Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ο αιφνιδιασμός του δημοψηφίσματος και η πρώτη αντίδραση!

Επικαιρότης

   Ο «πρωθυπουργός» Γ. Παπανδρέου, δέσμιος της στρατιάς των ετερόκλητων συμβούλων του, αφού καταταλαιπώρησε τον ελληνικό λαό επί διετία, κυβερνώντας την χώρα με ερασιτεχνικές αδεξιότητες, πειραματισμούς, άχρηστο πολιτικό προσωπικό, άστοχες ενέργειες, λανθασμένες επιλογές, παλινδρομήσεις και μπλόφες και τον υπέβαλε σε μύριες όσες στερήσεις, υποβιβάζοντας δραματικά το βιοτικό του επίπεδο, του επιβάλλει σήμερα, καπάκι, ένα μεγαλύτερο και φοβερό εκβιαστικό δίλημμα. Δημοψήφισμα γιά την τελευταία δανειακή σύμβαση!
   Με δημοψήφισμα μας καλεί, με προφανές παραπειστικό και νεφελώδες ερώτημα, να αποφανθούμε, ουσιαστικά, αν προτιμάμε την τελευταία δανειακή σύμβαση (γκρεμός) ή την επιστροφή στην δραχμή (ρέμα)!

   Σαν πρώτη διαπίστωση έχουμε την έκπληξη γιά τον διαβολικό αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα ζέοντα προβλήματα του τόπου. Γιά μήνες, δεν θα μιλάμε γιά φόρους, χαράτσια, κουρέματα και την…τύφλα μας, αλλά θα βυζαντινολογούμε με ερωτήματα, γιά τη συνταγματική νομιμότητα και άλλες λεπτομέρειες περί τη διενέργεια δημοψηφισμάτων και τέτοια, (όλα τα ’χε η Μαριορή..), που θα μας κάνει πάλι μαλλιά-κουβάρια, ενώ ο Παπανδρέου, κολλημένος στην «καρέκλα», θα τρίβει τα χέρια του κατευχαριστημένος.

   Η όλη ιστορία αποτελεί ύστατο «colpo grosso» που τον βγάζει προσωρινά από τα πιεστικά προβλήματα και τη δύσκολη θέση, ενώ σπρώχνει τους Έλληνες βαθύτερα στο πηγάδι. Με την παρακινδυνευμένη του ενέργεια ο μόνος κερδισμένος θα είναι ο ίδιος.
   Σε περίπτωση που η κάλπη βγάλει ΝΑΙ, στο ερώτημα που θα προβάλλει τις κυβερνητικές θέσεις, ο ανάλγητος «πρωθυπουργός» με τα εξώνητα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ, θα πανηγυρίζει γιά την «δικαίωση» της πολιτικής του, που θα τον εδραιώνει στον πρωθυπουργικό θώκο, επιβάλλοντας στους αντιφρονούντες έναν ηχηρό … σκασμό!
   Στην περίπτωση, (πολύ πιθανή, λόγω γενικής αντίδρασης), του ΟΧΙ, ο ορυμαγδός των τραγικών συνεπειών, μεταξύ των οποίων και η έξοδος από το ευρώ, θα επιπέσουν στις πλάτες του, έτσι, αποφασίσαντος λαού!
   - Τα θέλατε, τα πάθατε! Εγώ δεν φταίω, εσείς αποφασίσατε!
   Και σ’ αυτή την περίπτωση, αφού τα δημοψηφίσματα δεν ρίχνουν κυβερνήσεις, ο Παπανδρέου θα παραμείνει στην εξουσία της κατεστραμμένης χώρας, έχοντας αποπλυθεί από τις ευθύνες της καταστροφής και επεξεργαζόμενος νέα σχέδια …. σωτηρίας!

   Ο πολιτικός, και όχι μόνο, αμοραλισμός είναι προφανής, προκλητικός και εξοργιστικός! Μιά χώρα στο θυσιαστήριο, μέσω πολιτικής ρουλέτας, προκειμένου να μείνει ένας άνθρωπος στην πρωθυπουργική καρέκλα!
   Οι απειλές Καρατζαφέρη γιά «γουνάκια» και Γουδιά, που φάνταζαν μέχρι τώρα ως υπερβολικοί βερμπαλισμοί και ασόβαρες αιτιάσεις, αποκτούν πλέον σοβαρό υπόβαθρο και αντικείμενο δικαστικής έρευνας, όταν με το καλό απαλλαγούμε από τον καταστροφικό τυφώνα «Γιώργο» που σαρώνει τη χώρα, και αναζητηθούν οι υπαίτιοι της καταστροφής και η κάθαρση καταστεί λαϊκή επιταγή.

   Προσωπική μου άποψη είναι ότι η αγανάκτηση του λαού θα οδηγήσει σε αρνητική τοποθέτηση έναντι του οιουδήποτε και οπωσδήποτε τιθέμενου ερωτήματος.
   Ευχής έργον θα ήταν η απόσυρση της δημοψηφισματικής ρουκέτας και η καταφυγή στη μόνη, πραγματικά, δημοκρατική λύση-διέξοδο κάθε κρίσης, που είναι οι εκλογές.

   Όσο γιά το τερτίπι της ψήφου εμπιστοσύνης, η υπόθεση μοιάζει με μιά ακόμη «πλάκα» του Παπανδρέου. Αμφιβάλλει κανείς γιά το αποτέλεσμα; Αστειότητες!

   ΥΓ. Μόλις πληροφορήθηκα την εσπευσμένη εισαγωγή σε κλινική του ευτραφούς κ. Ευφράδεια, λόγω «κοιλιακού άλγους». Προφανώς, του έπεσε λιγάκι βαρύ το χθεσινοβραδυνό στιφάδο!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου