Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

- Θα το γράψεις 100 φορές … !!!

Επικαιρότης

   Η ιστορία που άρχισε με τον ακατανόητο κεραυνό εν αιθρία περί δημοψηφίσματος -άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου- δείχνει να μην έχει τέλος.
   Εκείνο όμως που την παρούσα δύσκολη στιγμή δείχνει να μ’ ενοχλεί περισσότερο,  μαζί φαντάζομαι και πάρα πολλούς Έλληνες, είναι η προσβλητική, σε βαθμό εξευτελισμού, απαίτηση των Ευρωπαίων γιά ενυπόγραφη γραπτή αποδοχή της συμφωνίας της 27/10 η οποία είναι, ήδη, υπογεγραμμένη και αποδεκτή από τον τότε «νεφεληγερέτη» πρωθυπουργό, εκπρόσωπο της Ελλάδος.
   Θεωρώ ότι το ιταμό και ατιμωτικό γιά τους Έλληνες αίτημα-τιμωρία της χώρας που στηρίζεται σε μια ανόητη «παρόλα» ενός πολιτικού που πλήρωσε ακριβά την αμετροέπειά του, αποτελεί δείγμα γραφής και πρελούντιο του τι μέλλει να επακολουθήσει και τι είδους αντιμετώπιση περιμένει τη δόλια πατρίδα στα επόμενα χρόνια.
   Ήδη ο Σαμαράς, εκφράζοντας το δημόσιο αίσθημα, αντέδρασε άμεσα και αυστηρά προσπαθώντας ν’ αναστηλώσει το καταρρακωμένο και διάτρητο γόητρο της χώρας.
   Μακάρι να πετύχει και να περάσει η αντίδραση, αν και οι Ευρωπαίοι δεν παίζουν και όταν μπλοφάρουν, η μπλόφα τους συνήθως  βγαίνει. Πάντως, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ως πρώτη προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή, είναι οπωσδήποτε επαινετή και δείγμα πως περίσσεψε και κάποια αξιοπρέπεια στον τόπο τούτο!

   Ουδέποτε φανταζόμουν ότι, έχοντας φέρει τον Κόσμο γύρα κάμποσες φορές και πλήρως διυλισμένος μέσα στον διεθνισμό θα έβγαζα στα γεράματα τέτοιο χούι εθνικής ευαισθησίας!
   Ε΄, όχι να έρχεται κι ο τελευταίος διορισμένος υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αμφισβητεί τον δημόσιο λόγο μας, επίσημα, κατηγορηματικά και φωναχτά διατυπωμένο σε όλους τους τόνους, επειδή σε μιά άτυχη περίοδο του έθνους, βρέθηκε σε επίσημη θέση ένα μα..... μένο αυτιστικό παιδί που κλόνισε την αξιοπρέπεια και αξιοπιστία ενός σκληρά δοκιμαζόμενου ιστορικού έθνους και το οποίο, τελικά, πετάχτηκε σαν τρίχα απ' το ζυμάρι, στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας.
Φτάνει πιά! Αρκετές προσβολές δεχτήκαμε άδικα!

   ΥΓ.  Αφού διαπιστώνεται μεγάλη δυστοκία στα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης «εθνικής υποτέλειας», τολμώ να διατυπώσω πρόταση:
   - Πρωθυπουργός. Βασ. Λεβέντης, (της Ενώσεως Κεντρώων)
   - Α’ Αντιπρόεδρος. Κουτρουμάνης
   - Β’ Αντιπρόεδρος. Σηφουνάκης
   - Υπουργός Υγείας. Η Κυρία…. Περλεπέ.
   - Κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αντώναρος (ο αποκαλούμενος και Μπελφεγκόρ)
   - Υπουργός Οικονομικών. Φούφοτος (ο αδελφός της .. Ελένης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου