Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

«Θεωρίες συνομωσίας»!

Σκέψεις

   Με την πρώτη ματιά στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, και αφού ξεπεράσεις την πρώτη έκπληξη, παρατηρείς μια ξαναζεσταμένη, ίδια, σούπα ΠΑΣΟΚ, με μιά πρέζα νεοδημοκρατικό αλατοπίπερο και λίγο μαϊντανό από ΛΑΟΣ. Ένα πολυμελές και «φλύαρο» σχήμα, αντίθετο με το πνεύμα της εποχής, που απαιτεί λιτότητα παντού. (Αλήθεια, εκείνον το μισοκοιμισμένο, αργοκίνητο «ιπποπόταμο» τον χρειαζόταν, εξ άπαντος, η αντιπροεδρία;). Οπότε, άθελά σου και ψάχνοντας γιά τη βαθύτερη ουσία και νόημα της όλης αναστάτωσης, κάνεις μερικές σατανικές σκέψεις, επηρεασμένος και από το γενικότερο τυχοδιωκτικό κλίμα των καιρών.
   Προσέχεις ότι, τελικά, τη νύφη πλήρωσε ο ακραιφνής παπανδρεϊκός και εσωκομματικός αντίπαλος του κ. Ευφράδεια στη Θεσσαλονίκη, δημοψηφισματικός εφευρέτης κ. Καστανίδης, ο, άγνωστο γιατί, πονηρούλης κ. Μούσιαλος, ο «κούκλος» κ. Μπεγλίτης και κάτι τριτοκλασάτα «λιμά», ενώ διεσώθησαν άπαντες οι υπόλοιποι! Μέχρι η γόησσα Μαριλού και οι γίγαντες της πολιτικής, ο Σηφουνάκης και το Κουτρουμανάκι, παρέμειναν, βράχοι ακλόνητοι, στη θέση τους, γιά να σώσουν την.... πατρίδα!
   Επειδή δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό να στήθηκε όλη αυτή η φαρσοκωμωδία γιά να φαγωθεί ο…. Καστανίδης, θεωρώ πολύ πιθανό ότι πραγματικός στόχος ήταν το χαζό παιδί. Όλο το κακόγουστο «στήσιμο» φτιάχτηκε γιά να απαγκιστρωθεί από την «καρέκλα» και να εκπαραθυρωθεί, αντικαθιστάμενο επ’ ευκαιρία, από πρόσωπο που «παίζει» γερά στην Ευρώπη.
   Επηρεασμένος απ’ αυτό το σαχλό πόκερ που παίχτηκε πρόσφατα, ως παλιός χαρτοπαίκτης των παλιών, φοιτητικών μου χρόνων, σπρώχνω τα ρέστα μου στην εξής θεωρία-αντιμπλόφα, κόντρα στον μαιτρ του είδους, πρώην «πρωθυπουργό» μας.

   Ο, επίσης, γνωστός βουλιμικός γιά εξουσία και εκδίκηση παμπόνηρος κ. Ευφράδειας, τα έκανε «πλακάκια» με τις, κατά Κοέλιο, σκοτεινές δυνάμεις του σύμπαντος, δηλαδή το «μούτρο», τον Σαμαρά και τη «σουπιά», το γιό του σανοπώλη, (κατά κόσμο Γ. Καρατζαφέρη), γιά να φάνε τον γκαφατζή Γιωργάκη. Να τον ξεκολλήσουν από την «καρέκλα» και, ήσυχα-ήσυχα, να τον οδηγήσουν στην έξοδο, με δόξα και τιμή, και ….να γλιτώσουν όλοι από δαύτον, αποκαθιστώντας, ταυτοχρόνως, τις καλές μας σχέσεις με την Ευρώπη, μέσω ενός γνωστού και έμπιστου σ’ αυτήν, νέου πρωθυπουργού!
   Και στη συνέχεια, αφού πάρουμε την πολυπόθητη 6η δόση και ηρεμήσουν τα πράγματα, να…. ξαναπλακωθούν, πάλι, μεταξύ τους σε προσεχείς εκλογές με… ό,τι ήθελε προκύψει. Βλέποντας και κάνοντας!

   Το σενάριο αυτό θα αποδειχθεί, πιθανότατα, γεγονός, αν και εφ’ όσον στην προσεχή εσωκομματική αναμέτρηση, ο κ. Ευφράδειας κατορθώσει και κατεβάσει τον «άρχοντα του δαχτυλιδιού» Γιωργάκη και από την ηγεσία του κόμματος και γίνει αυτός «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», στέλνοντας τον «πορφυρογέννητο»…. στο αρχείο! Κι αυτό θα φανεί σύντομα!
   Μπορεί όλ' αυτά να αποτελούν προϊόντα της νοσηρής φαντασίας μου, όμως ως σενάριο, καλό ακούγεται. Si non e vero, e ben trovato!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου