Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Άρχισαν τα όργανα….!

Σχολιασμοί

   Παρακολουθώντας με προσοχή τα δρώμενα στην πολιτική σκηνή και στη Βουλή, μόνο μελαγχολικές σκέψεις μπορούν να γίνουν. Τριακόσιοι βουλευτές, τριακόσιες είκοσι απόψεις! Και καμία από δαύτες δεν λαμβάνει υπ’ όψη το συμφέρον της χώρας. Όλοι την πάρτη τους και μετά το κομματικό συμφέρον. Αλλά κι αυτό, όπως το καταλαβαίνει ο καθένας!
   Μιά κακοκουρντισμένη ορχήστρα, μ’ έναν ευπρεπή και ηπίων τόνων μαέστρο, που πιστεύω ακράδαντα ότι, (από μέσα του), θα έχει ήδη μετανιώσει γιά το ρίσκο που πήρε, αναλαμβάνοντας το έργο που ανέλαβε και θέτοντας σε κίνδυνο την προσωπική του ακεραιότητα, την επαγγελματική του επάρκεια και την φυσική του, ανθρώπινη, αξιοπιστία κι αξιοπρέπεια. Ηγούμενος κυβέρνησης που πριν, καν, λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, αντιμετωπίζει αυτό το φίλιο, υποτίθεται, αλαλούμ, και κατά συνέπεια δεν έχει καμία τύχη. Ξεκινάει να παίξει Μότσαρτ και βγάζει φάλτσες νότες, θυμίζοντας μουσικό έργο του Ιάνη Ξενάκη!
   Αν μέσα σ’ όλο αυτό τον αλαφιασμένο παραλογισμό συνυπολογιστεί και η διεθνής συγκυρία, οι προβλέψεις γιά το μέλλον μόνο αισιοδοξία δεν δικαιολογούν. Η στήλη, «δαγκώνει» τη γλώσσα της γιά να μην γίνει μάντις κακών, όμως προβλέπει το «μοιραίο», και μάλιστα σύντομα!
   Και μέσα σ’ όλον αυτό τον χαμό, ο «Εγγυητής» συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο κωμειδύλλιο «Ο Παπανδρέου πρωθυπουργός» και να υπερασπίζεται από το βήμα της Βουλής τη βόμβα-δημοψήφισμα, που κόντεψε να διαλύσει την Ευρώπη! Μιά ζωή αλλού αυτό το παιδί!
   Ο έτερος Καππαδόκης, ο Σαμαράς, εξακολουθεί να αρνείται να υπογράψει δήλωση «νομιμοφροσύνης» στο δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί, προασπίζοντας την εθνική μας αξιοπιστία,  βάζοντας, έτσι, σε κίνδυνο τη ζωοδότρα «6η δόση»! Η αξιοπρέπεια του Γένους των Ελλήνων αποτιμάται σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ! Που καταντήσαμε!

   Η αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου ιστορικού λαού εξαρτάται από το έλεος και το καπρίτσιο φίλων και Ευρωπαίων εταίρων και η φυσική του επιβίωση από μιά ελεημοσύνη 6 δις ευρώ, και μάλιστα δανεικών!!

   Έτσι παγιδεύτηκε σ’ ένα ιδιότυπο «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»! Αν δεν υποκύψει, χαθήκαμε κι αν υποκύψει θα λοιδωρηθεί σαν «δηλωσίας» και «κωλοτούμπας»! Η αριστερά κάτι ξέρει από τέτοια διλήμματα, (περίπτωση Άρη Βελουχιώτη, και όχι μόνο!).
   Και, σαν κερασάκι στην τούρτα της φαυλότητος, 14 βουλευτές πασόκοι που ψήφισαν το σφαγιαστικό χαράτσι των ακινήτων, μέσω ΔΕΗ, τώρα με επιστολή τους ζητούν την άρση του! Τέτοια σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τους….. «πατέρες του έθνους»!
   Τελικά, «μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απωλέσαι»…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου