Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Υπόθεση Novartis…. συνέχεια.


Σκέψεις απλού ανθρώπου, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων.

Αποτέλεσμα εικόνας για novartis 
  
    Συνοπτικά και επιγραμματικά...  έχουμε και λέμε!

   - Novartis: Μία μεγάλη ελβετική  φαρμακοβιομηχανία.

 -Σκάνδαλο φαρμάκων: Σιγά τα ωά! Αποτελεί κοινό μυστικό ο ανταγωνισμός των φαρμακοβιομηχανιών. Στον πολύ ευαίσθητο τομέα της υγείας, το μερίδιο εκάστης εταιρείας στην αγορά φαρμάκου βρίσκεται στα χέρια γιατρών και φαρμακοποιών, με δέλεαρ την... προμήθεια. Είτε, απ’ ευθείας, με ποσοστά επί των πωλήσεων, είτε με παροχές σε είδος. (ταξίδια, συνέδρια, δώρα). Διάμεσον της διαφθοράς οι «ιατρικοί επισκέπτες» με τις «ενημερώσεις» τους για την ωφελιμότητα των σκευασμάτων και το... όφελος των διακινητών τους. (Τυγχάνω αυτόπτης μάρτυς σε φιλικό μου φαρμακείο).

   -Αμερικανική εμπλοκή: Αφορμή το... «πάπλωμα». Η προστασία των αμερικανικών εταιρειών έναντι των ευρωπαϊκών και άλλων.

   -Προστατευόμενος μάρτυς: Βαρύγδουπος και στομφώδης χαρακτηρισμός γιά την πρόσδοση κύρους στον μάρτυρα και την μαρτυρία του, μέσω «αρώματος» μυστηρίου.

   -Νίκος Μανιαδάκης: Κατά προσωπική άποψη, πρόκειται γιά ψιλοκουφάλα του κερατά και λαμόγιο πρώτης τάξεως. Εκμεταλλευόμενος σπουδές, καθηγητηλίκια και "αυθεντία" υπήρξε... «σύμβουλος» σε θέματα υγείας σε διάφορες χώρες και στο δικό μας Υπουργείο Υγείας, ανεξαρτήτως Υπουργού, (του κουτοπόνηρου Τειρεσία συμπεριλαμβανομένου). Προφανώς, οι καλές του υπηρεσίες δεν παρείχοντο  γιά την ψυχή της γιαγιάς του, αλλά του εξασφάλιζαν γερές, παράνομες και «μαύρες»... κονόμες!

   Το άθλιο συριζαρέικο χαλκείο, προεξάρχοντος του αμόρφωτου -προσέξτε ορθογραφία, στίξη, παράθεση σκέψης και φρασεολογία στις αναρτήσεις του- κουραδόμαγκα ψευτοντεληκανή, σκαρφίστηκε να χρησιμοποιήσει τον... «κύριο σύμβουλο» γιά να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Έτσι, στην αρχή, «τσουβάλιασε» έναν σωρό απ' αυτούς -Βενιζέλος, Λομβέρδος, Σαμαράς, Στουρνάρας, Γεωργιάδης... Παπαδήμος !!!, κ.λπ- από τους οποίους, συναισθανόμενοι την γελοιότητα της κατηγορίας, άδειασε το «τσουβάλι» και κράτησε μόνο τρείς και γιά τους εξής λόγους: Γεωργιάδης, ως την πιό ενοχλητική... «αλογόμυγα» στα «καπούλια» της συριζαρέικης απολυταρχίας. Στουρνάρας: Λόγω της άνωθεν επιβεβλημένης τοποθέτησής του στην Τράπεζα της Ελλάδος, απ' όπου δεν μπορούν να τον... «εκπαραθυρώσουν» και προσπαθούν να τον σπιλώσουν ατιμωτικά, ώστε να εξαναγκασθεί σε παραίτηση! Σαμαράς: Η σπίλωσή του θα διαχυθεί σε ολόκληρη τη δεξιά παράταξη, λόγω της πρωθυπουργικής του ιδιότητος.

   Προφανώς, οι συνεχείς και εξονυχιστικοί οικονομικοί έλεγχοι στον Μανιαδάκη θα «ξετρύπωσαν» κάτι, το οποίο κράτησαν -ως άσσο στο μανίκι- και αφού τον έχρισαν χάριν επισημότητος- «προστατευόμενο μάρτυρα», άρχισαν να τον «επεξεργάζονται κατηχούμενο» ως... αυτόπτη μάρτυρα χρηματισμού των ανωτέρω. Όμως, αφ’ ενός, τα αφελή και χοντροκομμένα στησίματα, π.χ. βαλιτσάκια με ρόδες, τίγκα στο ευρώ, και αφ’ ετέρου, οι συμβουλές των δικηγόρων του, οι οποίοι τον προειδοποίησαν πως αν προχωρήσει σε τόσο χονδροειδείς αστήρικτες ψευδομαρτυρίες θα την «βάψει» ανεξίτηλα, δεν επέτρεψαν να προχωρήσει ο εκβιασμός και ο Μανιαδάκης αρνήθηκε να εισχωρήσει τόσο βαθειά στην σκευωρία. Και τότε... άρχισε η κατρακύλα του που από... πολύτιμο μάρτυρα, τον κατάντησε κατηγορούμενο ξεφτίλα. Από «φλουρί κωσταντινάτο»... μπακιρένιο μονόλεφτο!

   Τελικά, όλα αυτά τα «δοχεία νυκτός» είναι τόσο ανίκανα και ηλίθια, ώστε ούτε μιά σκευωρία της προκοπής δεν μπορούν να εξυφάνουν, προκειμένου να κερδίσουν εκλογές... «άνευ αγώνος», μπουζουριάζοντας τους αντιπάλους του.
 
   Τελειώνω με τον αμόρφωτο ψευτονταή ψευτογιατρό. Πώς είναι δυνατόν να παίρνει στα σοβαρά, κάθε σοβαρός άνθρωπος, έναν τύπο που παριστάνει τον κήνσορα των πάντων έχοντας ομολογήσει αβίαστα πως, ως δήμαρχος Σφακιών, έκλεβε την Εφορία -άρα το κράτος και το κοινωνικό σύνολο- κρατώντας... διπλά βιβλία! Πάντως, στο μόνο σημείο που έχει δίκιο αυτό το θρασίμι είναι η χυδαία συμπεριφορά κατά δικαστικών λειτουργών, αφού κανείς -ορθώνοντας ανάστημα- δεν τον βούτηξε από τον σβέρκο και να τον καθίσει στο σκαμνί για την ομολογηθείσα απάτη του, αλλά τον αφήνουν να αλωνίζει ρυπαίνοντας την πολιτική ζωή και εξευτελίζοντας θεσμούς και αξιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου