Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Προσκλητήριο χαχόλων!

Επικαιρότης

   Μία κλασική προπαγανδιστική συνταγή λέει:
   - «Όταν η αλήθεια σας στριμώχνει, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν. Αντεπιτεθείτε με ψέματα. Κάθε μεγάλη αλήθεια, σκεπάστε την με μεγαλύτερο ψέμα. Σκληρή αυτή, σκληρότεροι εσείς, πικρή αυτή, πικρότεροι εσείς. Ο λαός χρειάζεται «επιχειρήματα», λόγια, ανεξάρτητα υπόστασης. Λέτε ό,τι να ’ναι, αρκεί να λέτε κάτι»! Αρκεί.

   Το χαζό παιδί, ο Yesman (Γιέσμεν) πρωθυπουργός της Ελλάδας, εν μέσω του Yesman των Οικονομικών, αμετροεπούς παρλαπίπα κ. Ευφράδεια και του Yesman Προπαγάνδας, ασβού με τα πονηρά ματάκια, κ. Μούσιαλου, πανηγυρίζει γιατί με το ολοκληρωτικό στύψιμο του λαού, την κατάργηση των εργατικών του δικαιωμάτων και το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, θα καταφέρει να έλθει η Ελλάδα το 2020, στο σημείο απ’ όπου την παρέλαβε το 2009! Απίθανο, καταπληκτικό και ζήτω του!!!
   Εδώ σπεύδω να διευκρινίσω, -προλαμβάνοντας τη γνωστή πασοκική διαστρέβλωση, η οποία σίγουρα θα επικαλεστεί τη μετατροπή του παραληφθέντος ελλείμματος σε πλεόνασμα, ως σημαντική επιτυχία-, ότι αν το πλεόνασμα δεν είναι υγιές, δηλαδή αύξηση της εθνικής παραγωγής, αλλά οφείλεται σε περιορισμό των πληρωμών, (μισθοί, συντάξεις, δημόσια έργα, οφειλές δημοσίου, επιστροφές φόρου, κ.λπ.), το αποτέλεσμα είναι μιά τρύπα στο νερό! Αν γιά ένα χρόνο η οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν πληρώνει τίποτε, τότε (χαίρω πολύ!), θα μηδενιστούν όλα της τα ελλείμματα, ως διά μαγείας! Και όπως φαίνεται, εκεί το πάει.

   Τέλος, γιά να «δέσει», με σιγουριά, η επιτυχία καλεί την τρόικα σε μόνιμη παρουσία στη χώρα! Επιτυχία τρανή και όσοι πιστοί-χαχόλοι προσέλθετε… στο χειροκρότημα!
   Θυμίζει τους παλιούς πασοκικούς πανηγυρισμούς γιά την απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων, όταν την προηγουμένη είχε υπογραφεί η παραμονή τους! Επιτυχημένη δημαγωγική συνταγή του αλήστου μνήμης Αντρέα που ο γιός του εφαρμόζει πιστά.

   Η στήλη κεραυνόπληκτη από το απύθμενο θράσος, που ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής και αντοχής των νοητικών της μηχανισμών προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ. Όχι των αποφάσεων, αυτές ήσαν γνωστές και αναμενόμενες, αλλά από τον τρόπο δικαιολόγησής τους. Όταν το ξεπεράσει, θα επανέλθει κριτικά.

   ΥΓ. Μία, μόνο, πρόχειρη παρατήρηση-απορία. Αφού το «κούρεμα» είναι κάτι καλό και ωφέλιμο γιά την πατρίδα, γιατί δεν υποστηρίξαμε την πρόταση Λαγκάρντ, που ζητούσε κούρεμα 80 % ή, ακόμη καλύτερα, γιατί δεν πλειοδοτήσαμε γιά το 100 %;
   Και κάτι τελευταίο. Μ’ αυτή την ιστορία, όπως μας ανακοινώθηκε, η Ελλάδα «έσβησε» χρέος 100 δις. Όμως, όπως ελέχθη επίσης, παίρνει νέο δάνειο 130 δις. Δηλαδή «φορτώνει» χρέος αντί να ξεφορτώνει. Τελικά, ποιός δουλεύει ποιόν;

   Μήπως ο γιός, πατώντας στ’ αχνάρια του άθλιου πατρός, κερνάει την παρέα στην ταβέρνα, με επίγνωση πως την ώρα του λογαριασμού αυτός θα την έχει «κάνει», οπότε οι άλλοι ας κόψουν το σβέρκο τους να βρουν την άκρη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου