Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ω', τι τρέλα μπαμπά…!

Επικαιρότης

   Στη χθεσινή ημέρα δεν πλήξαμε στιγμή, αφού παίχτηκε μία ακόμη κωμικοτραγική πράξη του ελληνικού κωμικοτραγικού μπουρλέσκ.
   Ο ανερμάτιστος μπλοφατζής «πρωθυπουργός Σωτήρης», δουλεύοντας τους πάντες και τα πάντα, και κάνοντας γαργάρα τα περί δημοψηφίσματος, δηλαδή του αντικειμένου του σημερινού αλαλούμ που αυτός δημιούργησε, (όπως τόσα και τόσα άλλα στη μικρή πρωθυπουργική του θητεία), προσπάθησε με ένα παραληρηματικό και αποπροσανατολιστικό λόγο να δημιουργήσει συναισθηματική φόρτιση στους βουλευτές του και να τους εκβιάσει άλλη μία φορά!
   Στόχος του, διαρκής και διακαής η παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος και της χώρας, χάριν του οποίου θυσιάζει τα πάντα! Με ένα τρελό και ακαταλαβίστικο μελό, προϊόν νοσηρού και διαταραγμένου εγκεφάλου, γέμισε με «σάλια» την αίθουσα, απορίες τους ακροατές και απογοήτευση το πανελλήνιο, ιδίως όταν τορπίλισε, άλλη μία φορά, την προσφορά συναίνεσης του Σαμαρά, αφού γιά τον Παπανδρέου συναίνεση σημαίνει συμμετοχή κομπάρσων σε παράσταση με ένα πρωταγωνιστή, τον ίδιο! Πουλώντας τρέλα, ενώ όλοι του δείχνουν την έξοδο, αυτός κοιτάει το δάχτυλο, κάνει το κορόιδο και παρλάρει, «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»! Οι πάντες τον «κράζουν» κι αυτός σφυρίζει αδιάφορα, θεωρώντας το «φτύσιμο» ψιλόβροχο!
   Το μόνο σαφές μήνυμα που βγήκε από τη χθεσινή ολοήμερη φαρσοκωμωδία είναι ότι ο Παπανδρέου δεν φεύγει με τίποτα, τουλάχιστον εκούσια και η υπόθεση θα είχε μεγάλη πλάκα, αν δεν ήταν τόσο τραγική γιά τον τόπο!

   Ο κ. Ευφράδειας, γλαφυρός όπως πάντα στο πολλά λέγειν και μηδέν εννοείν και με επιδόσεις στις κωλοτούμπες που θα ζήλευαν Κομανέτσι και Μελισσανίδης, ανακάτεψε χθες στο πλούσιο λεξιλόγιό του και πλήθος ακαταλαβίστικους και αμφισβητήσιμους αριθμούς! Όμως το πιό εντυπωσιακό της χθεσινής του λογοδιάρροιας είναι ότι δεν έβγαλε τσιμουδιά κατά του «αφεντικού», μολονότι του ακύρωσε, μονοκοντυλιά, τη δημοψηφισματική σαχλαμάρα! Προφανώς, πήρε το μάθημα από το προηγούμενο «ζεμάτισμα», όταν διεκδίκησε, ανεπιτυχώς, την αρχηγία και τώρα την περιμένει υπομονετικά, να του πέσει ως ώριμο φρούτο!

   Η στήλη πιστεύει ότι και ο σημερινός εκβιασμός του «Σωτήρη» θα περάσει. Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, το κοπάδι θα υποκύψει στον εκβιασμό και ο ίδιος θα διασωθεί. Το τι θα συμβεί αύριο, άγνωστο. Όλα ρευστά και η πορεία της χώρας στο άγνωστο. Θα δούμε! 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου