Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Φεμινισμός. Κίνημα ή προαιώνιο σύμπλεγμα.


   Ακούω διάφορες κομπλεξικές σύγχρονες «σουφραζέτες» να χαλούν τον κόσμο και να διαδηλώνουν με πλακάτ και πανώ διεκδικώντας τα... «δικαιώματα των γυναικών». Έκπληκτος δε, παρακολουθώ  τους διθυράμβους κάποιων -προφανώς στερημένων ποικιλλοτρόπως κυριών- για την εκλογή στο Ύπατο αξίωμα της χώρας, μιάς γυναίκας. Της κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Κουταμάρες , αηδίες και ξεράσματα.

   Το να διεκδικείς ... «δικαιώματα», όταν κανείς δεν σου τα στερεί, σημαίνει -πάνω απ’ όλα- πως εσύ, πρώτη απ’ όλους, πιστεύεις πως δεν έχεις κάτι που, ήδη, ... έχεις και δεν πιστεύεις ότι έχεις! Οπότε, φερόμενη συμπλεγματικά αισθάνεσαι πως θα πρέπει να το... διεκδικήσεις, παραβιάζοντας έτσι ανοιχτές θύρες.

   Σήμερα, όποια γυναίκα «διεκδικεί»... ισότητα φύλου, το κάνει επειδή η ίδια αισθάνεται υποδεέστερη  κάποιου άνδρα. Συνήθως υποτεταγμένη, ψοφοδεής και ανίκανη προς άσκηση επαγγέλματος, οικονομικά εξαρτώμενη σύζυγος  ενός «άντρα-αφέντη», που δεν αισθάνεται ικανή να τραβήξει ανεξάρτητη πορεία στη ζωή της, φτύνοντάς τον, σιχτιρίζοντάς τον και -ίσως- σφαλιαρίζοντάς τον! (Μπορεί και όλα μαζί!).

   Σήμερα, με την γυναίκα να πλημμυρίζει ισότιμα την αγορά εργασίας, όσες το παίζουν... «σουφραζέτες» είναι άτομα προβληματικά και άξια της μοίρας τους. Και όποιες αισθάνονται μειονεκτικά, είναι γιατί πραγματικά... είναι! Από μόνες τους όμως, χωρίς εξωτερική επιρροή. «Κουβανούν» μέσα τους  καβαφικούς Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, που δεν υπάρχουν. Η σύγχρονη γυναίκα μπορεί  να κερδίσει μόνη της τη ζωή της, όπως μπορεί και να την... χάσει. Αλλά το ίδιο ισχύει και γιά τους άνδρες.

   Η εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου, ούτε με εξέπληξε, και ούτε με προβληματίζει ως προς την επιτυχή, ή όχι, ανταπόκριση των καθηκόντων της. Αλλά ούτε και περιμένω να επιδείξει κάποια ιδιαίτερη αξία σε ένα αξίωμα με πολύ περιορισμένο, ουσιαστικά, ρόλο.  Η κ. Σακελλαροπούλου την αξία της  την έδειξε με όσα πέτυχε ώστε να την προτείνουν γιά Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου