Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Καρναβάλια vs Άνθη επιταφίου = Χ



«Στραβός βελόνα έψαχνε, μέσα σ’ ένα αχυρώνα....

        Κι ένας κουφός του έλεγε, την άκουσα που εβρόντα...»

Αποτέλεσμα εικόνας για Κουρουμπλής στο καστελορριζο
- Bravo, colonnello

   Καλά αυτόν τον ταλαίπωρο τον Τειρεσία γιατί τον βασανίζουν έτσι. Με τους Τούρκους να αλωνίζουν στο Αιγαίο με ταχύτατα πλοία, κοφτερά μυαλά  και αεικίνητους πολιτικούς με ορθάνοιχτα μάτια, εμείς στείλαμε έναν ανάπηρο άνθρωπο με φωνή παλλόμενη από γεροντίλα να... εμψυχώσει, λέει, τους ηρωικούς φρουρούς των ακριτικών νησιών μας; Είμαστε με τα καλά μας;
   Χθες είδα στα δελτία ειδήσεων τον δυστυχή Κουρουμπλή να περιφέρεται σαν επιτάφιος, συνοδευόμενος και κρατημένος παραμάσχαλα μπας και παραπατήσει και σωριαστεί, από νησί σε νησί και με φωνή ξεψυχισμένη να λέει πατριωτικές και... ενθουσιώδεις κοινοτοπίες. Μάλιστα κάποιος διοικητής -προφανώς κάνοντας πλάκα- τον βράβευσε κιόλας! Πιθανόν από οίκτο, γιά το κουράγιο του να ξεσπιτωθεί αποκριάτικα -γέρος άνθρωπος- και να τρέχει στις θάλασσες και τα ξερονήσια.
   Τελικά, αυτή η μασκαράτα-λιτανεία επιταφίου, σε συνδυασμό με τα υποστηρικτικά καραγκιοζιλίκια με τα οποία - κατά καιρούς- αβαντάρουν τον θλιβερό υπουργάκο και πλανόδιο κομματικό σαλταδόρο κάτι εγκάθετα ανθρωπάκια του Λιμενικού, δεν είναι απορίας άξιον το γιατί οι Τούρκοι  έχουν αρχίσει να ορέγονται και την... Τζιά!

   Με το κουαρτέτο της συμφοράς, (Τσίπρας-Μυγχάουζεν, Μπούλης-Ουτσεκάς, Κοτζιάς-τρυφερός ποιητής και Τειρεσίας-επιθεωρητής), απόλυτα ταιριαστό με το πνεύμα των ημερών, δεν θα εκπλαγώ αν ο Ερντογάν θέσει και θέμα Κρήτης, λόγω των κάποτε κατοικούντων εκεί Τουρκοκρητικών. Πώς λέμε... Τουρκοκύπριοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου