Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Όπου η ουτοπία διασταυρώνεται με τη βλακεία!

Σχολιασμοί

   Αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί ένα 3/σέλιδο έντυπο με τίτλο «ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ», το οποίο συνιστάται από τους εμπνευστές του να συνυποβάλλεται στον έφορο με την πληρωμή του έκτακτου χαρατσιού.
   Έντυπο καταπληκτικό, συντεταγμένο άψογα, σε ύφος και νομικίστικη διατύπωση, προδίδει πλήρη γνώση του αντικειμένου από τον συντάκτη του. Γεμάτο νόμους, άρθρα, παραγράφους, εδάφια και όλα τα σχετικά! Ένα κείμενο περισπούδαστο, μέγκλα, σε έγγραφο βαρβάτο και τσίφτικο!
   Το έντυπο αυτό εστάλη, ηλεκτρονικά, και σ’ εμένα. Το διάβασα προσεκτικά, θαύμασα τη στέρεα και τεκμηριωμένη δομή του, το καμάρωσα σαν έγγραφο και… το πέταξα στα σκουπίδια! Γιατί;

   - Όποιος υποβάλλει τις επιφυλάξεις του με αυτό το χαρτί, θα πρέπει να περιμένει, (προθεσμία 90 ημερών), απάντηση από τον έφορο. Προφανώς απορριπτική, αν σταλεί.
   - Εννοείται ότι ο έφορος θα σκουπίσει τον κ… του με τα έντυπα αυτά, θ’ απαξιώσει τη δήλωση, βρίζοντας γιά το πρόσθετο χαρτομάνι που του φορτώνεται ανοήτως, και η προθεσμία θα παρέλθει άκαρπη.
   - Ακολούθως και εντός 60 ημερών, (συνολική προθεσμία 150 ημέρες), ο «επιφυλασσόμενος» θα πρέπει να υποβάλλει αγωγή κατά του Δημοσίου και αν δικαιωθεί στο τέλος (!), να σταθεί στην ουρά γιά να πάρει τα λεφτά του πίσω! Από ένα μπατιρημένο κράτος που, ήδη, χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του, εδώ κι εκεί!

   Η όλη διαδικασία, εξυπονοείται, περνάει μέσω φοβερών δικαστικών εξόδων, άπειρου χρόνου και έντονα ψυχοφθόρων διαδικασιών! Τρέχα, γύρευε και με χαρακτηριστικό το ότι όλη αυτή η περιπέτεια έχει ατομική ισχύ και αξία. Δηλαδή η όποια θετική έκβασή της (σιγά τα ωά!) θα αφορά μόνο τον προσφεύγοντα. Οι υπόλοιποι, πριτςςςςςςςς!! Ας προσέφευγαν κι αυτοί!
  
   Αν η όλη ιστορία δεν αποτελεί καλοστημένη «μηχανή» κάποιων αεριτζήδων δικηγορίσκων της πλάκας, που σοφίστηκαν αυτή την κομπίνα-δόκανο γιά αφελείς …. αιθεροβάμονες «ευελπιστούντες», τότε σίγουρα πρόκειται γιά μιά ακόμη απόδειξη της άμετρης ηλιθιότητος που έχει καταπλακώσει, εσχάτως, τον τόπο.
   Πληρώνεις εκατό, σε δικαστικά έξοδα και δικηγόρους, γιά να κυνηγάς …. πέντε! Τετραπέρατο!

ΥΓ.  Το σημερινό κείμενο αναρτάται πρόωρα, (αύριο θα λείπω), επ' ευκαιρία της αυριανής "Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων" και αφιερούται, αρμοδίως, σε όλους τους εορτάζοντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου