Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

«Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα». Όμως πιό μεγάλη χώρα με πιό πολύ μυαλό!

Σκέψεις - Απόψεις

   Η Ιταλία, όπως φαίνεται, ακολουθεί την τύχη της Ελλάδας. Στην κλίμακα, βέβαια, που της αναλογεί, αφού όσο μεγαλύτερο είναι το καράβι, τόσο πιό πολύ ταλαιπωρείται από τα μεγάλα κύματα.
   Η κυβέρνηση σωτηρίας που, πολύ σοφά, επέλεξαν οι Ιταλοί να διαχειριστεί την κρίση τους και να πορευτούν ασφαλώς στη φουρτούνα, αποτελείται από τεχνοκράτες!

   Η στήλη, επαιρώμενη γι’ αυτό, είχε κατ’ επανάληψη υποστηρίξει, ως καλύτερη λύση, αυτήν ακριβώς τη μορφή διακυβέρνησης (τελευταία σχετική ανάρτηση, Σάββατο 29/10, με τίτλο "Εμμονή ακατανόητη και εθνικά επικίνδυνη"), ως τη μόνη δυνατή ν’ αντιμετωπίσει σωστά και πρακτικά τα σημερινά προβλήματα. Κυβέρνηση τεχνοκρατών με ικανότητα, γνώση και απουσία πολιτικού κόστους, προσθέτοντας μόνο, ως «μαέστρο-πρωθυπουργό», πολιτικό πρόσωπο γιά συντονιστή.
   Όμως εδώ, αντί ν’ ακολουθηθεί κάτι τέτοιο, το πολιτικό κατεστημένο επιχειρεί με «αλλαγή των ρούχων του κυβερνητικού Μανωλιού» να λύσει τα προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε. Με πολιτικές ίντριγκες, μύχιους σκοτεινούς υπολογισμούς, ανοίκεια παζαρέματα και διατήρηση ισορροπιών, βάζει 4 υπουργοϋφυπουργούς στην Εθνική Άμυνα,(!), κρατάει στο κυβερνητικό σχήμα, σε θέσεις–κλειδιά, Παπουτσήδες και Ρέππες και με τον Μπεγλίτη στο «αντάρτικο», (τώρα που έχασε την καρέκλα, τώρα θυμήθηκε!), κι εμείς, οι αφελείς, προσδοκούμε να μας σώσει ένας…. Παπαδήμος μόνος του! Δεμένος χεροπόδαρα από τα κομματικά ιερατεία και με την Ευρώπη να κουνάει, αυστηρά, το δάχτυλο και να υπαγορεύει σκληρούς κι εξευτελιστικούς όρους, μάλλον την …. Παπουτσήσαμε!

   Με τις εκλογές στο βάθος του ορίζοντα, το ίδιο ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά, στην κυβέρνηση και τους «μνηστήρες», μέσα και έξω, ν’ ακονίζουν τα ξίφη τους γιά τη μεγάλη ώρα του λογαριασμού, η ενασχόληση με το κυβερνητικό έργο θα θυμίζει, μάλλον, το υφάδι της Πηνελόπης, που μέρα θα υφαίνουν και νύχτα θα ξηλώνουν.
   Όποιος, λοιπόν, τρέφει ελπίδες γιά κάτι ουσιαστικό από μιά τέτοια, δήθεν, «νέα» κυβέρνηση, ή δεν γνωρίζει καλά τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, ή είναι αθεράπευτα ρομαντικός και θ’ απογοητευτεί. Και μάλιστα σύντομα Όσο για τις δημοσκοπήσεις, αφήστε τις να εκφράζουν την ελληνική κυκλοθυμία. Η καλή μέρα φάνηκε από την αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου