Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

"Θέλει η... "κυρία" να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει"


Γιά τους αφελείς, τους καλοκάγαθους, τους αδαείς φανατικούς και όλους όσοι ενστερνίζονται -χωρίς να ξέρουν τη γλύκα- την ουτοπική κομμουνιστική κοινωνικοοικονομική θεωρία, ας προσέξουν την χθεσινή συνέντευξη Τσίπρα στον ΑΛΦΑ.
Παραθέτω αυτούσιο απόσπασμα του κομμουνιστικού κατάλοιπου που προσπαθεί κουτοπόνηρα να επανέλθει στην εξουσία, καπηλευόμενος τους πάντας και τα πάντα και πυροβολώντας εξ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς κάθε κυβερνητική απόφαση. Ναι στο κάθε όχι και όχι στο κάθε ναι.
«ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: Εσείς δέχεστε το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας;
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο και γι' αυτό θεωρώ ότι το ορθό θα ήτο η κυβέρνηση να μη φέρει τέτοια νομοσχέδιο που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στην πανδημία. Διότι εδώ, κοιτάξτε, είναι άλλη συζήτηση με αυτή που αφορούσε μια επετειακή εκδήλωση όπως ήταν αυτή του Πολυτεχνείου. Είναι κάθε χρόνο, δεν την έφερε η κυβέρνηση, κάθε χρόνο είναι και είπαμε κι εμείς πρώτοι, «παιδιά κοιτάξτε, φέτος να κάνουμε λίγο διαφορετικά, να μην κάνουμε διαδήλωση γιατί ενέχει το ρίσκο να υπάρξει διάδοση του ιού». Και πήγαμε 20 άνθρωποι με αποστάσεις στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και καταθέσαμε ένα στεφάνι. Είναι άλλο αυτό λοιπόν, να είναι μια επετειακή εκδήλωση που παίρνουν την πολιτική ευθύνη οι οργανωτές και είναι άλλο όταν η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, αποφασίζει να νομοθετήσει με προκλητικό τρόπο και χωρίς διαβούλευση, διάλογο, ζητήματα που εγείρουν αντιστάσεις. ...».
Κατ’ αρχήν -γιά μιά πρώτη ιδέα- συγκρίνω τα πρόσωπα. Από την μία ένας ευφυής, σοβαρός, υπεύθυνος, ειλικρινής, μορφωμένος, κάτοχος πλείστων πτυχίων, σοβαρός, πολύγλωσσος και σεμνός άνθρωπος, χωρίς οίηση και αλαζονεία ηγέτης, ο Μητσοτάκης. Από την άλλη ένας κουτοπόνηρος, ασόβαρος, ανεύθυνος, πασίγνωστα αρχιψεύτης, αγράμματος, κάτοχος -χαριστικά- πτυχίου πολ. μηχανικού, (ελέω Αλαβάνου και Τάσιου), επιπόλαιος, λαϊκιστής, δημαγωγός, «αλάθανστος» και «άχαστος», με άγνοια ακόμη και της ελληνικής γλώσσας, (π.χ. «νεοποτισμός»), άθεος και «καλαμοκαβαλημένος», κοντόφθαλμος πολιτικά ηγετίσκος.
Πέραν των προσωπικών -καταφανώς ενδεικτικών αξιοπιστίας- χαρακτηριστικών των δύο ανδρών, υπάρχει και η ουσιαστική πολιτική θέση εκάστου. Ο Μητσοτάκης εκφράζει έναν διάχυτα εφαρμοσμένο στον πολιτισμένο κόσμο φιλελευθερισμό, στον οποίο αναδεικνύεται η αξία και προσωπικότητα, μέσα από έναν υγιή ανταγωνισμό και, τελικά, σχηματίζεται η κοινωνική διαστρωμάτωση και κατάταξη, ενώ ο άλλος εκφράζει τον φαβοριτισμό της αναξιοκρατίας, το βόλεμα των υμνητών της προσωπολατρείας, λεγομένων... «νομενκλατούρα» και -το κυριότερο- το «τσουβάλιασμα» όλων των υπολοίπων σε μια μεγάλη κατηγορία-κοπάδι αναλώσιμων μονάδων, βαφτισμένων... «προλετάριοι». Άφωνα και υποτεταγμένα γρανάζια μιάς πελώριας κρατικής μηχανής. Κλασσική σταλινική συμπεριφορά, την οποία γιά προφανείς λόγους προσπαθεί να αποκρύψει, προκειμένου να ξεγελάσει και επιβληθεί. Όμως -και γιά όσους γνωρίζουν και μπορούν να αναγνωρίσουν εξ όνυχος τον λέοντα- μερικές διαφεύγουσες ακριτομυθίες, (π.χ. «Γιά να κερδίσουμε τις εκλογές, πρέπει να χώσουμε κάποιους στη φυλακή. Την δεύτερη φορά που θα έρθουμε, ξέρουμε τί θα κάνουμε -Πολάκης», «Πήραμε την κυβέρνηση, αλλά όχι την Εξουσία- Περιστέρα», κ.λπ), είναι χαρακτηριστικά ενδεικτική των πολιτικών απόψεων και της καιροσκοπικής και υποκριτικής τακτικής που εφαρμόζουν προκειμένου, όχι να κυβερνήσουν αλλά να αλώσουν την Εξουσία. Και προκειμένου να το πετύχουν δεν ορρωδούν προ ουδενός, προσεταιριζόμενοι κάθε καρυδιάς καρύδι, κάθε ανάξιο, αποτυχημένο και συμπλεγματικό στοιχείο, καλούμενο «πλέμπα», (που πρώτο απ’ όλους θα πληρώσει τη νύφη, όταν και αν...), ενθαρρύνοντας και τυρβάζοντας στο αυγάτισμα τέτοιας μάζας, με τον τρόπο που διαχειρίζονται τα των ΑΕΙ, τα οποία θέλουν να μετατρέψουν σε βιομηχανίες ινστρουχτόρων με τις Σχολές θερμοκοιτίδες αμόρφωτων και αιώνιων, τάχα φοιτητών, αλλά στην ουσία εκτροφείς ανεγκέφαλων φανατικών κομμουνιστών, οι οποίοι θα θεωρούν την αξιοκρατία κατάρα και την καριέρα...ρετσινιά.
Όσοι, από αυτούς που παρακολούθησαν την χθεσινή συνέντευξη Τσίπρα και διαθέτουν λίγο μυαλό, θα κατανοήσουν τα προλεχθέντα. Όντας -όντως- αφυής, του ξέφυγε η έμμεση ομολογία πως, κατ’ αυτόν, δεν προέχει η υγεία του λαού, μέγα μέρος του οποίου θα κολλήσει κορωνοϊό από... τις «μαζώξεις» και τα συλλαλητήρια, αλλά αυτό καθ’ αυτό το συλλαλητήριο που θα δημιουργήσει αντικυβερνητικές εντυπώσεις, με θυσία του κοπαδιού των άνευ αξίας... "προλεταρίων". Κυνισμός ανάλογος με εκείνο το ενδεικτικό αμίμητο που -προφανώς του ξέφυγε- όταν σε διαμαρτυρόμενη «κατακαμμένη» στο Μάτι που δεν πήρε την υπεσχημένη αποζημίωση, απάντησε: - «Ε΄, κι αν στα έδινα τί θα τα έκανες.... θα τα έτρωγες και πάλι δεν θα είχες τίποτα!!!».

Όσο γιά όσους, ξεγελασμένοι και καλόπιστοι, εξακολουθούν να πιστεύουν το ανεύθυνο αριστερολόι, καλόν θα είναι, αφού ρίξουν και καμμιά ματιά στην ιστορία του σταλινισμού -αρχή κι αποκαθήλωση- να το ξανασκεφτούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου