βεβαίως, πέρα από όλη αυτή την κατάσταση, την εξηγήσιμη μόνο με την ψυχιατρική επιστήμη, τους όρους και τους κανόνες της, που δημιούργησε ο «Σωτήρης», νομίζω πως δεν στέκει πλέον στην πρωθυπουργία. Γελοιοποιημένος, κατάπτυστος και αναξιόπιστος, μέσα και έξω, μετράει ώρες στο θώκο, παρά την απελπισμένη προσπάθειά του να μείνει γαντζωμένος εκεί, σκαρφιζόμενος μύρια τερτίπια με ότι ήθελε προκύψει γιά τη χώρα. Απλά, με όλη αυτή την, περί εμπιστοσύνης, σκηνοθετημένη παράσταση μεθοδεύεται η, όσο το δυνατόν, αξιοπρεπέστερη αποχώρησή του, αφού έτσι θα σωθεί, κάπως, το προφίλ, η τρωθείσα σοβαρότητα και η ενότητα του κόμματος.
   Ο Παπανδρέου γράφει κάποιες τελευταίες γραμμές του επιλόγου στο βιβλίο της πολιτικής του ιστορίας. Και μετά μιά φωτογραφία, με το γνωστό χαζό κι αμήχανο χαμόγελο, ανηρτημένη δίπλα σ’ εκείνη του πατέρα του στα γραφεία της Ιπποκράτους και η αυλαία θα πέσει!
   Γιά να ξανανοίξει σε λίγο και…. τσα!, ο ευτραφής κ. Ευφράδειας, σε νέες περιπέτειες! Η κωμωδία θα συνεχιστεί με νέα επεισόδια. Ο ίδιος θίασος, υπό νέα διεύθυνση!
   Καλορίζικος ο νέος θιασάρχης!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου