Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Η Κυρία Λίνα Μενδώνη.

 Οκτώ λόγοι γιά να μην παραιτηθεί .

 


1.       Δεν ανήκει πολιτικά στην παραδοσιακή δεξιά, αλλά προέρχεται από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, εξ ου και το μένος του ΚΙΝΑΛ εναντίον της. Άρα δεν αποτελεί κομματική επιλογή Μητσοτάκη, αλλά αυστηρά αξιολογική.

2.       Πρόκειται γιά πολύ σοβαρό, μετρημένο, μορφωμένο -αριστούχος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1988- και υπεύθυνο άτομο με άμεμπτη και επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή. Διετέλεσε, επί σειράν ετών και με διαφόρων πολιτικών αποχρώσεως υπουργούς, επιτυχημένη Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού.

3.       Η μέχρι τούδε παρουσία της, ως Υπουργός, στο ίδιο  Υπουργείο, είναι άκρως επιτυχής και εποικοδομητική, σε σχέση με προηγουμένους συριζαρέους. Ενδεικτικά αναφέρω -και κρατήστε τα γέλια σας- τους εξής... εξοχότατους: Νίκος Ξυδάκης, («κωλοδεξιοί», μελό «σινδών χιόνος» στην Μυτιλήνη όπου δεν έπεσε νιφάδα), Τάσος Κουράκης, (ο υμνητής του αιδοίου!!!), Αριστείδης Μπαλτάς, (ο στριφνός στη φάτσα καθηγητής της πλάκας -διδάσκει Φιλοσοφία στο... Πολυτεχνείο- θεωρώντας την αριστεία... ρετσινιά), Λυδία Κονιόρδου, (σπούδασε επ’ ολίγον αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο, αλλά αποφοίτησε από την... Δραματική Σχολή  του Εθνικού Θεάτρου το 1977 και έκτοτε συμμέτοχος, φίλη και συνεργάτις Λιγνάδη και γνώστρια -ως στα μέσα και τα έξω-  των δρώμενων σ’ αυτό.

4.       Στο θέμα Λιγνάδη έπραξε, με σωφροσύνη και υπομονή, το αυτονόητο. Χωρίς σπουδή λόγω φημών και διαδόσεων, χωρίς συγκεκριμένη και επίσημη καταγγελία, επελήφθη προσεκτικά, ως ώφειλε, της υποθέσεως. Εξέτασε η ίδια τον πρωταγωνιστή με επίγνωση της σοβαρότητος των φημών αλλά και του μεγάλου ειδικού βάρους -«ιερό τέρας του θεάτρου»- του κατηγορουμένου. Η υποκριτική δεινότης του ηθοποιού -άριστος, και με το τεκμήριο της αθωότητος υπέρ του-  την έπεισε πως ήταν αθώος και πως όλα αποτελούν συκοφαντίες! Άραγε αυτό αποτελεί αμάρτημα και ανικανότητα γιά την Υπουργό;

   Τελικά, όταν ογκώθηκαν τα στοιχεία κατά Λιγνάδη, του ζητήθηκε άμεσα, και έγινε δεκτή, η παραίτησή του -στις 6 Φεβρουαρίου- με την υπόθεση να παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Και η ίδια ομολόγησε, με εντιμότητα, υπευθυνότητα, παρρησία και λεβεντιά πως εξαπατήθηκε. Ανθρώπινο και ο αναμάρτητος... «πρώτος τον λίθον βαλέτω»!

5.       Οι σεξουαλικές προτιμήσεις και οι ιδιαιτερότητες στην, εν γένει, συμπεριφορά του Λιγνάδη δεν «έσκασαν» απότομα ως βόμβα στην ευρύτερη κοινωνία -που αποτελούμε όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί- αλλά εκυοφορείτο από ετών και ήσαν γνωστές στους... «παροικούντες την Ιερουσαλήμ». Δηλαδή σε γείτονες, γνωστούς, φίλους, συναδέλφους  που τον ήξεραν και κυκλοφορούσαν φήμες, μισόλογα και ακριτομυθίες. Όμως κανείς και ποτέ δεν έβγαλε προς τα έξω, κιχ. Όλο αυτό το «ηθικού πλεονεκτήματος» αριστερολόι, που τον περιέβαλε και συνεργαζόταν, χαριεντιζόταν, εξυμνούσε, κολάκευε  και φωτογραφιζόταν συστηματικά  μαζί του -πρώτη απ’ όλους η κ. Κονιόρδου και μετά η χολεριασμένη κομμουνίστρια και φαρμακογλώσσα κ. Ακρίτα- πού ήταν τόσον καιρό;

6. Το αριστεροκρατούμενο ΣΕΗ, (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών), προκατειλημμένο, από ανικανοποίητες οικονομικές απαιτήσεις, κατά της κ. Μανδώνη, με πολυλογάδικη οργίλη ανακοίνωση της επιτίθεται λαύρο. Εκπροσωπώντας, μεταξύ των σιωπούντων αιδημόνως τώρα αξιοπρεπών μελών του, τον εσμό των τσακλοκούδουνων ενζενύ και των «κουνιστών» ζεν πρεμιέ της βραχύβιας... «λάμψης» ψευτοηθοποιών των σαχλοεκπομπών των καναλιών (πρωινάδικα, μεσημεριάδικα, απογευματάδικα), ψυχικά κουρέλια και περιττώματα του μέλλοντος, ωρύεται τώρα κατά Μενδώνη, ενώ πρώτο αυτό θα έπρεπε να είχε καθαρίσει τον κόπρο του οίκου του, επισκεπτόμενο την Εισαγγελία και όχι αυτόκλητη η όποια Μενδώνη!

7.       Με το άνοιγμα του ασκού του Αιόλου, ανοίγουν στόματα και βγαίνουν στη δημοσιότητα... σημεία και τέρατα, τα οποία με κάνουν να πιστεύω πως πλήθος άλλων παρόμοιων περιπτώσεων, όπου πολλοί και διάφοροι υποψήφιοι καλλιτέχνες -οι λίγοι- και απλά... «ψώνια» -οι περισσότεροι- είναι θαμμένες κάτω από την «σινδόνα της σιωπής» και μπόλικα κοριτσάκια υπήρξαν οδαλίσκες λάγνων «αφεντικών» και πλήθος από π@#*+@ρέλια απετέλεσαν «γιουσουφάκια» ανώμαλων ραμολιμέντων εκμεταλλευτών του «ψώνιου» τους. Η Μενδώνη πρέπει να οδηγηθεί στο θυσιαστήριο γι’ αυτό;

8.       Και το σπουδαιότερο επιχείρημα. Δεν πρέπει ο Μητσοτάκης -κατηγορούμενος κι ο ίδιος γιά... παιδεραστία (!) από το εμετικά χυδαίο,  κατακίτρινο  έντυπο σκουπίδι του Σύριζα- που στο θέμα της σκευωρίας Novartis έδειξε πολιτικό ήθος και εφείσθη της παραπομπής στην Δικαιοσύνη του αρχισκευωρού Τσίπρα και δεν τον έστειλε, καν,  στη Εξεταστική της Βουλής, να "τσιμπήσει" το συριζαρέικο δόλωμα. Που δεν λέει κουβέντα γιά το αμφιβόλου αρρενωπότητος παιδιόθεν στενό περιβάλλον του... «ηγέτη» Τσίπρα, με γαργαλιστικούς ψίθυρους και αμφιλεγόμενες ρίζες στο  παρελθόν του. Που δεν «σήκωσε» το θέμα του ερωτύλου πρέσβη της Βενεζουέλας, πολιτική «ωριμότητα» κατά τον μηχανισμό Σύριζα, ο οποίος επέβαλε -με έγγραφες οδηγίες μάλιστα-  αυστηρή «ομερτά» στο θέμα, προκειμένου να μην ενοχληθεί το «αδελφό» καθεστώς Μαδούρου. Ο σοβαρός, έξυπνος, νουνεχής και υπεύθυνος Μητσοτάκης δεν πρέπει  να ενδώσει στους φραστικούς αριστερούς «μπακαλιάρους» και να «παραιτήσει» την κ. Μενδώνη. Δεν πρέπει να αφήσει να τον «ροκανίσουν» άνθρωποι βουτηγμένοι μέχρι τον λαιμό στην ανομία, την ανηθικότητα, την πολιτική εξαθλίωση και την κοινωνική εξαχρείωση. Να υποταχθεί σ’ εκείνους που άλλαξαν ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας, προκειμένου να ευνοηθούν οι πάσης φύσεως κακοποιοί κι εγκληματίες, οι οποίοι αποτελούν εκλεκτή πελατεία και πολιτική αιχμή του δόρατος του αριστερού κοινωνικού εκτραχηλισμού, π.χ. οργανωμένες διαδηλώσεις υπέρ... Κουφοντίνα!

    Συμπέρασμα: Αν γιά μικροπταίσματα, π.χ. υπερβολικές εκφράσεις σε μιά συνέντευξη Τύπου, "καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών" μιά ικανή και έντιμη -αλλά κατάπληκτη και οργισμένη- Υπουργός, που, προς στιγμήν, αστόχησε ανθρώπινα στα "προφορικά", και όχι στην ουσία, ενός πραγματικού και μεγάλου σκανδάλου, τότε η ζημιά που θα προκύψει θα είναι απείρως μεγαλύτερη του όποιου κέρδους. Αν ο Πρωθυπουργός το κάνει -εξαπατημένος κι ο ίδιος από την συριζαρέικη απατεωνιά- αυτό θα αποτελέσει την απαρχή της αποξηλώσεως του υγιούς αστικού καθεστώτος. Το φάσμα Πολάκη, Λάμπρου, Καρανίκα και σία, αναστήθηκε και μας απειλεί.

«Φύλακες γρηγορείτε»!!!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου