Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Τα σοβαρά και τα….. σοβαρότερα!

Επικαιρότης

 -  Παρακολούθησα χθες, με μεγάλη προσοχή, την κοινή συνέντευξη Μέρκελ-Σαρκοζί, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο. Τα συμπεράσματα που έβγαλα είναι:
   α) Ο Έλληνας υπουργός κ. Ευφράδειας, στις συναντήσεις που είχε με τους Ευρωπαίους ηγέτες τους δίδαξε πώς να λένε πολλά, (έως πάρα πολλά), χωρίς να λένε, επί της ουσίας τίποτα!
   β) Το ενδιαφέρον της συνάντησης στράφηκε, κυρίως, σ’ αυτό που τους καίει περισσότερο, στη στήριξη του τραπεζικού τους συστήματος.
   γ) Όταν, σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Σαρκοζί, (που σίγουρα λίγοι το πρόσεξαν!), ανεφέρθη η φράση «πτώχευση της Ελλάδος», ο Γάλλος πρόεδρος έκανε …. την πάπια! Δεν αρνήθηκε, δεν έδειξε έκπληξη, δεν αντέταξε κουβέντα. Κιχ!  Άρα…..
   δ) Μετ’ επιτάσεως ανέφεραν συνεχώς κι οι δύο ότι περιμένουν την έκθεση της τρόικας γιά τα περαιτέρω.
   ε) Και οι δύο μίλησαν γιά....."λεπτομέρειες αργότερα". Δηλαδή, όλα παίζονται!


-  Μετά το «ξεφωνητό» και το γιαούρτωμα του κ. Καστανίδη, του επονομαζόμενου, «Ευφράδειας ο Μικρός», σε σινεμά της Θεσσαλονίκης, καθιερώνεται, πλέον, ως αγωνιστικός τίτλος τιμής γιά τα επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το πλήθος και το είδος των εναντίον τους εκτοξευομένων υλικών, (κυρίως φαγώσιμα), τα οποία εγγραφόμενα στο παθητικό τους, τους κατατάσσει, αναλόγως, στο «hall of fame» του Κινήματος.
   Έτσι ο κατάλογος-ταρίφα διαμορφώνεται ως εξής, ανάλογα με τον βαθμό και την θέση στην ιεραρχία ενός εκάστου και τα απαιτούμενα αντικείμενα-πιστοποιητικά:

   α) Διευθυντής Υπουργείου: 2 αυγά, 3 γιαούρτια
   β) Πρόεδρος Οργανισμού: 3 αυγά, 4 γιαούρτια, 2 ριζόγαλα
   γ) Γεν. Γραμματέας Υπουργείου: 3 αυγά ωμά, 4 βραστά μελάτα, 3 ριζόγαλα, 5 μουσταλευριές.
   δ) Βουλευτής (εδώ το πλαφόν ανεβαίνει): 2 αυγά ωμά, 3 μελάτα, 4 σφιχτά, 3 γιαούρτια, το 1 τσανάκας, (με την τσανάκα μαζί, κατά προτίμηση πήλινη!), 8 ροχάλες, 5 μουσταλευριές και 5 ηχογραφημένα και πιστοποιημένα «όξω, κουφ…ες» ή κάτι σχετικό.
   ε) Υφυπουργός: 5 γιαούρτια αγελαδινά, 8 βελουτέ, (οπωσδήποτε τα 3 με γεύση φράουλας), 6 αυγά ωμά, (τα 3 κλούβια), 3 ομελέτες (προτιμότερο μαζί με το τηγάνι, που δίνει περισσότερους πόντους), 4 μουσταλευριές, 3 φρουΐ ζελέ και 2 τούρτες με σαντιγύ.
   στ) Υπουργός: 8 αυγά scramble, 3 ισπανικές ομελέτες, 7 μουσταλευριές , 2 μερίδες «γαμοπίλαφο» (οι Κρητικοί), 6 τρίγωνα Πανοράματος (οι Θεσσαλονικείς), 2 σορμπέ τροπικής γεύσης (μπανάνα, ανανάς, πομέλο, παπάγια, μάνγκο, μανγκοστίνη, ανάμικτα), με το μπωλ και 4 τούρτες (αμυγδάλου, black forest, πραλίνα και η άλλη, οτιδήποτε).
   ζ) Πρωθυπουργός (εκλεπτυσμένα πράγματα): 5 αυγά ποσσέ (τα 3 με τον βραστήρα και το καυτό νερό, εξάπαντος), 4 σούσι με συναγρίδα, 8 μύδια ωμά (με το όστρακο), 5 τρούφες ψιλοκομμένες σε κρέμα γάλακτος, 6 λαχανάκια Βρυξελλών (μεσαίου μεγέθους), 3 κρεμ καραμελέ, 4 mousse chockolat,3 τούρτες άγλυκες, (λόγω υγιεινής διατροφής) και 1… παπούτσι! (τουλάχιστον!)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου