Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Στον απόηχο του τελευταίου "φιάσκο" του Μετρό της Θεσσαλονίκης.


 Γιά τους εναπομείναντες θιασώτες της συριζαρέικης καθεστωτικής μεθόδευσης.
- Μετά το "Ασημένιο βέλος", που μου την... κοπάνησε και δεν το πρόλαβα, περιμένω το... μετρό!
   Αντιγράφω από ανάρτηση στο tweeter κάποιου κυρίου -προφανώς "παθός" και "μαθός"-  με το ψευδώνυμο: Georgy Zhukov, προς γνώση και συμμόρφωση των καλόπιστων, αφελών, καλοκάγαθων και εξαπατημένων συμπολιτών μας, αλλά και όλων των σανοτρεφόμενων αριστερών, οι οποίοι νομίζουν πως, όταν στηθεί "καθεστώς Μαδούρο" εν Ελλάδι, αυτοί θα «γλυτώσουν» και θα... «κονομήσουν», ως θεωρούμενοι ομοούσιοι και ομοϊδεάτες, άρα... «περιούσιοι»!

   Ο προφανώς παθών -και, άρα, γνώστης της διαβολικότητος της αριστεράς-  γράφει και παρουσιάζει τις διαπλοκές και τις ραδιουργίες της. Σκεφθείτε τί σας περιμένει αν παραμείνει στην εξουσία το ύπουλο και μεθοδικό αριστερό συριζαρέικο φασισταριό  -ενεργοποιώντας την φαντασία σας- και αποφασίσετε στις επόμενες εκλογές, αν και όταν διεξαχθούν.


«Πώς στήνεται ένα καθεστώς, με απλά και αθώα βήματα».


Προσέξτε τη λέξη "indra" -με άσπρα γράμματα- στο κάτω μέρος του... "μακέττου".

1.       Στις φωτογραφίες από τα εγκαίνια, (ή την... «επιθεώρηση»), του Μετρό της Θεσσαλονίκης, παρατηρήσαμε όλοι, με έκπληξη, μουσαμάδες με ζωγραφισμένα τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

2.       Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως τα μηχανήματα έφεραν την επωνυμία της εταιρείας  «indra». Δεν ξέρω αν το έργο έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για τον εξοπλισμό και τον έχει κερδίσει η εν λόγω εταιρεία.

3.       Ωστόσο, με μιά αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπιστώνεται πως η «indra» είναι ισπανικός πολυεθνικός κολοσσός παροχής λογισμικού με παρουσία πάνω από 20 έτη σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και ιδίως στη Βενεζουέλα.

4.    Το 2015 αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Βενεζουέλα, μετά από εκτεταμένες καταγγελίες για νοθεία στο σύστημα καταμέτρησης ψήφων υπέρ του Μαδούρο. Η αποχώρηση, βέβαια, είναι εικονική και αφού πρώτα δημιούργησε μια νέα εταιρεία, (ΑmericanδιοικΚΡΟ), διοικούμενη από τα ίδια πρόσωπα.

5.       Η «indra» έχει ακόμη και σήμερα ενεργά συμβόλαια με την ΒΒVΑ, (πολυεθνική Τράπεζα στο Καράκας),  και την Telefonica, (Νο1 πάροχος σταθερής τηλεφωνίας, κινητής, ιντερνέτ και ψηφιακής τηλεόρασης στη Βενεζουέλα), παρέχοντάς τους λογισμικό, (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον έλεγχό τους.

6.       Επίσης, η «indra» έχει αναμιχθεί ενεργά, (indracompany.com/en/noticia/ind…), μαζί με την ΖΤΕ στο πρόγραμμα «fatherland card» του Μαδούρο, ένα χυδαίο και εντελώς φασιστικό πρόγραμμα συλλογής στοιχείων των πολιτών, με το πρόσχημα παροχής επιδομάτων, (abt.net.au/news/2018-11-1…).  

7.       Δεν γνωρίζω γιά ποιό λόγο η κυβέρνηση επέλεξε μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Λ. Αμερική και έχει πάρε-δώσε με το καθεστώς Μαδούρο, ούσα μπλεγμένη σε καταγγελίες μαγειρέματος εκλογών.

8.       Αυτό που γνωρίζω σίγουρα πάντως, είναι πως το να διαφημίζεις κυνικά και αναίσχυντα ό,τι συνεργάζεται με καθεστώτα και εταιρείες μπλεγμένες σε τέτοιου είδους σκάνδαλα, δείχνει θράσος και σίγουρα δείχνει πως θα ξεμπλέξουμε δύσκολα (από δαύτους).

9.       Εν κατακλείδι, όπως έλεγε και ένας σύντροφος που κατεγράφη στην Ιστορία, δεν έχει σημασία, (μόνο), ποιός ψηφίζει, αλλά (και) ποιός μετράει τις ψήφους.



ΣΗΜ. Οι με μπλέ και σε παρένθεση λέξεις είναι δικές μου προσθήκες, προς πληρέστερη κατανόηση του αναγνώστη.     
  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου