Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ο εφιάλτης μόλις αρχίζει….!

Θέσεις - Απόψεις

   Οι 4 Ιππότες της Αποκαλύψεως, (Αύξηση των φόρων, Μείωση των αποδοχών, Ανεργία και Χρεοκοπία), προπομποί του ισοπεδωτικού Αρμαγεδδόνα, χτυπούν και λεηλατούν, απ’ άκρου σ’ άκρο, την Ελλάδα. Κάτι μεταξύ πληγής του Φαραώ, μάστιγας του Θεού και επέλασης των Ούννων, ή και τα τρία μαζί!

   Η στήλη βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους αφασίας, πολύ πέραν των ορίων κατάπληξης. Ό,τι έχει δει, υποθέσει και φανταστεί μέχρι τώρα, η πραγματικότητα το έχει ξεπεράσει! Η χώρα είναι σε κατακόρυφη πτώση κι ο λαός επίσης. Οικονομικά και, κυρίως, ηθικά. Όλα τα όρια ανοχής και αντοχής ξεπεράστηκαν προ πολλού. Το κακό εγγίζει το κάκιστο, το τραγικό το απελπιστικό και το κωμικό το γελοίο.

   Η κυβέρνηση από αδρανής και αμήχανη (συνεχώς ψευδόμενη και διαψευδόμενη) πέρασε στο «ανύπαρκτη». Ο αυτιστικός πρωθυπουργός, με τα πολύ σοβαρά και έγκυρα δείγματα (wikileaks, πρέσβης των ΗΠΑ, κ.λπ.), πέρασε από τα όρια της φαιδρής ασημαντότητος στο χώρο, καθαρά, του δοσιλογισμού και της εθνικής προδοσίας! Θύμα βουλιμίας γιά εξουσία, οικογενειακής παράδοσης και επιθυμίας της … μάμμυ. Έδωσε γη και ύδωρ, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην εκπλήρωση της ματαιοδοξίας του.
   Ο δε πονηρός χοντρομπαλάς, (που τελικά αποδεικνύεται όχι ευφυής αλλά, απλά, πονηρός, θύμα κι αυτός της βουλιμικής του εξουσιολαγνείας), γνωρίζοντας όλα τα φασιστικά και ναζιστικά κόλπα και επικοινωνιακά τερτίπια, εφαρμόζει το κλασσικό και δοκιμασμένο «καλύτερη άμυνα, η επίθεση» και γεμίζει τον κόσμο με δυσνόητα φούμαρα, παραπλανητικές και συνεχώς αυτοαναιρούμενες ανακρίβειες και παπαρδέλες, τις οποίες πλασάρουν και διαχέουν ξεδιάντροπα τα αργυρώνητα φερέφωνα των 8.00’.
   Κρύβει επιμελώς και αλλοιώνει με μισόλογα την πραγματικότητα. Όπως το ότι η πολυδιαφημισμένη «σωτήρια» συμφωνία της 21ης Ιουλίου αποτελεί πλέον «νεκρό» γράμμα! Μιά παρωχημένη ουτοπία, θύμα της ραγδαίας μεταβολής των συνθηκών και της οικονομικής επιδείνωσης όλων των ευρωπαίων «σωτήρων»! Η τράπουλα θα πρέπει να ξαναμοιραστεί και οι μπούρδες του αναξιόπιστου φαφλατά, περί καλύτερης «συμφωνίας plus» (!) αποτελεί άλλο ένα χοντρό (σαν τα μούτρα του) ψέμα. Όπως κι αυτό του ενιαίου μισθολογίου, όπου, όπως ισχυριζόταν, το 74% των μισθωτών δεν θα υποστεί μειώσεις και το 10% θα έχει και αύξηση, ενώ στην πραγματικότητα γίνεται σφαγή!

   Η χρεοκοπία της χώρας είναι δεδομένη και μόνο ζητούμενο ο τρόπος που θα σερβιριστεί στους Έλληνες! Χρέη της τάξεως 400-500 δις ευρώ δεν είναι δυνατόν να εξοφληθούν! Ιδίως από μιά ισχνή, μίζερη και «λιγούρικη» οικονομία, όπως η ελληνική με τα τόσο έντονα , κακά χαρακτηριστικά. (Ανοργανωσιά, κακομάθειες, κακοδιαχείριση, γραφειοκρατία, φορολογική αστάθεια, διαφθορά, κ.λπ.)
   Επί μήνες, ο ελληνικός λαός περιπαίζεται και «παραμυθιάζεται με φήμες που, τάχα, «διαρρέονται» εντέχνως, μέχρι να παγιωθούν, λίγο-λίγο, με τη μέθοδο του μαζικού μιθριδατισμού, και τελικό αποτέλεσμα το συνεχές, ραγδαίο και κατά το δυνατόν ανεπαίσθητο κατρακύλισμα του βιοτικού του επιπέδου, σε βαθμό εξαθλίωσης!
   Το χρύσωμα του χαπιού γιά τον ταλαίπωρο λαό μας, αποτελεί συμπεφωνημένη λύση των πανευρωπαίων πολιτικάντηδων και μόνο απομένον ζητούμενο ο τρόπος σερβιρίσματος, ώστε να καταστεί, κατά το δυνατόν, λιγότερα επώδυνο! Ο εντολοδόχος χοντροπαρλαπίπας προσπαθεί με ακαταλαβίστικη και παραπειστική μπουρδολογία να δημιουργεί αισιόδοξες ψευδαισθήσεις και προσπαθεί να στρώσει χαλί, προκειμένου να απαλύνει την ανώμαλη προσγείωση. Οι ρεαλιστές, όμως, καταλαβαίνουν, οι αφελείς ελπίζουν και οι αμετανόητοι χαχόλοι πιστεύουν!

   Με απλά και καθαρά λόγια ξεκαθαρίζεται, άπαξ και διά παντός, ότι το οιοδήποτε «κούρεμα», (που σιγά-σιγά κι ανεπαισθήτως μπαίνει στη ζωή μας), ανεξαρτήτως βάθους, ( χοντρή, ψιλή, γουλί), ισοδυναμεί, εξ ορισμού, με χρεοκοπία. Κάθε διαδικασία μείωσης χρέους, (εκτός της φυσιολογικής και έντιμης αποπληρωμής), σημαίνει αδυναμία του οφειλέτου να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις του, οπότε κάποιοι δανειστές «φεσώνονται» ανεπανόρθωτα και χάνουν λεφτά. Ο ορισμός της χρεοκοπίας! Με όποιο επιθετικό προσδιορισμό κι αν τη συνοδεύσει η κυβερνητική φαυλότητα και η παραπλανητική μπουρδολογία του μοχθηρού κ. Ευφράδεια, η ουσία δεν αλλάζει.
   Δυστυχώς «πτωχεύσαμε»! Τελεία και παύλα!

   Γιά όσους αδυνατούν να κατανοήσουν τι ακριβώς σημαίνει ο όρος, μερικά δείγματα:
   - Ό,τι εισάγεται στη χώρα, του λοιπού, θα πρέπει να προπληρώνεται cash! «Πίστωση δεν δίδεται»! Προσπαθήστε, τώρα, να φανταστείτε τι αυτό σημαίνει σε μιά κοινωνία η οποία δεν παράγει τίποτα ενώ εισάγει τα πάντα! Ελλείψεις, αισχροκέρδεια, φόροι πολυτελείας, μαύρη αγορά! Δηλαδή συνθήκες Κατοχής, γιά όσους ζούσαν τότε και θυμόνται!
   - Σημαντικό μέρος του «κουρέματος» θα φορεθεί με χάρη από ελληνικές τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία των οποίων τα αποθεματικά θα μειωθούν δραματικά, με ό,τι αυτό σημαίνει! Μόλις το συνειδητοποιήσετε τρέξτε στα φαρμακεία γιά tavor και lexotanil, αφού η βαζελίνη, πλέον, θα σας είναι άχρηστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου