Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Νους υγιής εν σώματι….. Παγκάλου!

Γιά γέλια και γιά κλάματα

   Η στήλη ουδέποτε κατάλαβε τον σημαντικό ρόλο, (προφανώς σπουδαίο), που επί διετία διαδραματίζει στην κυβέρνηση, ως α’ Αντιπρόεδρος, ο κ. Πάγκαλος, με το ανάλογο κόστος γιά τον φορολογούμενο Έλληνα. (Πολυτελή γραφεία, γραμματείς, φαρισαίοι, σφουγκοκωλάριοι, κ.λπ.).
   Τελικά, το τελευταίο πολυήμερο ταξίδι του στην μακρινή Κίνα έλυσε το μυστήριο, φώτισε τις απορίες μου και μαζί εκατομμυρίων απορούντων (και απόρων!) Ελλήνων.

   Ο κ. Αντιπρόεδρος μετακλήθηκε στη φίλη χώρα γιά να διδάξει, σε υψηλό επίπεδο, τους Κινέζους πώς να τελειοποιήσουν το τ'άι τσί, την παραδοσιακή κινέζικη γυμναστική στην οποία επιδίδονται καθημερινά, χαράματα, εκατομμύρια Κινέζοι, μικροί μεγάλοι, πριν πάνε στις δουλειές τους.
   Πρόκειται για εγκεφαλική, κυρίως, άσκηση του σώματος με σειρά αργόσυρτων και νωχελικών κινήσεων, που εκτελούνται εύκολα, από όλες τις ηλικίες των… γυμναζομένων!
   Φαίνεται πως οι αέρινες και χαριτωμένες κινήσεις του κ. Αντιπροέδρου, ιδίως όταν ανεβαίνει τις ράμπες των προεδρικών μεγάρων, εντυπωσίασαν τόσο πολύ τους Κινέζους ειδικούς ώστε θαυμάζοντας την πλαστικότητα των κινήσεων του ελαφίσιου κορμιού του, αποφάσισαν να καλέσουν τον αξιότιμο κ. α’ Αντιπρόεδρο στη χώρα τους και να απολαύσουν, ζωντανά και εκ του σύνεγγυς, την τελειότητα της εκτέλεσης ενός προγράμματος τ'άι τσί, διδασκόμενοι, ταυτόχρονα, απ’ αυτόν.

   Η περίπτωση του κ. Παγκάλου αποδεικνύει δύο τινά.
   α) Το σοφόν του «ουδείς προφήτης στον τόπο του», αφού χρειάστηκε να έλθει ένας ξένος, από την άλλη άκρη του κόσμου, να δώσει ρεσιτάλ …. παραδοσιακής γυμναστικής στον γενέθλιο τόπο της, διδάσκοντας σημερινές και μέλλουσες γενεές Κινέζων (και όχι μόνο) περί του κορυφαίου τρόπου εκτέλεσης των ασκήσεων. (Σαν να λέμε Νουρέγιεφ στη «Λίμνη των κύκνων»!).
   β) Ο κ. α’ Αντιπρόεδρος, όχι μόνο δεν αποτελεί τον αδύναμο κρίκο, (αν είναι δυνατόν! Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει), της κυβέρνησης αλλά, αντιθέτως, το πολυτιμότερο και χρησιμότερο στέλεχός της. Είναι ο μόνος που δεν υπέσκαψε το κύρος της χώρας και τη σοβαρότητα του λαού της με βλακώδεις συμπεριφορές και ουρανομήκεις σαχλαμάρες, μπλόφες και λοιπές αστειότητες, όπως έκαναν, καν και καν, μεγαλόσχημοι, (όνομα και μη χωριό), αλλά, αντιθέτως το ενίσχυσε, αφού έφερε το όνομα της μικρής, πλην ενδόξου, χώρας μας στα χείλη δισεκατομμυρίων ανθρώπων!

   Όπως λέγεται, ο κ. Πάγκαλος εμφάνισε, σε πρώτη παγκοσμίως εκτέλεση, μία τελείως πρωτότυπη φιγούρα, η οποία θα μπορούσε να εκτελεστεί και σε pas de deux, (σε tempo presto, με βιολί και πιάνο γιά δύο αντιπροέδρους). (Π.χ. μαζί με τον κ. Βενιζέλο), η οποία, του λοιπού, θα φέρει και το όνομά του!
   Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα κίνηση θα ονομάζεται, στα κινέζικα βέβαια, MAZI-TAFA-GAME! Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι η νέα φιγούρα θα παρουσιαστεί, επισήμως, στους προσεχείς ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου