Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Όταν το τραγικό συνάντησε το γελοίο!

Θέσεις - Άπόψεις

   Ο κατ’ επανάληψη «εθνοσωτήρας», δήθεν, πρωθυπουργός μας, επί δύο και χρόνια πιπιλάει την ίδια καραμέλα:
   - Παρέλαβα ένα τεράστιο χρέος! Διαπίστωση, κατά βάση, σωστή.
   Παραβλέποντας, προς στιγμή, το γεγονός ότι ο πατέρας και το κόμμα του θεμελίωσε, (σε γερές κομματικές βάσεις) και έχτισε τον μηχανισμό εκτροφής του, ας υποθέσουμε πως τον Οκτώβριο’ 09 ξεκίνησε την προσπάθεια καταπολέμησής του και «σωτηρίας» της χώρας. Επί δύο χρόνια, με αλλεπάλληλα, αλλοπρόσαλλα και σκληρά αντιλαϊκά μέτρα ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό, καταστρέφοντας το παρόν και υποθηκεύοντας το μέλλον του. Πρώτα στη μιζέρια και εξαθλίωση και τελευταία στους ξένους…. επιτηρητές. Οι «θεραπευτικές» του μέθοδοι, με τα πάσης φύσεως μνημόνια και δαιμόνια, κατέληξαν όλες σε παταγώδη αποτυχία και παρ’ όλα τα «βογκητά» του λαού το δημόσιο χρέος αντί να μειώνεται, μεγαλώνει, οπότε φτάνουμε, αναπόφευκτα, στο «κούρεμα»! Όμως ο «πρωθυπουργός» παραμένει κολλημένος στο «παρέλαβα τεράστια χρέη»!
   Επί τέλους, αυτή η καραμέλα δεν θα λιώσει ποτέ; Δεν θα υπάρξει αρχή δικής του ευθύνης; Αν η πρώτη «σωτηρία» του παρείχε το άλλοθι της προηγούμενης, κακής κυβέρνησης, οι επόμενες «σωτηρίες» έχουν σαν προηγούμενη κυβέρνηση τη δική του! Άρα η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητά του είναι προφανείς.

   Στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης γιά κάθε αξίωμα και λειτούργημα και ψήγματα, έστω, σοβαρότητας και εντιμότητας, επιβάλλουν στο κατέχοντα αυτά, εφ’ όσον αποτυγχάνει, παταγωδώς μάλιστα και με καταστροφικές συνέπειες, την άμεση παραίτηση. Ειδ’ άλλως η έξοδος, (που τον περιμένει μοιραία), θα είναι βίαιη και εξευτελιστική. Ένα γεγονός που ο προηγούμενος πρωθυπουργός, επιδεικνύοντας μεγαλύτερη ευφυΐα, υψηλότερο αίσθημα ευθύνης και μικρότερο «σεβντά» γιά εξουσία, απέφυγε ευσχήμως.
   Ο παρών, καρεκλοκένταυρος (με τον θώκο) «πρωθυπουργός», επιστρατεύοντας τα αφελή «μούσια» του κ. Μούσιαλου, την αστεία πολυλογία του κ. Ευφράδεια, (που όπως γράφεται και στο ξένο τύπο, πήραν κι οι έξω χαμπάρι περί τίνος φαιδρού παρλαπίπα πρόκειται), και σκαρφιζόμενος μύρια όσα τεχνάσματα και τερτίπια μπορεί να φανταστεί ένας αρρωστημένος πασοκικός νους, προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και δόντια στην αγαπημένη του καρέκλα. Και η χώρα, «γαία πυρί μιχθήτω»!
   Να δείτε που το επερχόμενο «κούρεμα» του χρέους τα κυβερνητικά παπαγαλάκια θα το προβάλλουν σαν επιτυχία σκληρής διαπραγμάτευσης του διδύμου της συμφοράς!

   Το μεγαλύτερο κακό που κάνει, αυτή τη στιγμή, η παρούσα κυβέρνηση στον τόπο, μετά βεβαίως από την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας μας, είναι η διάχυτη αίσθηση πως ζούμε σε μιά απέραντη «κινούμενη άμμο». Οι συνεχείς παλινωδίες, ο πανικός, οι ερασιτεχνισμοί, τα εμπρός-πίσω, το σήμερα άσπρο και αύριο μαύρο, όλα με φόντο ένα βαθύ γκρεμό, βουλιάζουν τους Έλληνες στην αβεβαιότητα και κατάθλιψη του σήμερα και την απόγνωση του αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου