Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ήλθε, είδε, διέλυσε! Καληνύχτα κ. Παπανδρέου!

Θέσεις - Απόψεις

   Μετά τις χθεσινές δραματικές και ραγδαίες εξελίξεις στις Κάννες ένα πράγμα ας θεωρηθεί σίγουρο. Η πολιτική διαδρομή του Γ. Παπανδρέου έλαβε τέλος.
   Η στήλη ανέκαθεν πίστευε και διαλαλούσε την πνευματική μειονεξία του ανθρώπου τον οποίον κρατούσε στον αφρό της πολιτικής σκηνής το οικογενειακό του παρελθόν και η γοητεία του ονόματος, σε συνδυασμό με την πονηρία των ισχυρών των ΜΜΕ, (και όχι μόνον), οι οποίοι τον χρησιμοποιούσαν, σαν άβουλη μαριονέτα, γιά την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών σκοπών τους.
   Ως γνωστόν, η ισχυρογνωμοσύνη που αποτελεί σύμφυτο της ηλιθιότητας απετέλεσε την αχίλλειο πτέρνα του, αλλά και το κλειδί που άνοιξε την πόρτα των εξελίξεων.

   Η στήλη πιστεύει ότι κάποιος εσωτερικός αντίπαλος του «πρωθυπουργού», μέσω προβοκατορικά εγκάθετου, αλλά έμπιστου συμβούλου, του έριξε το δόλωμα του δημοψηφίσματος. Εκείνος, θέλοντας να εξαγνίσει, κατά τη γνωστή πασοκική διαστρεβλωτική τακτική, μέσω εγκρίσεως ενός προφανώς επωφελούς γιά τον λαό ερωτήματος, την συνολική διετή πολιτική του πορεία, επιχείρησε ένα τελευταίο τυχοδιωκτικό εκβιασμό, μέσω πολιτικού «salto mortale», το οποίο όπως δείχνουν τα πράγματα δεν του «βγήκε» και τον ρίχνει στο κενό.

   Η στήλη υποπτεύεται ότι πίσω από την ανόητη φαρσοκωμωδία του δημοψηφίσματος που, επίσης ανοήτως, έστησε ο «πρωθυπουργός» κρύβεται ο κ. Ευφράδειας και η βουλιμία του γιά πρωτοκαθεδρία. (Κρύψου να σε βρω να … σε φάω!). Η προχθεσινή του ένθερμη υποστήριξη της χαζής ιδέας δημοψηφίσματος και η σημερινή του κωλοτούμπα, που αδειάζει τον πολιτικό του προϊστάμενο, αυτό δείχνει.
   Πάντως, εκεί που έφτασαν τα πράγματα η αμφισβήτηση του «πρωθυπουργού» από όλη την ομάδα Βενιζέλου, απομακρύνει τον όρο «αποστασία» και απελευθερώνει από τέτοιο φόβο την πραγματική βούληση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

   Ο Γ. Παπανδρέου τελείωσε. Δεν έχει μέλλον στην ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργίας. Μόνη διέξοδος γι’ αυτόν είτε η, αλά Μαραντόνα, ντρίπλα της αρχικής του απόφασης περί δημοψηφίσματος, που θα το κάνει γαργάρα και θα χαρακτηρίσει ψιλόβροχο τα πανταχόθεν εκτοξευόμενα φτυσίματα, επιμένοντας στο γάντζωμά του στην καρέκλα, οπότε θα τον εκπαραθυρώσει η κοινοβουλευτική του ομάδα, είτε θα υποβάλλει παραίτηση, διατηρώντας μερικά ελάχιστα υπολείμματα αξιοπρέπειας. Σε κάθε περίπτωση το κεφάλαιο Παπανδρέου, ευτυχώς γιά τη χώρα, κλείνει οριστικά. Αρχίζει νέα περίοδος γι' αυτήν. Πολύ δυσκολότερη από την μέχρι τώρα, μετά την αλλοπρόσαλλη και καταστροφική παπανδρεϊκή διετία.

   Καλημέρα κ. Ευφράδεια! Το κόλπο σου πέτυχε. Θα τα πούμε μαζί σου αργότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου