Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Λόγοι πανηγυρικοί και λόγοι γιά τα πανηγύρια!

Επικαιρότης

   Χθες, ο Yesman «πρωθυπουργός» της κηδεμονευόμενης Ελλάδας μας διάβασε άλλο ένα βαρύγδουπο κουτοπόνηρο και μισοακαταλαβίστικο μπουρδολόγημα. Βαρύγδουπο λόγω του νέου κατακέφαλου κτυπήματος που καταφέρθηκε σε όλους τους Έλληνες.
   Μία συνεχής και ανούσια αισιόδοξη παπαρολογία-έκθεση ιδεών, χρύσωμα χαπιού της δεκάχρονης (τουλάχιστον) λιτότητας που επέρχεται στη χώρα, η οποία κατέληγε, θρασύτατα, στο ότι με όσα πέτυχε (το παλικάρι!) θα απαλλαγούμε τότε από την …. εξάρτηση, την οποία, κατά δήλωσή του, αυτός εζήτησε! (Η στήλη διαθέτει το όνομα του, από τις αρχές του μηνός εγκατεστημένου, στην υπό διάλυση ΦΑΒΕ, Γερμανού επιτρόπου-επιτηρητή-κουμανταδόρου!).
   Ένα κείμενο, μνημείο θρασύτητας, λαϊκισμού, παραπλάνησης και προσβολής της νοημοσύνης μας, το οποίον είχε απαίτηση να πανηγυρίσουμε! «Έξεστι πασόκοις παπαρδελίζειν»! Δοξάστε τον!

   Τελικά κάνει τρέλα έξω ή, απλώς, εγώ τρελαίνομαι; Οι πασόκοι πανηγυρίζουν, οι χαχόλοι χειροκροτούν κι εγώ καταθλίβομαι. Γιατί;
   Αφού διαγράφουμε 100 δις χρέος αλλά εγγράφουμε μόνο 130 ακόμη, γιά… να έχουμε ρευστότητα, αφού φέρνουμε νέους Άρμανσπεργκ, με στρατιές νέων επιτηρητών-επιτρόπων γιά να μας …. προσέχουν γιά το καλό μας, γιατί εγώ να μελαγχολώ, να φοβάμαι και να τρέμω, ο αχάριστος;

   Πλην των μεγάλων αποθεμάτων βαζελίνης που διαθέτω, σπεύδω να προμηθευτώ και ικανές ποσότητες ταβόρ, λεξοτανίλ και διάφορα τέτοια ηρεμιστικά, αφού το νευρικό μου σύστημα δοκιμάζεται άγρια. Καλού-κακού, παράγγειλα και μία στολή Ναπολέοντα, (ανέκαθεν θαύμαζα τον φλογερό Κορσικανό!). Μερικά, ακόμη, «αναγνώσματα» του Yesman «πρωθυπουργού» μας, μερικές γλαφυρές παρλαπίπες του Yesman επί των Οικονομικών κ. Ευφράδεια και κάποιες διαβεβαιώσεις του Yesman επί της Προπαγάνδας κ. Μούσιαλου και με βλέπω, φορώντας την, ν’ ανεβοκατεβαίνω την Πανεπιστημίου αναζητώντας τον Καμπρόν! Έτσι δε, και συναντήσω κανένα Γουέλινγκτον, αλίμονό του, αυτός θα πληρώσει γιά όλα. Θα του φάω το γούργουρα!

   ΥΓ. Η πρόσφατη σύναξη στο Μαξίμου των καναλαρχών και εκδοτών βρίσκει σήμερα την εξήγησή της. Προσέξτε τους τόνους υποδοχής στις ειδήσεις της τελευταίας κεραμίδας, της μεγαλύτερης που μας πέτυχε στο «δοξαπατρί» και θα καταλάβετε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου