Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ιταλικό καπρίτσιο!

Επικαιρότης

   Η κυβέρνηση προσβλέπει μ’ αγωνία στην 6η δόση γιά να βολέψει τα αβόλευτα, να κλείσει κάποια από τις χάσκουσες ορθάνοιχτες τρύπες και να «ταΐσει» τα πεινασμένα, αναρίθμητα στόματα της μεγάλης στρατιάς των δημοσίων υπαλλήλων. Ειδ’ άλλως: «no money, no honey»!

   Πέραν της δόσης αυτής, θεωρεί άφευκτη ανάγκη την υλοποίηση των συμφωνιών της 21ης Ιουλίου, όπου, εν είδει πακέτου, αναφέρονται διάφορα που αφορούν όλο το φάσμα της ευρωζώνης. Όμως το μυαλό των λιγούρηδων δικών μας είναι κολλημένο στο σημείο του πρόσθετου δανείου των 110 δις και στο πώς θα τ’ αρπάξουν κι αυτό, τίρα-βίρα.
   - Δος ημίν σήμερον και άφες….!
   Δηλαδή ό,τι έγινε με όλα τα προηγούμενα μνημόνια και άλλα τέτοια, όπου το μάτι τους κοίταγε, αποκλειστικά, το τυρί και παρέβλεπε τη φάκα, με τα γνωστά αποτελέσματα που όλοι βιώνουμε τώρα!
   Κανείς όμως, δεν βλέπει και δεν λέει κουβέντα γιά το μεγάλο αγκάθι που ακούει στο όνομα «Ιταλία» και το οποίο, οσονούπω, θα σκάσει μύτη.

   Ως γνωστόν, η συμφωνία της 21/7 υπόκειται στην έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων των μελών της Ευρωζώνης, (είδαμε τι συνέβη με Φινλανδία, Σλοβακία, Ολλανδία, Αυστρία, κ.λπ.). Η Ιταλία, μουλωχτή μέχρι σήμερα, δεν ακούγεται. Πρόκειται γιά ένα γίγαντα με ξύλινα, όπως αποκαλύπτεται, πόδια που δανείζεται από τις αγορές, γιά τις δικές της ανάγκες, με υψηλά επιτόκια, γύρω στο 6-7 %. Όμως συμμετέχει, με σημαντικό μερίδιο μάλιστα, στο νέο πακέτο διάσωσης της χώρας μας που είναι σχετικά χαμηλότοκο.
   Ερώτημα:  Eίναι, συνεπώς, δυνατόν να συνεισφέρει στο δανειστικό πακέτο προς την Ελλάδα με επιτόκιο 3,5 %, όπως έχει συμφωνηθεί στις 21/7; Δηλαδή να δανείζει με μισό τόκο απ’ όσο δανείζεται, ήτοι με τόσο μεγάλη χασούρα; Είναι ποτέ δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο; Εμένα, πάντως, μου μοιάζει «χλωμό»!
   Όμως ο λαλίστατος ευτραφής παπαρδέλας, επ’ αυτού «μόκο», ο «Καβαλιέρε», επί του παρόντος το ίδιο, ασχολούμενος με το μπούνγκα-μπούνγκα και επί του θέματος, μούγκα-μούγκα!
   Και η Κασσάνδρα-στήλη, απλώς, μαντεύει νέο φιάσκο που έρχεται σε λίγο, μαζί με τη χρεοκοπία!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου