Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Η «γιά πρώτη αριστερά» και τα... καλά της!


... με τον άνευ τσίπας... Τσίπρα γιά ηγέτη.

 Αποτέλεσμα εικόνας για συλλαλητηριο 

   -Δεν υπάρχει αξία που να μην την καπηλεύτηκε, καμαρώνοντας γιά ένα -δήθεν- «ηθικό πλεονέκτημα».
   -Δεν υπάρχει ατιμία που να μην διέπραξε, καταφέρνοντας να διαλύσει ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα και εξαερώνοντας τα μικρά κόμματα.
   -Δεν υπάρχει υπόσχεση που να μην την έδωσε, αφήνοντας τον αφελή λαό να... ελπίζει.
-Δεν υπάρχει δολοπλοκία που να μην την σκαρφίστηκε, συνεργαζόμενος ακόμη και με ακροδεξιά γκρουπούσκουλα -Καμμένος- τα οποία ανέχτηκε επί ολόκληρη τετραετία, μέχρι να τα πετάξει σαν... «τρίχα απ’ το ζυμάρι», όταν αυτά κατέστησαν ενοχλητικά και άχρηστα.
   -Δεν υπάρχει μηχανορραφία που να μην την εξύφανε. Κατάφερε να ευτελίσει ευάλωτους βουλευτές, οι οποίοι -μικροί όντες-  κατάντησαν «αντικείμενα» ευτελούς μικροσυναλλαγής και ιδιοτελή άβουλα πιόνια. Αποσκιρτήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις αποχωρήσεις, καραμπόλες, αποστασίες, «αγοραπωλησίες συνειδήσεων» και «δανεισμοί ψήφων» σε επίμαχες ψηφοφορίες! «Έλα εσύ, φύγε εσύ»!
  -Δεν υπάρχει ίντριγκα που να μην την μηχανεύτηκε. Στόχος ο εθνικός διχασμός με την προεκλογική εξαγγελία -η μόνη αλήθεια που από αμετροέπεια του ξέφυγε- «ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν» και σκοπός η επιβίωσή του, μέσω της δημιουργούμενης πόλωσης.
  -Δεν υπάρχει ψέμα που να μην το σερβίρισε - «Δεν έχω κλούβες στο σπίτι και το γραφείο μου»!- παρ’ όλον ότι η αποκάλυψή του είναι ευχερέστατη. Μιά βόλτα στην Βασ. Σοφίας και Ηρώδου του Αττικού, αποδεικνύει την πελώρια και κατάπτυστη ψευδολογία.
-Δεν υπάρχει «σκάνδαλο» που να μην εφηύρε. Όρα την... «Novartis». Άσφαιρα πυρά και αιωρούμενοι σπίλοι κατά των πιό επικίνδυνων αντιπάλων του, που δημιουργούν εντυπώσεις.
-Δεν υπάρχει αφέλεια που να μην την ενστερνίστηκε. «Αν τους πούμε όλα αυτά, θα μας παρακαλάν να μας... δανείσουν»!!! (Αυτή την παπαρδέλα, την τόλμησε προεκλογικά, μαζί με τις υπόλοιπες μερίδες... σανού, που μοίρασε απλόχερα στα «υποζύγια» που τον πίστεψαν.
   -Δεν υπάρχει απάτη και έγκλημα το οποίο δεν προτίθενται να διαπράξουν, προκειμένου να κρατηθούν οξυγονοκολλημένοι- στον θώκο της εξουσίας. Αδιαφορώντας γιά την πραγματική βούληση του ελληνικού λαού, κατάντησαν την «δεδηλωμένη» στην Βουλή, αντικείμενο άθλιας και ανούσιας μαγειρικής και αριθμητικής αλχημείας.
   -Δεν διστάζουν, ανερυθρίαστα, να ισχυριστούν πως μπορεί να κυβερνούν, ως «κυβέρνηση... ανοχής». Λογίζοντας, προφανώς, την χώρα ως... «οίκο» τους. Άρα... «οίκον ανοχής», αφού έτσι την κατάντησαν με την ιδεοληψία, τις αγκυλώσεις, τον ρεβανσισμό, την εξουσιομανία και -προ πάντων- την ανεπάρκεια προσόντων και ανικανότητα διαχείρισης των κοινών. Κλασσικό παράδειγμα μειονεξίας, η συλλήβδην παγίδευση όλου του κυβερνητικού εσμού στην μαγεία του τσαρλατάνου Μπαρουφάκη, τα καμώματα του οποίου θα πληρώνουμε γιά γενεές!
   -Δεν υπάρχει «απαξία», «μειονεξία», «παρασιτισμός», «ασημαντότητα» και πάσης φύσεως «περιθώριο» που να μην αγκάλιασε, αλλά και καμμιά πραγματική «αξία» που να μην μίσησε και απολάκτισε. (Έδιωξε τον Σταμ. Κριμιζή,  καταξιωμένο ανώτερο στέλεχος της NASA και διατηρεί ως... «σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού» -πομπώδης τίτλος ψευτοσπουδαιότητος- έναν τιποτένιο πρώην «γκαρσόνι» και πρώην ανεπάγγελτο μηδενικό, ολοστρόγγυλο, που σιχαίνεται την... «καριέρα»!  
   Τελευταία απόδειξη ανερμάτιστης και αλαζονικής συμπεριφοράς, η εγκληματική τακτική που εφήρμοσαν εγάθετοι προβοκάτορές τους στην προσπάθεια να διαλύσουν την μεγαλειώδη συγκέντρωση των Πανελλήνων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν γιά την ανερμάτιστη κυβερνητική πολιτική και το -εν ψυχρώ-ξεπούλημα της Μακεδονίας, το μέλλον της οποίας υποθηκεύουν χάριν του συνδυασμού κομμουνιστικής ιδεολογίας και ευτελούς αντιπαροχής-υποταγής στα συμφέροντα του διεθνούς ιμπεριαλισμού, με αντάλλαγμα την διατήρηση της... «καρέκλας». Τώρα αν, στα πλαίσια αυτού του μεγαλόπρεπου σχεδιασμού θυσιαστούν και μερικά... πιόνια-προλετάριοι, από δακρυγόνα και διάφορους ασφυξιογόνους μηχανισμούς... μικρό το κακό. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!
   Αηδία, σιχασιά, αποστροφή... και σαν ευτράπελο αντίβαρο στη βαριά συννεφιά που μας τυλίγει από τις μαντιναδικές αηδίες του alter ego του συριζαρέικου μεσαίωνα, μιά απάντηση με την ίδια σάχλα και προφητική διάθεση:

         "Τ' άντράκι, τ' άγριο, το τσαγκό
           ξανοίχτε το, χαρώτο\
           θα'ρθούν, μαθές, οι εκλογές
           ν' αρπάξει ένα... "καρότο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου