Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Ουτοπία, Αφέλεια ή Ανοησία; (Κι ακαρτέρει, κι ακαρτέρει)!

  ... Διαλέξτε και παίρνετε!
 
Ο ένας απ' τους εικονιζόμενους έχει μιά παιδαριώδη φαντασία, όπου όποιος "γουστάρει" κάτι, μπορεί να το έχει... τζάμπα! Ο άλλος είναι ο... Άγιος Βασίλης!
 

   Ο ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ ήταν ο θεωρητικός φιλόσοφος του κομμουνισμού, που τον χώρισε σε δύο στάδια πραγμάτωσης:
   1)   Στην Δικτατορία του Προλεταριάτου, γιά ένα πρώτο μικρό διάστημα, ώστε να μετασχηματίσει την κακή "καπιταλιστική κοινωνία διαβόλων", σε καλή "κομμουνιστική κοινωνία αγγέλων"!
   2)    Κατόπιν -χαράς ευαγγέλια-  με την μετάβαση σ' ένα αγγελικό δημοκρατικό καθεστώς -έναν "κομμουνιστικό παράδεισο", ποιός στη χάρη μας! Τα αγαθά θα αφθονούσαν και θα τρέχαν από τα μπατζάκια μας! Θα τρώγαμε όλοι με χρυσά κουτάλια και μαχαιροπίρουνα, ενώ οι άνθρωποι θα αμείβονταν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους ή τις ανάγκες τους και όχι βάσει της απόδοσής τους, προσφέροντας σ' αυτή την αγγελική κοινωνία κατά τις δυνάμεις και δυνατότητές τους!
   Τί ωραία, τί καλά... αν ήσαν κι εφικτά!
    Αυτό το δεύτερο στάδιο ΔΕΝ ήρθε ποτέ!... Γιατί το πνεύμα του Μαρξ ζούσε σε ένα φανταστικό ιδανικό αλλά ανύπαρκτο κόσμο!... Δυστυχώς, στον μάταιο τούτο, δεν υπάρχουν αγαθά δωρεάν... Όλα έχουν και κόστος και τίμημα!
    Ακόμα και στην περίπτωση του Άη Βασίλη τα δώρα του, που ενθουσιάζουν τα παιδιά, ΔΕΝ είναι δωρεάν!... Κάποιοι άλλοι τα πληρώνουν...

   Πάντως, έτσι και μάθετε πως κάπου -σε κάποια γωνιά της Γης-  πέτυχαν μιά τέτοια κοινωνία, πες τε τό μου να "λαθρομεταναστεύσω" κατεπειγόντως!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου