Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Όταν το Κοινοβούλιο γίνεται Κυνοβούλιο!

Αθλιότητα, σήψη και αηδία.
 Αποτέλεσμα εικόνας για χθεσινή συνεδριαση βουλής
   Χθες, βρήκα το σθένος και την υπομονή να παρακολουθήσω τη μαραθώνια συνεδρίαση του Κοινοβουλίου μας -να το χαιρόμαστε- υπολογίζοντας, περίπου, τί θα έπρεπε να ακουστεί. Οι κατήγοροι θα παρουσίαζαν στοιχεία ενοχής των κατηγορουμένων και αυτοί θα προσπαθούσαν να αποδείξουν την αθωότητά τους. Η κοινή λογική, ο χρόνος και ο τρόπος που παρουσιάστηκε το όλο θέμα... "μύριζε" κακοστημένη πλεκτάνη. Γι' αυτό και περίμενα, μέχρι την τελευταία στιγμή, μήπως και βγεί κάποιος λαγός από το καπέλο του Τσίπρα, οπότε ο ατσίδας πολιτικάντης θα... μαζέψει όλο το "χαρτί" από το τραπέζι, αφήνοντας τους αντιπάλους του τέζα στο καναβάτσο. Κατάπτυστους και στιγματισμένους στον αιώνα των αιώνων. Τρισάθλιοι και ελεεινοί να ψάχνουν σπηλιά στον Όλυμπο γιά να κρυφτούν και περίστροφο γιά ν' αυτοκτονήσουν.
   Αντ' αυτού είδα μιά μεγαλειώδη και τιτάνια προσπάθεια αδικουμένων ανθρώπων να βγάζουν ιερή αγανάκτηση, (Λοβέρδος), μνημειώδη  αγόρευση, (Βενιζέλος, αντίστοιχη των μεγάλων αρχαίων ρητόρων και αγορητών -Λυσίας, Ισοκράτης, Δημοσθένης, Υπερείδης, κ.λπ.), πάθος, (Γεωργιάδης) και βαθιά περιφρόνηση κατά των σκευωρών, στο πρόσωπο του εγκάθετου προέδρου της Βουλής, τον οποίον απαξίωνε να κοιτάξει, καν, (Σαμαράς).
   Από την άλλη, πέραν από τις παραληρηματικές υλακές του, ο "πολύς" Πολάκης" τέλειωσε τον λόγο του με το αμίμητο: "Δεν είμαστε σαν και σας και ούτε θα γίνουμε"! Ποιός τα είπε αυτά; Ένας αμετροεπής χυδαίος τύπος, ο οποίος καυχιόταν επανειλλημένως πως, ως δήμαρχος Σφακιών, κρατούσε διπλά βιβλία και έκλεβε την Εφορία. Δηλαδή όλη την ελληνική κοινωνία! Μακάρι να επαληθευτεί σ' αυτό και κανείς από την άλλη πλευρά να μην πράξει αναλόγως!!!
   Από όλους τους υπόλοιπους αριστερούς κεκράχτες ουδέν συγκεκριμένο επιβαρυντικό στοιχείο κατετέθη εναντίον ουδενός κατηγορουμένου. Απαξάπαντες αναφέρθηκαν στο μέγεθος της φαρμακευτικής δαπάνης -λες και δεν το ξέραμε- και στα προφανή κόλπα των φαρμακευτικών εταιρειών να αυξήσουν κέρδη και πωλήσεις. Και μέχρις εκεί. Μετά το γύρισαν στις... πολιτικές ευθύνες και ως νέοι Πόντιοι Πιλάτοι υπαινίχθησαν διάφορα νεφελώδη και ασαφή, βγάζοντας την ουρά τους από σαφείς κατηγορίες, "ευχόμενοι" αυτοί που κατηγορούν, να βγουν... αθώοι. Με πλήθος  -"αν και εφ' όσον"- γιά τους αδικοσπιλωμένους αντιπάλους, οι οποίοι καλούνται να αποδείξουν -εκείνοι- την αθωότητά τους! Κάτι "τεκμήρια αθωότητος" και τέτοιες... αστικές συνήθειες δεν αγγίζουν σταλινικές θεωρήσεις.

   Πέραν από την ουσία του ζητήματος, κάποια χαρακτηριστικά της βορβορώδους ποιότητος του αριστερού εσμού που μας πλήττει σαν τρομερός τυφώνας, αξίζει να επισημανθούν:
   -Την αυλαία άνοιξε η κακομούτσουνη Σουρουκλεμέ, η οποία μη σεβομένη εαυτόν και το πόστο της Προεδρίας της Βουλής, πέταξε ένα περιφρονητικό... "στα διάλο" κατά αντιπάλου ομιλητού. Και με την κλασσική αριστερή ανηθικότητα και ανευθυνότητα -ο χαρακτηρισμός απευθύνεται μόνο στη κυβερνώσα αλητεία και όχι στους παλιούς αγνούς, και εξαπατημένους ιδεολόγους αριστερούς- είχε το θράσος να κάνει... την πάπια, αρνούμενη πως το είπε και διαψεύδοντας όσους, πέριξ, την άκουσαν!!!
   -H έντεχνη διόγκωση του αντικειμένου με παραπλανητικά εκτός θέματος "γαρνιρίσματα" εντυπωσιασμού. Το αντικείμενο της χθεσινής φιέστας ώφειλε να είναι ένα ξερό ερώτημα: "Να παραπεμφθούν σε εξεταστική επιτροπή, ναι ή όχι, οι δέκα κατηγορούμενοι, διά τα περαιτέρω"; Με μία κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο, όπου όποιος έκρινε θα μπορούσε να διαγράψει όποιον ήθελε. Όμως αυτό δεν θα έφερνε το επιδιωκόμενο "μπούγιο", που θα έκανε τα πρόβατα του κομματικού τους σταύλου να βελάζουν χαρούμενα! Σανός και θεάματα. 
   -Το ποιοτικό καρακατσουλιό του θλιβερού εσμού δεν άντεξε στο σφυροκόπημα Σαμαρά, δεν κρατήθηκε και κάποιος, εξόχου μορφώσεως και ήθους, το πέταξε το ευγενικό: "το παράχεσες"!


   -Όμως αυτό που με "σημάδεψε" περισσότερο στο χθεσινό κοινβουλευτικό σόου, ήταν η κορυφαίας ανευθυνότητος και αθλιότητος επέμβαση του τρυφερού σαχλοποιητού Ν. Κοτζιά, παλαιοκομμουνιστή υπουργού, που διαφεντεύει -γιά όνομα του Θεού- τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο θρασύτατος αρχιψεύταρος διέψευσε εαυτόν πως κάλεσε τους σπιλωθέντες αντιπάλους του να αποδείξουν εκείνοι την αθωότητά τους, γιά να μην... "φάνε το κεφάλι" τους! Και βγήκε αναίσχυντα στο βήμα και... κατακεραύνωσε όσους... "ψεύδονται" συκοφαντώντας τον πως είπε κάτι τέτοιο!
   Γιά του λόγου το αληθές, και γιά να εμπεδώσετε τί κουμάσια διαφεντεύουν τα συμφέροντα της χώρας και πόσο αξιόπιστα είναι δαύτα, παρακολουθήσατε τί δήλωσε στον Σρόιντερ. Δεν χρειάζεται να υποστείτε ολόκληρη τη βλακώδη φλυαρία του. Απλά εστιάστε στο διάστημα: Από  1.23΄. 30΄΄ έως 1.24΄. 35΄΄ και θα μάθετε την αλήθεια και την αξιοπιστία του τύπου.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου