Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πορτραίτα επιφανών μηδενικών!

Σχολιασμοί

   -  Χθες, σε κάποια πρωινή εκπομπή, που εσχάτως ασχολείται με την πολιτική τυμβωρυχία, είχα την ευτυχία να παρακολουθήσω ένα προεκλογικό σποτάκι, με σχετικό λογύδριο του πολιτικού «νεοσσού», αν και αρκετά σιτεμένου ηλικιακά, διάσημου, φοβερού και τρομερού, εργατοπατέρα του παρελθόντος και πειθήνιου καρπαζοεισπράκτορα της τρόικα, σήμερα!
   Κυρίες και κύριοι, η αυτής εξοχότης, ο υπουργός Ανεργίας κ. Κουτρουμάνης!
   Κλασσική πασοκική εμφάνιση (μούσια, γένια), αγέρωχο βλέμμα που χάνεται στο μέλλον και το δημιουργικό όραμα που τον διακατέχει (!), όλο σιγουριά, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, να ανταγωνίζεται σε σαχλαμαρίστικη μπαρουφολογία τους πρωταθλητές του είδους προϊσταμένους του και να δηλώνει παρών στη δημιουργική προσπάθεια της παράταξης, υπό την εμπνευσμένη ηγεσία (έτσι είπε!) του … Γιωργάκη! Και αυτό το αμελητέο, άθλιο, ανθρωπάκι, που παριστάνει τον υπουργό και την εξουσία, ενώ οι τροϊκανοί δεν καταδέχονται να συναντήσουν καν, αλλά του υπαγορεύουν εντολές με e-mail, έχει εξαντλήσει την υπουργική του ενεργητικότητα και ευρηματικότητα στο βλακώδες… εργόσημο! Καθείς με τη μα… ία του!
   Ο Καστανίδης το δημοψήφισμα, ο Κουτρουμάνης το.. εργόσημο, η Κατσέλη τις εργασιακές συμβάσεις, ο Λοβέρδος το κλείσιμο των νοσοκομείων, η Διαμαντοπούλου την…. διά βίου(!) κατάληψη και διάλυση των σχολείων, ο Χρυσοχοΐδης την … ανάπτυξη, ο Παπουτσής την δημόσια… αταξία και ανασφάλεια και… πάει λέγοντας!


   -  Υπάρχει κάποιος βουλευτής, ένας «πατέρας του έθνους», ο οποίος έγινε γνωστός με κάποια υφυπουργοποίησή του γιά κάποιο διάστημα. Ένας έντιμος άνθρωπος, βαρύς, υπεύθυνος, με μιά μουστάκα, να, σημάδι ασικλικίου και λεβεντιάς! Αυτός, σε κάποια στιγμή, αδιευκρίνιστης ψυχικής προδιάθεσης και παρόρμησης, ανέφερε μπροστά σε πλήθος ανθρώπων, κάμερες, μαρκούτσια, και τα τοιαύτα, ότι:
   - Είχα στα χέρια μου λίστα με 3800 φοροφυγάδες, πάνω από 1 εκατομμύριο φόρο το κεφάλι, που την έδωσα στο Μαξίμου…….!
   Αμέσως, τόσο στο ακροατήριο, όσο και το πανελλήνιο έγινε πάταγος!
   - Ρε, τους που… ες, τους απατεώνες κι εμείς σφαδάζουμε από τους φόρους!
   Ξέσπασε μέγας ντόρος στα κανάλια που προκάλεσε την επέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα.
   - Τι γίνεται, ρε παιδιά; Ποιός, πού, τι, πού είναι αυτή η λίστα;
   Και αφού πέρασε καμιά εβδομάδα αναστάτωσης, βγήκε ο …. «πατήρ του έθνους» και δήλωσε με φαινομενική αφέλεια και απορία, αλλά πραγματικό κυνισμό και υποκρισία, εντελώς ξεδιάντροπα!
   - Ποιός «Θανάσης» Ποιά λίστα. Εγώ δεν είπα τίποτα!
   Αυτά δήλωσε ο λεβέντης, βγάζοντας τρελούς όλους όσοι τον είδαν και τον άκουσαν, αλλά και την σοφή (μοσχαρο)κεφαλή του κ. Ευφράδεια!
   Θαυμάστε τον, καμαρώστε τον, δοξάστε τον, γιαουρτώστε τον, «αυγοκόψτε» τον!

   Γι’ αυτό τους χαίρομαι τους πασόκους! Γιατί είναι, λεβέντες, μπεσαλήδες και, πάνω απ’ όλα, ικανοί και έντιμοι, με ξεκάθαρη σκέψη και καθαρό λόγο! Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου