Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μωραίνει Κύριος….!

Επικαιρότης

   Ας προσπαθήσουμε ν’ αναζητήσουμε λογική σε πράγματα που σε πρώτη ανάγνωση, (και δεύτερη και τρίτη!), δεν έχουν.
   Ας υποθέσουμε πως ένας μαγαζάτορας μεγάλου καταστήματος βρίσκεται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση και ζητάει, απεγνωσμένα, κάποιο συνέταιρο γιά να τον βοηθήσει να ξεπεράσει την κρίση. Απευθύνεται, λοιπόν, σε έναν παλιό ανταγωνιστή του, ο οποίος κατά τη γνώμη του μαγαζάτορα μπορεί να βάλει αποφασιστικά «πλάτη».
   Και ερωτώ, ρητορικά βέβαια, πώς θα πρέπει ν’ απευθυνθεί στον υποψήφιο «Άτλαντα»;
   Δεν νομίζω να υπάρχει ένας στο εκατομμύριο που να απαντήσει:
   - Με βρισιές, κατηγορίες (από υπερβολικές έως άδικες εν πολλοίς), επιθετικότητα και αλαζονεία, σε δημόσια μάλιστα ομιλία, λίγη ώρα πριν την αποφασιστική συνάντηση!
   Όλοι θα πουν, (απευθύνομαι σε λογικούς ερωτώμενους).
   - Με λόγια που θα τα χαρακτηρίζει σεμνότητα και θα περιέχουν, ψεύτικες έστω, γαλιφιές, παραμερισμός όλων των διαφορών που τους χωρίζουν γιά αργότερα και πρόταξη του κοινού συμφέροντος, εστιάζοντας στον κοινό στόχο. Αυτό υπαγορεύει η απλή, κοινή λογική.
   Λοιπόν, εις πείσμα κάθε λογικής, κάθε ίχνους ευφυΐας και κάθε σταγόνας πολιτικότητας ο αυτιστικός πρωθυπουργός μας, παρά τις στρατιές των συμβούλων που μάλλον χρυσοπληρώνει άδικα, όπως φαίνεται από το ποιόν των συμβουλών που του παρέχουν, διάλεξε το πρώτο!
   Ταυτόχρονα ο τρίχας «ύπαρχος», ο κ. Ευφράδειας, έκανε το ίδιο στη Βουλή, με το γνωστό αλαζονικό του ύφος και την άμετρη λογοδιαρροϊκή του επιθετικότητα!

   Καλά, χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι οι άνθρωποι αυτοί, με την ανικανότητα και ηλιθιότητά τους, οδηγούν τη χώρα, σταθερά, προς το γκρεμό, τυφλωμένοι από τη μανία της εξουσίας; Το λυπηρό είναι πως διάφορα σοβαροφανή και υπερκομματικά, τάχα, αλλά στην πραγματικότητα κρυπτοπασοκικά, ΜΜΕ, (δίδυμο, εφημερίδα και κανάλι), με μπουρδοανάλυση ενός «διαπρεπούς», μισοακατάληπτου γενικώς, κρυφοπασόκου οικονομοαρλούμπα, έψεξαν τον Σαμαρά γιατί, λέει, έπρεπε να προσπεράσει αυτές τις…. μικρολεπτομέρειες και να μπει στην ουσία του αντικειμένου, (έστω καθυβριζόμενος)! Χάριν, λέει, της υψηλής πολιτικής!
   Εννοείται ότι ο Σαμαράς έπραξε ότι θα έκανε κι ο τελευταίος σώφρων θνητός. Αρνήθηκε, προπηλακιζόμενος, να παίξει τη «φιλιππινέζα» του χαζού παιδιού, συνοδεύοντάς το στη Σύνοδο Κορυφής, ανενημέρωτος και απληροφόρητος πλήρως γιά ό,τι αυτό έχει ήδη «μαγειρέψει» και αποφασίσει και να παραστήσει, απλά, τη «γλάστρα» του.

   Η στήλη σπουδάσασα, επί μακρόν και επιμελέστατα, τον πασοκισμό (ιδέα και πράξη) κάνει την εξής πρόβλεψη και το αν πέσει μέσα ή όχι θα αποκαλυφθεί σύντομα.
   Όλο αυτό το παράλογο καραγκιοζιλίκι αποτελεί άλλη μία κακόγουστη θεατρική πασοκική παράσταση. Μία ακόμη παγίδα, επικοινωνιακού χαρακτήρα, γιά κατηγορία και σπίλωση του αντιπάλου.
  
   «Καλούμε τον Σαμαρά να πάμε μαζί στη Σύνοδο, αλλά με τρικλοποδιά τον αναγκάζουμε να αρνηθεί. Η τρικλοποδιά, με τα πάμπολλα φερέφωνα που διαθέτουμε, μπουρδουκλώνεται ή αποσιωπάται και τι μένει;
   - Να, πάλι ο κακός Σαμαράς αρνήθηκε να βοηθήσει! Το μόνο που τον νοιάζει είναι να γίνει πρωθυπουργός, το καθίκι»! (Κοίτα ποιός μιλάει!).
  
Το κακό είναι πως ένα μεγάλο μέρος του λαού τους πιστεύει ακόμα, πιπιλώντας δάκτυλο! Αυτοί, στο κάτω-κάτω, θέλουν και τα παθαίνουν και είναι άξιοι της τύχης τους, οι υπόλοιποι όμως τι φταίνε;









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου