Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

O ημιπιτσιρικάς, ο ημικρονόληρος και η θεραπευτική πανάκεια του κορωνοϊού.

 


Διάφορες πιεστικές έγνοιες και η γενική περιρρέουσα κατάσταση η οποία δημιουργεί κατάθλιψη και δεν προοιωνίζεται τίποτε καλό γιά το αύριο επέβαλλαν... «σιγή ασυρμάτου», τόσο στο μυαλό όσο και στο χέρι μου. Ώσπου -εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα- ήρθε εκείνη η στιγμιαία «τρυφεράδα» του γηραλέου -στη φάτσα, τη σκέψη και την πολιτική αρτηριοσκλήρυνση- πρώην προέδρου της Βουλής, με την κοψιά και συμπεριφορά συνοικιακού «ταβερνιάρη», ο οποίος αποφάσισε να λειτουργήσει ως στοργικός... «μπαμπάς» προκειμένου να δικαιολογήσει το... καμάρι του. («Δεν έγινε δα και τίποτα!»).
Ενδεικτικά αναφέρω πως ο... «ημιπιτσιρικάς»,35/άρης σήμερα, κανακάρης του -μεταξύ άλλων και πέραν από το τελευταίο του κατόρθωμα να απειλήσει με προκηρύξεις την Σοφία Νικολάου- πρόκειται περί αναρχικού πρώτης γραμμής και καταδικασμένου ληστή τραπεζών -απλός «πιτσιρικάς» τότε που λήστευε- με ίνδαλμα τον αρχιδολοφόνο τρομοκράτη Κουφοντίνα. Το κοινωνικό αυτό απόβρασμα το υπεδέχετο -πρώτος από όλους- ο Γιωργάκης Βούτσης, σε κάθε έξοδό του με άδεια από τις φυλακές, με ευνοϊκές νομικές διατάξεις που, εννοείται, εψήφισαν κάτι πολιτικοι ταγοί σαν τον μπαμπάκα του!
Η συγκίνηση που προκάλεσε η πατρική στοργή της αναρχοαριστερής οικογενειακής σφηκοφωλιάς του τρυφερού «κάπελα» και γενικά η αναμόχλευση τέτοιων κοινωνικών περιττωμάτων -κοινώς «σκ..ών»- ενεργοποίησε τις... ημιναρκωμένες διαθέσεις μου και ξανάπιασα το πληκτρολόγιο, καθώς μιά ιδέα -ρηξικέλευθη όπως πάντα- άστραψε στο μυαλό μου!
Αφορμή η εκπληκτική επιστημονική ιδέα της διασύνδεσης των λυμάτων με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Βρίσκοντας ιούς στα περιττώματα -από το πλήθος τους- συμπεραίνουν το μέγεθος της πανδημίας στο τμήμα της κοινωνίας από το οποίο προκύπτουν τα λύματα. Άρα -κι εδώ αρχίζει η πρόταση- αν η κοινωνία που βρίθει κορωνοϊούς... «ενεργείται» και πλένεται συχνότατα στο τέλος θα μπορεί να αποβάλει και τον τελευταίο ιό! Οπότε αν πέσουμε όλοι με τα μούτρα στα καθαρτικά -υγρά, χάπια, υπόθετα- ξεχνώντας φάρμακα, εμβόλια και άλλες τέτοιες αηδίες και αν πιάσουμε από μια λεκάνη έκαστος, είναι θέμα «επισκέψεων στην... «καλλιόπη» το πότε θ’ απαλλαγούμε τελείως από τον ιό!
Αν, τώρα, οι πονηρές φαρμακευτικές εταιρείες ανατιμήσουν υπερβολικά τα σχετικά φάρμακα, ή αν αυτά παρουσιάσουν σχετική έλλειψη ένεκα ηυξημένης ζητήσεως, θα μπορείτε να καταφύγετε στην παλιά, πατροπαράδοτη και ελαχίστου κόστους μέθοδο, το αθάνατο και άκρως αποτελεσματικό... κλύσμα!
Συνεπώς, αν όλοι -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- «ενεργούμεθα» καθημερινά τρείς, πέντε... και δέκα, εν ανάγκη, φορές ημερησίως, σε μιά εβδομάδα θα αποδείξουμε πως τον κορωνοϊό τον έχουμε, κυριολεκτικά... «χεσ...νο»! Θα έχει φύγει και η τελευταία μονάδα του από τα σώματα των Ελλήνων και θα έχει καταλήξει -"ολόχ... στη"- σε βόθρους, Ψυτάλλειες και διάφορους τοπικούς βιολογικούς καθαρισμούς. Οπότε η κοινωνία μας θα μπορεί -πολλαπλώς «ανακουφισμένη»,υγιής και «σκουπισμένη»- να γυρίσει στους κανονικούς της ρυθμούς!
Ελπίζω κάποιος αντιπολιτευτικός πολιτικός σχηματισμός να διαβάζει αυτές τις γραμμές και να εισηγηθεί αρμοδίως.
Ιδίως, τα μεν τσακάλια εκεί στην Κουμουντούρου, που ψάχνουν τα πάντα, καλιγώνουν τον ψύλλο και εισηγούνται... πατέντες, μπορούν να σπεύσουν να επωφεληθούν από την ιδέα και να εισπράξουν, επί τέλους, λιγάκι πολιτικό όφελος που αναζητούν απεγνωσμένα με ψέμματα και διάφορες αντιπολιτευτικές σαχλαμάρες, ο δε Βελόπουλος με χρήση και της γνωστής του παλιάς δοκιμασμένης μεταξικής πρακτικής. (Ρετσινόλαδο, κάθισμα με γυμνά οπίσθια στον πάγο, τέτοια).
Σε όλους αυτούς την χαρίζω... Πάντα σεμνός και πάντα ανιδιοτελής, γιά το καλό -και μόνο- του τόπου και του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου