Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Το ύποπτο "ντελίριο" γιά Κουφοντίνα. Παροξυσμού συνέχεια.

Αναμένοντας το απόστημα να σπάσει...


Κρατήστε στη μνήμη αυτή τη φάτσα, με το φαρμακερό βλέμμα. Σύντομα θα το θυμηθείτε!

Το εν κατωτέρω δημοσιευόμενο κείμενο δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Facebook της Νομικής Αθηνών. Ανατριχίλα, αμορφωσιά, παραποίηση της αλήθειας και μπορώ να μιλήσω και γιά "στρατευμένη ερμηνεία και εφαρμογή δικαίου", (στο πρότυπο της στρατευμένης τέχνης, δημοσιογραφίας), ώστε να εξυπηρετούνται οι αριστερές θέσεις.

"Γιατί υπερασπίζομαι το δικαίωμα του Κουφοντίνα;

1. Γιατί -συμφωνώ/δε συμφωνώ με την πολιτική του δράση και θεωρία- είναι ένας πολιτικός κρατούμενος και έχει δικαιώματα, ακριβώς όπως κάθε πολιτικός κρατούμενος σε χώρες που θέλουν να λέγονται δημοκρατικές.
2. Γιατί το δικαίωμα του Κουφοντίνα ανήκει στο ίδιο κείμενο -είτε αυτό
είναι συνταγματικό κείμενο της Ελλάδας είτε είναι διεθνές συνταγματικό κείμενο- με τα δικά μου δικαιώματα. Αν καταστρατηγηθεί ένα από τα συνταγματικώς αναγνωρισμένα δικαιώματα, απειλείται η καταστρατήγηση και των υπολοίπων -άρα, και των δικών μου.
3. Γιατί τα δικαιώματα δοκιμάζονται στο όριό τους. Η περίπτωση του Κουφοντίνα είναι μία οριακή περίπτωση. Αν η κυβερνητική εξουσία θελήσει να αλλάξει αυτό το όριο κατά το δοκούν -που όλα τα πρόσφατα δείγματά της αυτό αποδεικνύουν- είναι η συγκεκριμένη περίπτωση κατάλληλη γιά την αλλαγή του ορίου. Κι αυτό ονομάζεται αυθαιρεσία.
4. Γιατί η οικογένεια Μητσοτάκη αντεκδικείται τον Κουφοντίνα. Κι αυτό στην πολιτική φιλοσοφία λέγεται ρεβανσισμός και δεν είναι υγιής όρος. Είναι η πολιτικοποιημένη διάσταση του λαϊκού όρου "βεντέτα". Γιατί ακόμη και οι πιό συντηρητικοί ανάμεσά μας δεν αντιλαμβάνονται την κυβέρνηση ως κακομαθημένη μαφία. Γιατί ακόμη και οι πιό συντηρητικοί ανάμεσά μας επικαλούνται την ελάχιστη βάση του νόμιμου.
5. Γιατί μέχρι τώρα δεν έχει πεθάνει απεργός πείνας στην Ελλάδα και δεν θα επιτρέψω -όσο περνάει από το χέρι μου- να είμαι μέρος μιάς χώρας όπου πεθαίνουν απεργοί πείνας. Γιατί αυτομάτως αυτό τη βάζει σε σύγκριση με καθεστώτα όπως αυτό της Τουρκίας του Ερντογάν ή της Μ. Βρετανίας της Θάτσερ.
6. Γιατί, όταν το κράτος δολοφονεί απροκάλυπτα, δεν θα διστάσει να δολοφονήσει γενικώς. Συμβαίνει ήδη. Πρέπει να σταματήσει.
7. Γιατί γιά την υπεράσπιση του Κουφοντίνα γίνονται διαμαρτυρίες, οι οποίες δέχονται τη σκληρότερη καταστολή σήμερα. Και μαζί με το δικαίωμα του Κουφοντίνα, οφείλω να προστατέψω και το δικαίωμα στη διαμαρτυρία.
10. Γιατί κανένας φασίστας δολοφόνος δεν αντιμετωπίστηκε και δεν αντιμετωπίζεται με τόσο μένος μ' όσο αντιμετωπίζονται οι πολιτικοί κρατούμενοι που ανήκουν στον αριστερό χώρο. Γιατί ο Παππάς είναι ακόμη ελεύθερος. Γιατί ο Ρουπακιάς αποφυλακίστηκε στο νόμιμο όριο πριν καταδικαστεί, ενώ ο Θεοφίλου έφαγε 5 χρόνια πριν αθωωθεί. Γιατί ο Κορκονέας είναι ελεύθερος. Γιατί συνταγματάρχες της χούντας πέθαναν σπίτια τους. Γιατί ο Καλαμπόκας έγινε τραπεζίτης. Γιατί ο Μάλλιος κι ο Μπάμπαλης κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, μέχρι να δολοφονηθούν από τη 17 Νοέμβρη.
8. Γιατί είναι αδιανόητο να δικαιούσαι να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου σε υπόγειο κελί του Κορυδαλλού, να το θες και να σου το αρνούνται. Γιατί είναι τραγικό να παρουσιάζεται το υπόγειο κελί του Κορυδαλλού ως ευνοϊκή μεταχείριση.
9. Γιατί δεν υπερασπίζομαι αποκλειστικά τα δικαιώματα του Κουφοντίνα, αλλά κι εκείνα του Δημάκη και του Ρωμανού στην εκπαίδευση και στις άδειες καθώς και όσων αυταρχικά και μονομερώς αποκλείονται από όσα δικαιούνται.
11. Γιατί, όσο κι αν απορρίπτει τους νόμους και τη Δικαιοσύνη ο ίδιος, οι νόμοι και η Δικαιοσύνη οφείλουν να τον αντιμετωπίζουν όπως όλους τους άλλους. Γιατί η σχέση η δική μας με τους νόμους και τη Δικαιοσύνη μπορεί να είναι προσωπική υπόθεση, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται, αλλά η σχέση της Δικαιοσύνης και των νόμων με εμάς δεν καθορίζεται από το τί εμείς θεωρούμε. Υπερισχύουν και εφαρμόζονται στη βάση της ισονομίας.
12. Γιατί, αν βρεθείς κι εσύ ποτέ σε δυσχερή θέση, θα σε υπερασπιστώ. Γιατί έχω μάθει να υπερασπίζομαι. Γιατί αναπνέω γιά να υπερασπίζομαι. Γιατί αυτό σημαίνει πολίτης και άνθρωπος."

Όπως κάθε λογικός και μη παράφρων άνθρωπος μπορεί ευχερώς να αντιληφθεί το κείμενον -έστω από πρωτοετή φοιτητή γραμμένο- δεν επιδέχεται σοβαρής κριτικής και ο συντάκτης του -πρωτίστως- εμπίπτει στις αρμοδιότητες τελειόφοιτου φοιτητού άλλης επιστήμης. Της... ψυχιατρικής! Απλά και δειγματοληπτικά στέκομαι στον πρώτο αναφερόμενο λόγο -και τους υπόλοιπους διέτρεξα μετά κόπου και επί τροχάδην, μόνο και μόνο γιά τυπικούς λόγους ενημερώσεως.

Το να θεωρεί κάποιος έναν πανελλήνιο πρωταθλητή στο... «άθλημα» της δολοφονίας και αδικαιολογήτως ζωντανό ανθρωποειδές ως... «πολιτικό κρατούμενο», ως ελάχιστη τιμωρία αυτού του «κάποιου» και προστασία του κοινωνικού συνόλου από την μελλοντική του παρουσία στο επαγγελματικό γίγνεσθαι είναι η αποπομπή του -διά βίου- από κάθε Πανεπιστήμιο!

Και τώρα η προσωπική μου άποψη σχετικά με τον ντόρο, ο οποίος 1000% υποκινείται από την διαβολική συριζαρέικη κομπανία. Ουδείς από δαύτα τα κουτοπόνηρα ανθρωπάκια δίνει ένα δυάρι γιά τη ζωή του αρχιτρομοκράτη. Ίσα-ίσα που θέλει, όσο ουδείς άλλος, το θάνατό του γιά δύο συγκεκριμμένους λόγους. Πρώτον, γιατί -στην αναβροχιά ουσιαστικών λόγων αντιπολιτεύσεως- η πολιτική εκμετάλλευση ενός τέτοιου νεκρού θα μεγιστοποιήσει το κοινωνικό μίσος των ομοϊδεατών του ανθρωποειδών και θα πολλαπλασιάσει τις καταστρεπτικές τους αντιδράσεις. Γεγονός που αποτελεί θείο δώρο γιά τους άθλιους συριζαρέους. Δεύτερον, θα είναι ένα εξ ίσου σοβαρό και δυσκολοδιαχείριστο ακόμη και γιά δαύτους πρόβλημα -αν ποτέ, (και ο μη γένοιτο) ξανάρθουν στην εξουσία- καθ' όσον θα έχει δημιουργήσει ένα πολύ "κακό προηγούμενο" στά χνάρια του οποίου θα πρέπει να βαδίσουν.
Όσο γιά την λέξη "άνθρωπος", ας μην γίνεται καλύτερα θέμα, καθ' όσον στην κομμουνιστική θεωρία έχει αντικατασταθεί από τον όρο... "προλετάριος". Γρανάζι αναλώσιμο, αντικαταστάσιμο και απόλυτα ταγμένο στην κομματική σκοπιμότητα!
Και επί του πρακτέου: Αφού ο ίδιος επιλέγει αυτό που δεν επέτρεψε να επιλέξουν τα 11 θύματά του, στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία μας επιβάλλει να του επιτρέψουμε να εφαρμόσει την δική του απόφαση, με ένα αυθόρμητο κατευόδιο:
"Στον αγύριστο"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου