Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Όλοι στο Σύνταγμα.



Γιά να τους δείξουμε πως δεν μας... «τέλειωσαν»!
Αποτέλεσμα εικόνας για συλλαλητηριο
Είμαστε αυτοί και είμαστε εδώ!
    Είναι κάποιες στιγμές ιστορικές όπου η τραγωδία ενός σημαίνοντος προσώπου αντανακλά την τραγωδία ολόκληρου του Έθνους. Και ο πόνος που αυτό νοιώθει το οδηγεί να διαδηλώσει με συγκρατημένη  αγανάκτηση αλλά και αποφασιστικότητα γιά αγώνα που θα τον οδηγήσει στην ανάκτηση των χαμένων ελευθεριών του. Με θάρρος, πίστη και αυταπάρνηση μέχρι την αποτίναξη του καταπιεστικού ζυγού.
   Οι παλαιότεροι εξ ημών, αν ξύσουν τα βάθη της μνήμης τους, θα θυμηθούν πως στις 3 Νοεμβρίου του 1968 μιά λαοθάλασσα-διαμαρτυρία συνόδευσε τη σορό του Γεωργ. Παπανδρέου στην τελευταία του κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο. Ήταν ένα ξέσπασμα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης κατά της χούντας των συνταγματαρχέων.
   Οι υπέργηροι και οι νεώτεροι εραστές της Ιστορίας γνωρίζουν, αλλά και όλοι όσοι αγαπούν την  ελευθερία μπορούν να πληροφορηθούν, πως στις 28 Φεβρουαρίου 1943 «όλη η Ελλάδα ακουμπούσε στο φέρετρο του Κωστή Παλαμά», όπως ανέφερε ο Άγγελος Σικελιανός πάνω στον φρεσκοσκαμμένο τάφο του, με έναν μνημειώδη αποχαιρετισμό στον γίγαντα ποιητή. Σκορπίζοντας ρίγη συγκινήσεως στη λαοθάλασσα-διαμαρτυρία κατά των Ναζί κατακτητών, η οποία αποχαιρετούσε δακρυσμένη τον μεγάλο Έλληνα.

   Στις 4 Φεβρουαρίου όλη η Ελλάδα θα ακουμπήσει πάνω στο φέρετρο της Μακεδονίας. Μιά λαοθάλασσα-διαμαρτυρία θα προσπαθήσει να αποτρέψει την εσχάτη στιγμή το έγκλημα που έχει αποφασίσει, εν κρυπτώ και παραβύστω -με μυστικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες- η άπατρις κυβέρνηση των νεοσταλινικών κατσαπλιάδων, ερήμην της αντιπολίτευσης και κόντρα στο λαϊκό φρόνημα και συμφέρον. Το κόκκινο φασισταριό, συνεπές προς τη διεθνιστική του ιδεολογία -κάτω οι εθνικισμοί, όλη η Γη ένα απέραντο προλεταριάτο- πλήρως υποταγμένο σε ξένα κελεύσματα και προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία μέχρις ότου εδραιωθεί σε δαύτη, διά της εγκαθίδρυσης ολοκληρωτικού καθεστώτος, ξεπούλησε ιστορία, σύμβολα, αγώνες. Τα πάντα. Και με τους αληταρέους πραιτοριανούς του, τους Ρουβίκονες, προσπαθεί -τρομοκρατημένο το ίδιο- να τρομοκρατήσει τους αγνούς πατριώτες πολίτες που προτίθενται να συμμετάσχουν ειρηνικά στο συλλαλητήριο.
   Όμως εκείνος ο λαός - ο ίδιος- που προχθές αψήφησε τον σιδερόφρακτο ζυγό των γερμανικών SS και χθες περιφρόνησε την ΕΣΑ των χουνταίων καταπιεστών, πιστεύει κανείς αφελής πως πρόκειται να κωλώσει σήμερα μπροστά σε μιά δράκα μίσθαρνα τσογλάνια. Τα θρασίμια των Πολάκηδων και οι γόνοι των Βούτσηδων είναι δυνατόν να τολμήσουν να αναμετρηθούν με τον ελληνικό λαό, ο οποίος σύσσωμος θα διαδηλώνει την αγανάκτηση και αντίθεσή του σε μιά παράνομη κυβέρνηση σφετεριστών απατεώνων; (Τολμώ και επιμένω στο «παράνομη», αφού κατέλαβε την εξουσία εξαπατώντας τον λαό. Υφάρπαξε την ψήφο του με σωρεία ψεμάτων και κυβερνά κόντρα σε όλες τις προεκλογικές της υποσχέσεις και εξαγγελίες).     

   Όχι και πάλι όχι! Οι κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες θα μας βρουν όλους εκεί, στο Σύνταγμα. Αγέρωχους, απτόητους και πολλούς. Και αν τολμούν ας έρθουν, ως τάγματα εφόδου, να μας... «τελειώσουν», όπως κάποτε απειλούσε ο αρχηγός τους. Θα τους περιμένουμε. Και βεβαίως, τα όποια πιθανά επεισόδια θα έχουν φυσικούς αυτουργούς τον αληταρέικο εσμό των πάσης φύσεως αριστερών τραμπούκων και ηθικούς τους ραδιούργους ένοικους του Μαξίμου και της «Κουμουντούρου». Όλοι οι άλλοι δεν έχουν συμφέρον να χαλάσουν το κλίμα της συγκέντρωσης. Το αντίθετο μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου