Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Τα παιχνιδίσματα των λέξεων, η μαγεία και η πονηριά τους.

Επικαιρότης

   Οι πολιτικοί έχουν μάθει να λένε πολλά, χωρίς να εννοούν τίποτα! Αυτή, άλλωστε, είναι η δουλειά τους, όπως την κατάντησαν. Μπλά-μπλά, διαστρέβλωση γεγονότων και συσκότιση καταστάσεων, προς ίδιο πάντα συμφέρον. Πολλά λόγια, λιγότερη ουσία και μηδενικό αποτέλεσμα. Προέχουσα, εννοείται, η ιδιοτέλεια, η εξουσιολαγνεία, ο φαβοριτισμός, ο νεποτισμός και, σαν επακόλουθα, η ανικανότητα, ο αυταρχισμός, η κακοδιοίκηση, η διαφθορά. Και όλα σε φανταχτερά παραπλανητικά περιτυλίγματα (δήθεν) ιδεολογίας, με μπόλικη δημαγωγία, λαϊκισμό και ....δημοκρατικά ιδεώδη (!), που ενθουσιάζουν κι εξαπατούν τους χαχόλους, τους άλογους χειροκροτητές, οπαδικής νοοτροπίας.

   Ακούσαμε και το τελευταίο λογύδριο, δηλαδή την ανάγνωση χειρογράφου, από τον «σωτήρα» πρωθυπουργό μας. Κρίσιμο μεν, γιά το μέλλον του τόπου ένεκα των συνθηκών,  αλλά όπως πάντα και σε κάθε «ανάγνωση», αόριστο, αερόλογο  και βρίθον αφελών συλλογισμών, φαιδρών δικαιολογιών, ανυπόστατης αισιοδοξίας, μπόλικης ανευθυνότητος,  παρελθοντολογίας και ακατανόητης, εν κατακλείδι, σαχλής κι ανούσιας λογοδιάρροιας γιά το θεαθήναι.

   Η Ιστορία, όμως, θα γράψει γι’ αυτό το ανίκανο κι αμήχανο ανθρωπάκι πως, κάποτε, στις αρχές του 21ου αιώνα βρέθηκε στο τιμόνι της Ελλάδας, γιά κακή της τύχη, ένα αυτιστικό, καθυστερημένο παιδί, με μειωμένες πνευματικές δυνατότητες, μηδενικές ικανότητες, αλλά αυξημένες φιλοδοξίες, (λόγω ονόματος και οικογενειακής παράδοσης, δημιούργησε λαϊκή υπνώτιση και αποδοχή, που το έφεραν στην εξουσία), το οποίο κατάφερε μέσα σε 2 χρόνια και κάτι, με παιδικά πείσματα, ηλιθιακή ισχυρογνωμοσύνη και απερίγραπτα σφάλματα, να πτωχεύσει τη χώρα, να την σπρώξει ειρηνικά στην ξένη κατοχή, υποτέλεια και εξάρτηση, να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία της και να καταδικάσει τον λαό της στην οικονομική εξαθλίωση, την απόγνωση και την κατάθλιψη. Άξιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου